Επιστροφή του κοροναϊού στην Ασία από Ευρώπη, ΗΠΑ, Μέση Ανατολή (vid)

Κατηγορία NEWS, Ταξίδια

ΤΑΞΙΔΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις χώρες της Άπω Ανατολής από την εισαγωγή φορέων του ιού από Ευρώπη, ΗΠΑ και Μέση Ανατολή.

ν

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ των ασιατικών χωρών ετοιμάζουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν νέο κύμα κρουσμάτων του κοροναϊού, καθώς άνθρωποι φεύγουν από την Ευρώπη, την Βόρεια Αμερική και τη Μέση Ανατολή για να γλιτώσουν την έκρηξη της επιδημίας εκεί, μεταφέροντας έτσι τον ιό πίσω στην περιοχή από όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Καθώς ο κόσμος κινητοποιείται για να πολεμήσει τον ιό, η Κίνα, η Σιγκαπούρη και η Ταϊβάν έχουν σχετικά επιτύχει να ελέγξουν την επιδημία.

Αλλά η αύξηση εισαγόμενων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έχει σημάνει συναγερμό, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων θα ανατραπούν.

Ο τελευταίος απολογισμός στην ηπειρωτική Κίνα, το επίκεντρο της πανδημίας που τώρα πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη, δείχνει 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες Δευτέρα, από τα οποία τα 20 αφορούν ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό, στην πλειονότητά τους Κινέζους. Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν ότι τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα των δύο τελευταίων εβδομάδων είναι εισαγόμενα.

Στην Ταϊβάν, τα 24 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν μέχρι σήμερα είναι όλα εισαγόμενα, ενώ η Νότια Κορέα έχει 44 νέα κρούσματα που αφορούν ταξιδιώτες. Η Σιγκαπούρη ανέφερε 17 νέα κρούσματα χθες, 11 από τα οποία ήσαν εισαγόμενα.

Το κύμα φυγής από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξήσει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Ιδιαίτερα μεγάλο κύμα εξόδου αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι ασιατικής καταγωγής κάτοικοι αμφισβητούν την πολιτική της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον για την αντιμετώπιση της επιδημίας και προτιμούν να επιστρέψουν στις χώρες τους.
ν

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα μέτρα στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Σιγκαπούρη περιλαμβάνουν επιβολή καραντίνας σε ολόκληρες πόλεις, συνοριακούς ελέγχους, επιβολή καραντίνας 14 ημερών στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, ιχνηλάτηση επαφών και περιορισμό κοινωνικών επαφών.

Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν οι χιλιάδες των ταξιδιωτών, καθώς ο κόσμος μετακινείται από το ένα μέρος στο άλλο πανικόβλητος.
ν

ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ

Αν και τα εισαγόμενα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα είναι ακόμη σχετικά περιορισμένου αριθμού, 143 κρούσματα μέχρι στιγμής, οι αρχές ανησυχούν ότι φορείς του ιού από το εξωτερικό μπορεί να πυροδοτήσουν δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Οι πρώτες εισαγωγές κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα έγιναν από το Ιράν, hotspot της επιδημίας, ενώ ταξιδιώτες-φορείς του ιού έχουν εντοπισθεί σε πτήσεις από την Ισπανία, Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, ΗΠΑ, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία και η Ταϊλάνδη μπήκαν στην λίστα των εξαγωγέων φορέων του ιού την τελευταία εβδομάδα.
v

Coronavirus: Asia Pacific countries adopt new measures | Al Jazeera
ν

ν

 


Translate this post