Ο θάνατος της Κάρολαϊν Φλακ και ο ρόλος του Τύπου

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η 40χρονη παρουσιάστρια έπαιρνε αντικαταθλιπτικά φάρμακα καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας εν όψει της επερχόμενης δίκης της.

Η Φλακ εγκαταλείπει το δικαστήριο όπου είχε οδηγηθεί για ανάκριση στις 23 Δεκεμβρίου 2019. Η προοπτική μιας δίκης ήταν για την εύθραυστη ψυχολογία της κάτι που δεν μπορούσε να αντέξει η Βρετανίδα τηλεπαρουσιάστρια. Image: Supplied

ν

ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ που εκπροσωπούσε την Βρετανίδα τηλεπαρουσιάστρια Κάρολαϊν Φλακ, η οποία αυτοκτόνησε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, κατηγόρησε τους εισαγγελείς ότι επιδίωκαν να στήσουν “μια δίκη-σόου” για τις καταγγελίες περί ενδοοικογενειακής βίας που είχε δεχτεί η “ευάλωτη” σταρ.

«Τους τελευταίους μήνες η Κάρολαϊν βρισκόταν κάτω από τεράστια πίεση λόγω μιας συνεχιζόμενης υπόθεσης και πιθανής δίκης, η οποία είχε παρουσιαστεί από τον Τύπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της 40χρονης παρουσιάστριας, Φράνσις Ρίντλεϊ.

«Οι εισαγγελείς θα πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να δουν πώς επιδίωξαν να γίνει μια δίκη σόου, η οποία όχι μόνο δεν είχε καμία αξία, αλλά δεν ήταν και προς το δημόσιο συμφέρον. Και τελικά είχε ως αποτέλεσμα τη δυστυχία της Κάρολαϊν», προσθέτει η ανακοίνωση του πρακτορείου.

Η Φλακ, η οποία ήταν γνωστή κυρίως από την παρουσίαση του ριάλιτι σόου “Love Island”, επρόκειτο τον Μάρτιο να δικαστεί γιατί φέρεται ότι, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε χτυπήσει στο κεφάλι με ένα φωτιστικό τον τενίστα σύντροφό της Λούις Μπάρτον την ώρα που εκείνος κοιμόταν, στο σπίτι τους στο Ίζλινγκτον του Λονδίνου.

Αυτό υποστήριξαν τον περασμένο μήνα στο δικαστήριο οι εισαγγελείς, έπειτα από καταγγελία του Μπάρτον.

Εκείνος όμως στη συνέχεια, με ανάρτησή του στο Instagram μετά την ακροαματική διαδικασία, διέψευσε την κατηγορία αυτή.
ν

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Φλακ ήταν στις 24 Ιανουαρίου στο βόρειο Λονδίνο (φωτο). Ήδη είχε αντικατασταθεί στο Island Love. Image: Supplied
ν

Η 40χρονη Φλακ είχε τρομοκρατηθεί από το οπτικό υλικό που είχαν στα χέρια τους οι εισαγγελείς, το οποίο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας που κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε στον 27χρονο σύντροφό της Λούις Μπάρτον (μαζί στη φωτογραφία). Image: Supplied
ν

Η Φλακ, η οποία σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα είχε παραδεχτεί δημοσίως πως έπαιρνε αντικαταθλιπτικά φάρμακα και φέρεται ότι υπήρξε σύντροφος του πρίγκιπα Χάρι, βρέθηκε αναίσθητη στο διαμέρισμά της.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Κάρολαϊν μας πέθανε σήμερα, την 15η Φεβρουαρίου», ανέφερε η οικογένειά της σε ανακοίνωση.

Ένας δικηγόρος της οικογένειάς της στη συνέχεια επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του Τύπου ότι αυτοκτόνησε.

Να σημειωθεί ότι παραϊατρικό προσωπικό είχε επισκεφτεί το διαμέρισμά της το προηγούμενο βράδυ της Παρασκευής, αλλά παρ’ όλο που τη βρήκε σε άσχημη ψυχολογικά κατάσταση, δεν έκρινε σκόπιμο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου: «Τα πληρώματα παρέστησαν και, μετά από κλινική αξιολόγηση, το άτομο δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

Η ίδια πάντως είχε δηλώσει ότι σκόπευε να αυτοκτονήσει εάν συνεχιζόταν η δικαστική δίωξη εναντίον της.

Είναι ο τρίτος θάνατος που συνδέεται με το συγκεκριμένο ριάλιτι σόου, το μέλλον του οποίου τίθεται πλέον εν αμφιβόλω: δύο άτομα που στο παρελθόν είχαν συμμετάσχει στο “Love Island” ‒οι Μάικ Θαλασσίτης και Σόφι Γκρέιντον‒ επίσης αυτοκτόνησαν.

Ο θάνατος της Φλακ φέρνει πάλι στο προσκήνιο τον ρόλο του σκανδαλοθηρικού Τύπου, ο οποίος, μετά τη σύλληψή της τον Δεκέμβριο, την είχε «κρεμάσει στα μανταλάκια», αποκαλύπτοντας κρυφές πτυχές της ζωής της.

Ίσως αυτό να είναι το βαρύ τίμημα όσων, χάριν δημοσιότητας, εκθέτουν τον εαυτό τους και την προσωπική ζωή τους σε κοινή θέα, βορά στα αδηφάγα βλέμματα του πλήθους.
ν

Caroline Flack, former Love Island presenter, found dead | ITV News
ν

ν

 


Translate this post