Το πέταγμα του Αγγέλου στο καρναβάλι της Βενετίας (vid)

Κατηγορία NEWS, Παραδόσεις

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Χιλιάδες άνθρωποι ντυμένοι με κοστούμια εποχής παρακολούθησαν το «πέταγμα του Αγγέλου» στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.

Πηγή: YouTube
ν

ΧΙΛΙΑΔΕΣ άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία για να παρακολουθήσουν ένα από τα κυριότερα δρώμενα του καρναβαλιού της ιταλικής αυτής πόλης, το παραδοσιακό «πέταγμα του Αγγέλου», στο οποίο μια γυναίκα ντυμένη με κοστούμι εποχής κατεβαίνει από τον καμπαναριό της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου αιωρούμενη στο αέρα..

«Ένιωσα τόση ενέργεια. Αισθάνθηκα την ενέργεια να ανεβαίνει από τα πόδια μου στο υπόλοιπο σώμα ακόμα κι αν πετούσα στον αέρα. Ένιωθα τα μάτια των ανθρώπων πάνω μου σαν να ήταν ένα μοναδικό και ενιαίο όργανο που δονούταν, σαν μια καρδιά που χτυπούσε», δήλωσε στο AFP-TV η Λίντα Πάνι, ο «άγγελος» στη φετινή εκδηλωση.

«Ήταν φανταστικό. Ένιωθα τον αέρα, τη γη και τη φωτιά πάνω μου», συνέχισε εκστασιασμένη η νεαρή γυναίκα.

«Επομένως, όταν κάποιος ρωτάει, “είσαι ευτυχισμένη;” είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς. Όμως, εάν η ευτυχία είναι κάτι το τόσο δύσκολο να την ορίσει κανείς, εγώ ίσως να πέρασα τα τρία πιο ευτυχισμένα λεπτά της ζωής μου ψηλά στον αέρα, διότι ήταν κάτι που λαχταρούσα να κάνω από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι», είπε η Λίντα Πάνι.

Το «πέταγμα του Αγγέλου» σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του καρναβαλιού της Βενετίας. Η εκδήλωση έχει τις ρίζες της στα μέσα του 16ου αιώνα, όταν ένας νεαρός ακροβάτης κατάφερε να αναρριχηθεί με ένα σχοινί στο καμπαναριό του Αγίου Μάρκου. Έκτοτε το θεαματικό αυτό κατόρθωμα άρχισε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με παραλλαγές.

Στην αρχή το εκτελούσαν επαγγελματίες ακροβάτες, αργότερα άρχισαν να παίρνουν μέρος νεαροί Ενετοί. Εφοδιασμένοι με φτερά, κατέβαιναν με ένα σχοινί από ρο καμπαναριό στην γκαλερί Palazzo Ducale, όπου έπαιρναν δώρα και χρήματα από τον ίδιο τον Δόγη.

Το 1759, ωστόσο, η παράσταση έληξε με τραγωδία όταν ο ακροβάτης συνεθλίβη στο έδαφος. Έκτοτε αποφασίστηκε να αντικατασταθούν οι άνθρωποι με ένα μεγάλο ξύλινο περιστέρι που, κατά τη διάρκεια της πτήσης, θα σκόρπιζε λουλούδια και κομφετί στο πλήθος που ήταν από κάτω. Η εκδήλωση άλλαξε όνομα και έγινε «η πτήση της Κολομπίνας» (μικρό περιστέρι).

Το «πέταγμα του Αγγέλου» με άνθρωπο επανελήφθη το 2001 και αυτή τη φορά το ρόλο του αγγέλου τον ανέλαβαν οι γυναίκες. Από το 2011 την πτήση εκτελεί μια νεαρή Βενετσιάνα η οποία το προηγούμενο έτος είχε τιμηθεί με τον τίτλο της «Μαρίας του Καρναβαλιού».
ν

Venice: Flight of the Angel – no comment | Euronews
ν

ν

 


Translate this post