Σουηδία: Ο “Μαύρος Πέλεκυς”, η μαγεία Βουντού και το μεταναστευτικό (vid)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ/ΣΟΥΗΔΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η σουηδική αστυνομία ανησυχεί για τις βίαιες επιθέσεις μιας εγκληματικής οργάνωσης από τη Νιγηρία, που κάνει χρήση της μαγείας Βουντού.

Κούκλες που χρησιμοποιούνται στην αφρικανική μαγεία Βουντού. (Φωτο αρχείου)

ν

ΣΤΗ Σουηδία μια εγκληματική συμμορία γνωστή για τη βιαιότητά της, ονόματι “Μαύρος Πέλεκυς” (Black Axe), έχει ανησυχήσει τις διωκτικές αρχές, καθώς η δράση της έχει απλωθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Η οργάνωση, που ξεκίνησε από τη Νιγηρία τη δεκαετία του ’80 και περιλαμβάνει δολοφόνους, ληστές και εμπόρους ναρκωτικών, σύντομα γνώρισε μεγάλη άνθιση και εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες, όπως η Νότιος Αφρική, η Ιταλία και η Σουηδία λόγω της παγκοσμιοποίησης των οικονομιών του κόσμου και του υψηλού επιπέδου ανομίας που επικρατεί.

Στην Ιταλία και στη Σικελία ο “Μαύρος Πέλεκυς” διέπρεψε μεταξύ άλλων εγκλημάτων στη διακίνηση μεταναστών και στο δουλεμπόριο, σε συνεργασία με την τοπική Μαφία.

Τα τελευταία χρόνια με τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, ο “Μαύρος Πέλεκυς”, που περιγράφεται ως «θρησκεία θανάτου» η οποία σκοτώνει, απαγάγει, επιλύει τις εσωτερικές διαφορές με ματσέτες και χρησιμοποιεί τη μαγεία Βουντού ως μέσο εκφοβισμού και εκβιασμού, εδραιώθηκε σταθερά στη Σουηδία. Πρόσφατα έκανε μετάσταση στην Ουψάλα, μια ιστορική πόλη διάσημη για το πανεπιστήμιό της, το παλαιότερο στη Σκανδιναβία και τη βόρεια Ευρώπη (ιδρύθηκε το 1477).

«Δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η συμμορία έχει εγκατασταθεί εδώ για τα καλά. Εκτός από την αύξηση μέχρι στιγμής του εμπορίου ναρκωτικών και της πορνείας, είναι ορατό το αποτύπωμα “μαύρης μαγείας” της συμμορίας», δήλωσε στις 30 Οκτωβρίου 2019, ο Jale Poljarevius, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, στον σουηδικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SVT.
ν

Ο «Μαύρος Πέλεκυς» ξεκίνησε στην Αφρική ως κίνημα για τα δικαιώματα των μαύρων, σύντομα όμως εξελίχθηκε σε εγκληματική οργάνωση. Πηγή: Wikimedia Commons

ν

ΜΙΑ “ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ” ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η κατάσταση είναι στην κυριολεξία “εκρηκτική”, αφού η συμμορία δεν διστάζει να κάνει χρήση ακόμη και χειροβομβίδων κατά αντιπάλων ή εχθρών, σε τέτοιο βαθμό ώστε η κυβέρνηση της Σουηδίας ψήφισε πέρυσι προσωρινό νόμο που έδινε… αμνηστία σε όσους πήγαιναν οικειοθελώς να παραδώσουν τις χειροβομβίδες που κατείχαν στις Αρχές!
ν

ν

Η συμμορία χρησιμοποιεί “εκρηκτικά” μόνο σε έσχατη ανάγκη. Στις άλλες δραστηριότητες προτιμά τη μαγεία. Για παράδειγμα, τις γυναίκες που εκμεταλλεύεται τις κρατά ομήρους με τη χρήση της μαγείας Βουντού, πείθοντάς τες πως αν εγκαταλείψουν τη δουλειά αυτές και οι οικογένειές τους θα υποφέρουν τα πάνδεινα. Εκτός από την πορνεία, τις χρησιμοποιεί στην πώληση κοκαΐνης και ηρωίνης.

Η μαγεία Βουντού χρησιμοποιείται επίσης σε περιπτώσεις εκβιασμών και σε απαγωγές πολιτών, των οποίων η οικογένεια “πείθεται” να καταβάλλει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Τώρα η αστυνομία φοβάται ένα νέο ξέσπασμα βίας μεταξύ των συμμοριών που ελέγχουν την αγορά των ναρκωτικών. «Υπάρχει πολλή κοκαΐνη, αλλά όχι τόσοι πολλοί χρήστες, έτσι η αγορά είναι αρκετά κορεσμένη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νέο κύμα βίας σε ένα ήδη εξαιρετικά γεμάτο εγκληματικό περιβάλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
ν

Η Σουηδία ψήφισε νόμο περί «αμνηστίας των κατόχων χειροβομβίδων» σε μια προσπάθεια να περιορίσει τους θανάτους από τη σύγκρουση των συμμοριών (17 Οκτωβρίου 2018). Image: Reuters / Elias von Hildebrand. Πηγή: Supplied

ν

ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

Η Ουψάλα είναι το τελευταίο πεδίο μάχης για τη συμμορία, η οποία έχει επικρατήσει έναντι των άλλων συμμοριών στις υπόλοιπες σουηδικές πόλεις, όπως το Γκέτεμποργκ ή η πρωτεύουσα Στοκχόλμη.

Στις αρχές Οκτωβρίου, τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 15 άτομα που συνδέονται με τη φοβερή αφρικανική μαφία συνελήφθηκαν για «ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα που συνδέονται με τα ναρκωτικά», σε μια από τις «μεγαλύτερες έρευνες της σουηδικής αστυνομίας».

Η επιχείρηση της αστυνομίας δεν έμεινε χωρίς απάντηση, καθώς το επόμενο διάστημα τουλάχιστον ένα κατάστημα και 19 οχήματα καταστράφηκαν στα περίχωρα της Στοκχόλμης από εκρήξεις βομβών και χειροβομβίδων.
ν

ν

Παρά την εντεινόμενη βία, η σουηδική κυβέρνηση πιστεύει ότι ελέγχει τις δραστηριότητες της συμμορίας και επειδή δεν θέλει οι μετανάστες να βγάλουν… κακό όνομα, άρχισε να διαφημίζει από κυβερνητικό site τις «μεγάλες ευκαιρίες και τις παροχές» που υπάρχουν σε όσους εγκαθίστανται στη Σουηδία, προκειμένου να ελκύσει περισσότερους μετανάστες να έρθουν στη χώρα!

Άλλοι βέβαια, όπως ο Leif Östling, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Scania, λένε ανοιχτά ότι η χώρα οδηγείται σε «εμφύλιο πόλεμο», καθώς το μεταναστευτικό είναι ήδη ένα οξύ πρόβλημα που για να λυθεί, θα χρειαστεί «την επέμβαση του στρατού».
ν

Ένα λαμπρό μέλλον ή εμφύλιος πόλεμος; Η Σουηδία προσκαλεί και άλλους μετανάστες διαφημίζοντας τα οφέλη που θα έχουν εάν έρθουν στη χώρα, ενώ άλλοι προειδοποιούν για εμφύλιο πόλεμο. Πηγή: Travel Wire News

ν

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ Ή ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;

Η Σουηδία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί όμως το νόμισμά της, τη σουηδική κορώνα (SEK). Έχει πληθυσμό 10.200.000 και κατά κεφαλήν εισόδημα 48.800 ευρώ. (Αντίστοιχα η Ελλάδα έχει πληθυσμό 10.700.000 και ΑΕΠ 25.000 ευρώ).

Η Σουηδία είναι πλούσια χώρα, το γεγονός όμως ότι το 94% των μεταναστών που πήγαν εκεί με τη μεταναστευτική κρίση του 2015 παίρνουν μέχρι σήμερα κρατικά επιδόματα, έχει οδηγήσει σε χρεοκοπία δήμους, όπως τους Bengtsfors και Filipstad, σύμφωνα με το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων Aftonbladet,

Στη χώρα βρίσκονται συνολικά πάνω από 920.000 μετανάστες ή 9% του πληθυσμού. Και ενώ δεν υπάρχουν άλλα καταλύματα, η σουηδική κυβέρνηση θέλει να φέρει στη χώρα και άλλους μετανάστες.

Για να κάνουμε μια σύγκριση με τη χώρα μας, στην Ελλάδα οι παλιοί και νέοι μετανάστες είναι συνολικά 770.000 ή 7,1% του ντόπιου πληθυσμού. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), μόνο την τελευταία τετραετία 2016-2019 εισήλθαν στη χώρα 289.124 παράνομοι μετανάστες.

Όσον αφορά τη Σουηδία, το κυβερνητικό site που “διαφημίζει” τις παροχές της σουηδικής κυβέρνησης στους μετανάστες, το διαχειρίζεται το Σουηδικό Ινστιτούτο (SI) και είναι διαθέσιμο σε τέσσερις γλώσσες: αγγλικά, κινέζικα, ρωσικά και αραβικά. Ανάμεσα στις παροχές είναι η εύκολη απόκτηση άδειας εργασίας, η εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα του μετανάστη, γενναία επιδόματα για τα παιδιά που θα γεννηθούν κτλ.

Αυτό όμως, όπως προειδοποιεί η Ελίζαμπεθ Σβάντεσον (Elisabeth Svantesson), εκπρόσωπος της Οικονομικής Πολιτικής του Κόμματος των Μετριοπαθών, αλλά και ο αρχηγός του, Ulf Kristersson, θα οδηγήσει σε αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας, που σημαίνει ότι σε δέκα το πολύ χρόνια δεν θα υπάρχει Σουηδία!

Αυτό θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια. Ας στρογγυλέψουμε τον αριθμό και ας πούμε ότι οι μετανάστες στη Σουηδία είναι σήμερα 1.000.000 ή το 10% του πληθυσμού.

Σύμφωνα με την Πρώτη Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους μετανάστες, όποιος από αυτούς μείνει πέντε χρόνια σε μια χώρα της ΕΕ, αποκτά πλήρη δικαιώματα πολίτη.

Σύμφωνα με την Δεύτερη Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από τα πέντε πρώτα χρόνια, μπορεί να φέρει όλη την οικογένειά του από την πατρίδα στη χώρα που κατοικεί.

Ας υποθέσουμε ότι κάθε μετανάστης καλεί από τη χώρα καταγωγής του να έρθουν άλλα τέσσερα μέλη (γονείς, σύζυγος, αδελφοί κτλ.). Μέσα σε λίγα χρόνια, θα προστεθούν στη Σουηδία άλλα τέσσερα εκατομμύρια (κυρίως ανενεργά άτομα που θα ζουν με κρατικά επιδόματα) και έτσι μαζί με τους ήδη υπάρχοντες θα γίνουν συνολικά 5.000.000.

Με δεδομένο ότι στην Ευρώπη ο ρυθμός γεννήσεων είναι χαμηλός, 1,5 παιδιά ανά οικογένεια, ενώ στην Ασία 2,2 και στην Αφρική πολύ υψηλός με 4,8-6,62 παιδιά ανά οικογένεια, τα 5.000.000 των μεταναστών στα επόμενα δέκα χρόνια, δηλαδή έως το 2030, θα γίνουν 13.000.000, υπολογίζοντας δύο εκατομμύρια οικογένειες με τέσσερα παιδιά η καθεμία. Επομένως, το 2030 ενώ ο τοπικός πληθυσμός της Σουηδίας θα είναι 10.500.000, οι ξένοι στη χώρα θα τον έχουν υπερκεράσει καθώς θα έχουν ξεπεράσει τα 13.000.000.

Μέσα σε δέκα το πολύ χρόνια, η Σουηδία θα πάψει να είναι η Σουηδία που ξέρουμε, ενώ πέραν των άλλων κοσμογονικών αλλαγών που θα υποστεί σε γλώσσα, ιστορία, πολιτικό σύστημα, εγκληματικότητα, επιδημίες κ.ά. η χώρα θα βυθιστεί στη φτώχεια.

Όπως δήλωσε ο Leif Östling της Scania, στο site Travel Wire News, αυτό είναι ένα ζοφερό μέλλον για την Σουηδία και την οικονομία της, καθώς όπως λέει «δεχτήκαμε πάρα πολλούς ανθρώπους από το εξωτερικό, χωρίς να σκεφτόμαστε αν θα μπορέσουν να αφομοιωθούν και να εγκλιματιστούν στην απίστευτα πολύπλοκη κοινωνία της Σουηδίας».

Θα προσθέσουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο σουηδικό, αλλά αφορά όλα τα μικρά σε πληθυσμό κράτη της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, που θα αλλοιωθούν όχι μόνο πληθυσμιακά αλλά πολιτιστικά και ιστορικά, με τελική κατάληξη την πλήρη εξαφάνισή τους από τον παγκόσμιο χάρτη.
ν

Police in Italy tackle new kind of mafia: The Black Axe | The Mob Reporter
ν

ν

 


Translate this post