Σε Κινέζους ανήκουν τα 39 πτώματα της νταλίκας του θανάτου (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στην ψυκτική μονάδα κοντέινερ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι όλοι Κινέζοι υπήκοοι.

Ο 25χρονος οδηγός της νταλίκας Μο Ρόμπινσον συνελήφθη ως ύποπτος για τους θανάτους 39 ανθρώπων. Image: Supplied

ν

ΚΑΘΩΣ η μυστηριώδης πολύνεκρη τραγωδία που έχει συνταράξει τον κόσμο αρχίζει και ξεδιαλύνεται, η αστυνομία του Έσσεξ δήλωσε ότι οι νεκροί είναι όλοι Κινέζοι υπήκοοι και ότι οι σοροί ανήκουν σε οχτώ γυναίκες και 31 άνδρες. Επίσης, ενώ προηγουμένως οι αρχές πίστευαν ότι ανάμεσά τους υπήρχε ένας έφηβος, επιβεβαιώθηκε ότι και οι 39 είναι ενήλικες.

Η αστυνομία ανακρίνει τον οδηγό του οχήματος Μο Ρόμπινσον από τη Βόρεια Ιρλανδία, ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για φόνο, ενώ αποκαλύφθηκε ότι η γυναίκα του περιμένει παιδί.

Διασώστες και αστυνομικοί εντόπισαν τα πτώματα των 39 ενηλίκων νωρίς χθες Τετάρτη σε κοντέινερ φορτηγού στο βιομηχανικό πάρκο Γκρέις, περίπου 32 χλμ. ανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη ταυτοποιήσει τα θύματα, όμως το ITV μετέδωσε πως είναι όλοι Κινέζοι.

Επιθεωρητές της αστυνομίας εξακολουθούν να ανακρίνουν τον 25χρονο οδηγό του φορτηγού. Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα δήλωσε πως ονομάζεται Μο Ρόμπινσον και είναι κάτοικος της κομητείας Αρμάχ (Armagh) στη Βόρεια Ιρλανδία. Το BBC μετέδωσε πως η αστυνομία έκανε έφοδο σε τρία σπίτια στη Βόρεια Ιρλανδία στο πλαίσιο της έρευνας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο κοντέινερ ενός φορτηγού κοντά στο Λονδίνο ήταν Κινέζοι, ανέφερε σε ένα τουίτ η Global Times.

Η εφημερίδα, που είναι το επίσημο έντυπο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ανέφερε πως το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στην εφημερίδα πως «προς ώρας δεν μπορεί να μεταδοθεί τίποτα άλλο».

Την Τετάρτη, το φορτηγό μεταφέρθηκε από το πάρκο σε ειδικό χώρο που θα επιτρέψει την διεξαγωγή εξονυχιστικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθούν οι αιτίες θανάτου των 39 ανθρώπων.
ν

Το φορτηγό μεταφέρεται σε ειδικό χώρο που θα επιτρέψει την διεξαγωγή εξονυχιστικής έρευνας. Image: Supplied
ν

Σύμφωνα με ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης, ο Μο Ρόμπινσον πρόκειται να γίνει πατέρας διδύμων. Image: Supplied
ν

Οι γονείς του 25χρονου οδηγού έφτασαν στην Αγγλία για να υποστηρίξουν τον γιο τους. Ο Μο πρόκειται να γίνει πατέρας δίδυμων, σύμφωνα με τα ιρλανδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το φορτηγό ψυγείο είχε έδρα την Βάρνα της Βουλγαρίας και έφτασε στην Αγγλία από το λιμάνι Ζεϊμπρούγκε του Βελγίου. Είναι φανερό ότι αποτελεί τμήμα μιας αλυσίδας μεταφοράς λαθρομεταναστών από την Ασία προς την Ευρώπη.

Οι αρχές του Βελγίου, της Βουλγαρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου εργάζονται για να πλέξουν την αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν στην τρομακτική ανακάλυψη των 39 πτωμάτων στο κοντέινερ ψυγείο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.
ν

39 people found dead inside lorry in Essex | ITV News
ν

ν

 


Translate this post