Τρελό κρουαζιερόπλοιο εναντίον αποβάθρας στη Βενετία (vid)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο εμβολίζει τουριστικό πλοιάριο και πέφτει πάνω σε αποβάθρα στη Βενετία, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους.

Έντρομοι οι κάτοικοι της Βενετίας βλέπουν το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο να κατευθύνεται κατά πάνω τους. Πηγή: YouTube

ν

ΤΕΣΣΕΡΙΣ άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο εμβόλισε ένα τουριστικό πλοιάριο και κατόπιν έπεσε πάνω σε αποβάθρα του πολυσύχναστου καναλιού Giudecca της Βενετίας.

Το περιστατικό συνέβη στις 8:30 το πρωί της Κυριακής.

Ευτυχώς δεν υπήρχαν νεκροί ή άλλα δυσάρεστα περιστατικά, καθώς η Βενετία, στο βωμό του κέρδους, αφήνει να μπαίνουν μέσα στα στενά κανάλια της ογκώδη πολυώροφα κρουαζιερόπλοια, τα οποία πολλές φορές είναι ψηλότερα και από τα ίδια τα κτίρια της ιστορικής πόλης!
ν


ν

Πρόκειται για ένα αισχρό φαινόμενο που υποβιβάζει τους κατοίκους της ιστορικής αυτής πόλης με τα τόσα μνημεία.
ν

Δέος προκαλούν τα θαλάσσια τέρατα που εισχωρούν μέσα στα στενά κανάλια της Βενετίας, μεταφέροντας τουρίστες που προκαλούν ανεπανόρθωτες ζημιές στο περιβάλλον. Image: Supplied
ν

Το 66.000 τόνων κρουαζιερόπλοιο MSC Opera έφτασε στη Βενετία σήμερα το πρωί και μεταφερόταν από ρυμουλκό στην αποβάθρα για να δέσει, όταν ο πλοίαρχος έχασε τον έλεγχο.

Η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σχετικά με την αιτία της σύγκρουσης, αλλά υποψιάζεται ότι το τεράστιο πλοίο είχε υποστεί βλάβη κινητήρα και ότι το καλώδιο ρυμούλκησης ξαφνικά έσπασε.

ν

ν

Αφού έπεσε πάνω στην αποβάθρα, το τεράστιο πλοίο τελικά σταμάτησε, χωρίς να προκαλέσει άλλες ζημιές. Πηγή: Reuters / Manuel Silvestri
ν

 


Translate this post