Τζορτζ Σόρος: Ο άνθρωπος που αγοράζει κυβερνήσεις

Κατηγορία Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το χόμπι του Τζορτζ Σόρος είναι να αγοράζει χώρες και κυβερνήσεις. Αγόρασε τα Σκόπια, αγόρασε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση της Ελλάδας.

Τζορτζ Σόρος και Ζόραν Ζάεφ αγκαλιά στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Πηγή: Twitter

ν

ΤΗ ΔΟΞΑ πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς. Αυτό ταιριάζει απόλυτα για τους Σκοπιανούς πολιτικούς, ταιριάζει και για τους Συριζαίους πολιτικούς που από ζήτουλες και επαναστάτες της ταβέρνας είδαν ξαφνικά να ανοίγει η τύχη τους και να λούζονται με τα εκατομμύρια του Τζορτζ Σόρος. Γιατί είναι ο Σόρος που προικοδότησε τον Αλέξη Τσίπρα το μακρινό 2013, είναι ο Σόρος που με τα χρήματά του έκανε ένα κόμμα του 3% να γίνει κυβέρνηση.
Πολύ πιο παλιά, στη δεκαετία του ’90, ο Σόρος αγόρασε τα Σκόπια για μερικά εκατομμύρια, όπως αποκάλυψε τότε ο Γιάννης Λάτσης στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.
Αυτό επιβεβαιώνεται από την συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ο Σόρος με τον Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Την ώρα που η Συμφωνία των Πρεσπών συζητείται εντός της ελληνικής Βουλής, Ζάεφ και Σόρος συζήτησαν εκτενώς για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με το δελτίο Τύπου της σκοπιανής κυβέρνησης να αναφέρει πως αυτά αποτελούν «κλειδιά» για τη σταθερότητα και την ασφάλεια τόσο στη χώρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Ωστόσο, το «μενού» της συζήτησης δεν περιλάμβανε μόνο γενικόλογες παρατηρήσεις. Γιατί, ως γνωστόν, όπου υπάρχει Σόρος, υπάρχει έντονη οσμή χρήματος. Κι αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες…
Όπως αναφέρει η σκοπιανή κυβέρνηση, Ζάεφ και Σόρος συζήτησαν επίσης για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των Σκοπίων και των Ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας (Open Society Foundations) του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, «για την παροχή καλύτερων δυνατοτήτων για τη φροντίδα και την προσχολική εκπαίδευση παιδιών και για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των Ρομά σε διάφορους τομείς της κοινωνίας».
Επενδυτής και… φιλάνθρωπος ο Σόρος, δεν θα μπορούσε να αφήσει στην τύχη τους τούς Ρομά…
«Κατά τη συζήτηση», σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, «δόθηκε έμφαση στη σημασία μιας εθνικής στρατηγικής για την κοινωνία και την πολυπολιτισμικότητα».
Η συνάντηση των δυο δεν διέφυγε πάντως από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ο οποίος σχολίασε μέσω Twitter:
νν
Εκτός από τα Σκόπια, η οικονομική διείσδυση του Σόρος αρχίζει να αποδίδει κι εδώ στην Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση Τσίπρα παρουσιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «πατριωτική λύση»!
Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς…
ν

 


Translate this post