Μέρκελ: «Δώστε τη Μακεδονία και πάρτε χρήματα!»

Κατηγορία Ελλάδα

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Youmagazine Newsroom

 

Μεγάλη προσβολή στον ελληνικό λαό από Μέρκελ και δανειστές: «Δώστε τη Μακεδονία και θα σας δώσουμε χρήματα»!

«Δώσε εσύ το όνομα στα Σκόπια κι εγώ θα σε ξανακάνω πρωθυπουργό», υποσχέθηκε η Άνγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα. Πηγή: Image: Supplied
ν

ΕΝΑ «παραμύθι» νέου τύπου, αλλά και αρκετά προσβλητικό για όλους τους Έλληνες, σέρβιραν στον Τσίπρα η Μέρκελ και οι δανειστές, λέγοντάς του να δώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια και σε αντάλλαγμα να πάρει χρήματα!
Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί σήμερα, οι Βρυξέλλες προωθούν ένα εξευτελιστικό σχέδιο «ανταλλαγής» του ονόματος Μακεδονία, με δόλωμα μια ηπιότερη οικονομική συμφωνία μετά τον Αύγουστο για εκλογική χρήση και ίσως την αναστολή της περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019.
Ζήτησαν δηλαδή από τον Τσίπρα να δώσει κάτι συγκεκριμένο, το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, με αντάλλαγμα αόριστες υποσχέσεις για ηπιότερη οικονομική συμφωνία, βοήθεια στην έξοδο στις αγορές μετά τον Αύγουστο και στήριξη του Τσίπρα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε αυτή γίνει.
Όλα αυτά ειπώθηκαν χθες στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
Τις ταπεινωτικές για την Ελλάδα και τους Έλληνες απαιτήσεις των δανειστών μετέφερε η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν, καθώς ο Τσίπρας έχει μετεξελιχθεί εδώ και καιρό στο παιδί για όλες τις δουλειές της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Οι δανειστές, βλέποντας την παθητικοποίηση του ελληνικού λαού, ο οποίος υπομένει μοιρολατρικά και χωρίς να αντιδρά τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, την υψηλή φορολογία, την ανυπαρξία κονδυλίων για τη δημόσια υγεία, την Παιδεία, την άμυνα της χώρας, την πρόνοια κτλ., και ότι συνήθισε να ζει με προνοιακά επιδόματα, πιστεύουν πως οι Έλληνες έχουν πλέον παραδοθεί και είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα – την ταυτότητά τους, την πατρίδα τους, την εθνική τους συνείδηση και την ιστορία.
Γι’ αυτό και ζητούν σήμερα, με την κυνικότητα του κατακτητή, να παραδώσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια (αύριο ποιος ξέρει τι άλλο, ίσως μερικά νησιά στους Τούρκους), εξευτελιζόμενοι διεθνώς, από έναν πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως γράφουν οι Financial Times «παίζει πόκερ με το όνομα Μακεδονία», κάνοντας ό,τι πουν τα αφεντικά του που τον διατηρούν στην εξουσία.
ν

 


Translate this post