Ποια ζώδια επηρεάζονται από την ολική έκλειψη της Σελήνης

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ποια ζώδια επηρεάζει η Πανσέληνος, η υπερπανσέληνος και η ολική έκλειψη της Σελήνης το βράδυ της Κυριακής, σε συνδυασμό με τις άλλες θέσεις των πλανητών.

ν

«ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ» το βράδυ της Κυριακής 20 Ιανουαρίου προς χαράματα της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου: πανσέληνος, υπερπανσέληνος και ολική σεληνιακή έκλειψη.
Η πρώτη πανσέληνος του έτους θα συνδυασθεί με μια ολική έκλειψη Σελήνης, η οποία θα επαναληφθεί ξανά στις 26 Μαΐου του 2021.
Ταυτόχρονα το φεγγάρι θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τη Γη (περίγειο) και έτσι θα φαίνεται πιο μεγάλο και φωτεινό (Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος), αλλά και στο χρώμα του αίματος λόγω της έκλειψης.
Ολική σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει, όταν το φεγγάρι καλύπτεται ολόκληρο από τη σκιά της Γης. Η προηγούμενη είχε συμβεί στις 27 Ιουλίου 2018. Η επόμενη έκλειψη που θα είναι ορατή από την Ελλάδα, θα αργήσει ακόμη περισσότερο, έως τον Φεβρουάριο του 2024, δηλαδή σε πέντε χρόνια.
Στη χώρα μας, η είσοδος της Σελήνης στη σκιά της Γης, δηλαδή η έναρξη της έκλειψης, θα ξεκινήσει στις 5:34 ώρα Ελλάδας και το φεγγάρι θα βρίσκεται σε ύψος 25 περίπου μοιρών στον δυτικό ουρανό. Η ολική φάση της έκλειψης, που θα διαρκέσει περίπου μια ώρα, θα είναι ορατή σχεδόν από όλη την Ελλάδα (εκτός από κάποιες περιοχές της νότιας και ανατολικής Ελλάδας), συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, όπου το φαινόμενο θα αρχίσει περίπου στις 06:41 ώρα Ελλάδας, θα φθάσει στο μέγιστο σημείο του στις 07:12 και θα ολοκληρωθεί στις 07:43 ώρα Ελλάδας.
Για να δουν όλο το φαινόμενο, το οποίο μαζί με τη μερική έκλειψη θα διαρκέσει σχεδόν τρεισήμισι ώρες, θα πρέπει να έχουν ανεμπόδιστο ορίζοντα προς τα δυτικά, ειδικά κατά την ολική φάση της έκλειψης, όταν η Σελήνη θα βρίσκεται πολύ χαμηλά.
Αντίθετα με τις δυνητικά επικίνδυνες ηλιακές εκλείψεις, δεν χρειάζεται η λήψη προστατευτικών μέτρων για να δει κανείς απευθείας τη σεληνιακή έκλειψη με γυμνά μάτια, καθώς το φεγγάρι δεν είναι τόσο λαμπερό όσο ο Ήλιος.
Η έκλειψη στην ολότητά της –δηλαδή μαζί με το φαινόμενο της παρασκιάς και της μερικής έκλειψης που προηγείται και έπεται της ολικής– θα είναι ορατή μόνο από το πιο δυτικό τμήμα της Ευρώπης, τη δυτική Αφρική, τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό.
ν


ν

Η πρώτη πανσέληνος του έτους, που φέτος θα συμβεί στις 07:16 ώρα Ελλάδας της 21ης Ιανουαρίου, ονομαζόταν παραδοσιακά από τους Ινδιάνους της Αμερικής «πανσέληνος του λύκου», επειδή εκείνη την εποχή του χρόνου κοπάδια πεινασμένων λύκων ούρλιαζαν γύρω από τους καταυλισμούς των ανθρώπων.
Θα είναι επίσης το πρώτο από τα τρία «σούπερ-φεγγάρια» του 2019, καθώς εφέτος θα υπάρξει τρεις φορές Υπερ-Σελήνη, δηλαδή ο δορυφόρος της Γης θα φαίνεται πιο κοντινός και πιο λαμπερός από το συνηθισμένο. Η επόμενη υπερπανσέληνος θα συμβεί στις 19 Φεβρουαρίου.
Την επόμενη μέρα, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, θα υπάρξει άλλο ένα ενδιαφέρον αστρονομικό φαινόμενο: ένα πολύ κοντινό πλησίασμα (σύνοδος) στον ουρανό της Αφροδίτης και του Δία. Οι δύο φωτεινοί πλανήτες θα είναι ορατοί σε απόσταση μόνο 2,4 μοιρών μεταξύ τους στον πρωινό ουρανό προς την ανατολή, λίγο πριν ο Ήλιος ανατείλει.
Στις 31 Ιανουαρίου στους δύο πλανήτες θα προστεθεί και η Σελήνη, ώστε θα υπάρξει τριπλή σύνοδος το ξημέρωμα.
ν

ν

ΠΟΙΑ ΖΩΔΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ

Η πρώτη Πανσέληνος του 2019, τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, η οποία θα συνοδεύεται από το φαινόμενο της έκλειψης της Σελήνης στο ζώδιο του Λέοντα, θα έχει διάρκεια επιρροής μέχρι την ολική ηλιακή έκλειψη στις αρχές Ιουλίου.
Την περίοδο αυτή έχουμε συνάντηση του Άρη και της Αφροδίτης μέσα από μια όψη τριγώνου, καθώς και σύνοδο Ερμή και Πλούτωνα στον Αιγόκερω.
Η πρώτη όψη φέρνει ένταση και αυξάνει το πάθος, ενώ η δεύτερη μας κάνει να αναζητούμε κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων που μας απασχολούν τι ακριβώς παίζεται.
Περισσότερο επηρεάζονται οι Αιγόκεροι που θα διαπιστώσουν την αλήθεια του γνωμικού «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο». Κριοί, Ζυγοί και Καρκίνοι θα μάθουν πράγματα που δεν θα τους αρέσουν, όμως η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Τοξότες και Δίδυμοι θα κατανοήσουν ότι η επιπολαιότητα, η μεγάλη αυτοπεποίθηση και η ανωριμότητα σε οικονομικά και ερωτικά θέματα μπορεί να στοιχίσει ακριβά. Να σκέφτονται περισσότερο πριν δράσουν.
Το τετράγωνο του Ήλιου με τον ανατρεπτικό Ουρανό ανεβάζει κι άλλο τους τόνους, δοκιμάζοντας νεύρα και αντοχή στα δύσκολα, καθώς αιφνίδια γεγονότα μπορεί να βγάλουν αρκετούς εκτός προγράμματος.
Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι των τελευταίων ημερών, αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά, καλό είναι να μην τραβούν πολύ το σκοινί, γιατί είναι πολύ εύκολο να σπάσει. Κυρίως, πρέπει να ελέγχουν τις παρορμήσεις ή τις απαιτήσεις τους, γιατί μπορεί να δημιουργήσουν ποικίλα προβλήματα σε σχέσεις ή συνεργασίες.
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στις 11:00 ο Ήλιος μπαίνει στον Υδροχόο, φέρνοντας στο προσκήνιο θέματα που αφορούν οικογένεια και φίλους και ζητήματα που αφορούν τα κοινά. Ευνοούνται Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι που θα έχουν την ευκαιρία να οργανώσουν με έναν καλύτερο τρόπο τους στόχους τους.
Η έκλειψη της Σελήνης που ακολουθεί επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του σταθερού σταυρού: Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, που γεννήθηκαν στις πρώτες μέρες του ζωδίου τους, αναμένετε να ζήσουν μεγάλες εντάσεις ενώ θα αρχίσουν να κλείνουν ανοιχτές υποθέσεις του παρελθόντος.
Το μυστικό είναι να αποφύγουν τις αντιπαραθέσεις με άτομα που μπορεί να τους φέρουν σε δύσκολη θέση. Οι προκλήσεις θα υπάρχουν, αλλά αν τις διαχειριστούν με ευελιξία και διπλωματία θα βγουν κερδισμένοι.
Παράλληλα, την ημέρα που πραγματοποιείται η έκλειψη, Αφροδίτη, Άρης  και Δίας σχηματίζουν θετικές γωνίες, ευνοώντας τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα. Κριοί, Λέοντες, Τοξότες και Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι του β΄ δεκαήμερου θα βρεθούν κερδισμένοι τόσο αισθηματικά όσο και οικονομικά.
ν

 


Translate this post