Η Γερμανία θα κατακτήσει ΚΑΙ στρατιωτικά την Ευρώπη;

Κατηγορία Ευρώπη

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μετά την οικονομική υποδούλωση όλης της Ευρώπης, οι Γερμανοί, αργά αλλά μεθοδικά, ετοιμάζονται και για την στρατιωτική υποδούλωσή της.

Γερμανοί στρατιώτες σε άσκηση στις 29 Ιουνίου 2018. Photo: AFP/ John Macdougall. Πηγή: Supplied

ν

ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ειδικού προσωπικού από άλλες χώρες της ΕΕ σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου που επικαλούνται σχετική αναφορά του γενικού επιθεωρητή των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Έμπερχαρντ Τσορν.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Τσορν, μπορούν για παράδειγμα να προσληφθούν γιατροί ή ειδικοί στον τομέα της πληροφορικής από το εξωτερικό.
Σε περιόδους έλλειψης ειδικευμένων εργαζομένων, οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να «κοιτάξουν προς όλες τις κατευθύνσεις» τονίζει το ρεπορτάζ και προσθέτει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη έρθει σε επαφή για το θέμα με τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ωστόσο, τα περισσότερα κράτη, ιδίως από την Ανατολική Ευρώπη, αντέδρασαν με επιφυλακτικότητα, καθώς δεν έχουν ξεχαστεί οι γερμανικές θηριωδίες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στον γερμανικό στρατό υπάρχουν σήμερα πολλοί στρατιώτες με μεταναστευτικό υπόβαθρο ή διπλή υπηκοότητα.
Ο αριθμός των στρατιωτών της Bundeswehr αυξήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια κατά 3,6%.
Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι έφτασαν τους 182.000 στο τέλος του τρέχοντος έτους, με τις γυναίκες να αντιστοιχούν στο 12 τοις εκατό του συνόλου – κάτι που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.
Σύμφωνα με τα νέα σχέδια, ο αριθμός των στρατιωτών προβλέπεται να ανέλθει σε 203.000 μέχρι το 2025.
Θα χρειαστούν πολλές νέες δυνάμεις, υποστηρίζουν οι Γερμανοί, για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή για έργα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης.
ν

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνομιλεί με έναν στρατιώτη (10 Αυγούστου 2018). Photo: Reuters/ Ralph Orlowski. Πηγή: Supplied
ν

Ο γερμανικός στρατός, άριστα εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος, έχει πάρει μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, στο Κοσσυφοπέδιο, στο Μάλι και στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δεσμεύτηκε να αυξήσει τις δαπάνες σε θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια με επιπλέον 2 δισ. ευρώ έως το 2020.
Όπως ανέφερε στο NBC News ο Christian Mölling, εμπειρογνώμονας ασφαλείας, οι συντηρητικοί πολιτικοί της Γερμανίας προσπαθούν να επωφεληθούν από γεγονότα όπως τα τρομοκρατικά χτυπήματα, με σκοπό να επιτύχουν το μακροχρόνιο στόχο τους – να μπορεί ο στρατός να αναπτύσσεται εντός των συνόρων σε ρόλο χωροφύλακα και κατόπιν, μέσω του ευρωστρατού, και σε άλλες χώρες, με πρόσχημα την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων.
Και το κανάλι διερωτάται αν είναι καλή ιδέα η ενίσχυση του γερμανικού στρατού μόλις επτά δεκαετίες από τις θηριωδίες που διέπραξε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
ν

 


Translate this post