Nera E-Bike: Η μοτοσικλέτα του μέλλοντος από 3-D εκτύπωση (vid)

Κατηγορία NEWS, Καινοτομίες

INNOVATION

Posted by Youmagazine Staff

 

Η φουτουριστική μοτοσικλέτα Nera E-Bike κατασκευάστηκε μόλις από 15 κομμάτια που προέρχονται από 3-D εκτυπώσεις της εταιρείας BigRep.

Πηγή: BigRep

ν

Η ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ μοτοσικλέτα Nera E-Bike κατασκευάστηκε από μόλις 15 μέρη και διαθέτει ελαστικά χωρίς αέρα που τυπώθηκαν επίσης από την 3-D εκτύπωση της BigRep ειδικά σχεδιασμένα για να παρέχουν προστασία. Άλλα ευέλικτα μέρη της μοτοσικλέτας, ενσωματωμένα στην αρχική μήτρα, αντικαθιστούν το παραδοσιακό σύστημα ανάρτησης.
Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα ζυγίζει μόλις 60 κιλά και είναι πλήρως λειτουργική, με τον κινητήρα εγκατεστημένο στον πίσω τροχό και τις μπαταρίες κρυμμένες στο σώμα του αμαξώματος.
Η πρωτοποριακή μοτοσικλέτα είναι προς ώρας ακριβή, αλλά το κόστος σύντομα θα μειωθεί καθώς τα επόμενα χρόνια θα μπει στη διαδικασία της μαζικής παραγωγής.
ν

Πηγή: BigRep
ν

Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα Nera E-Bike αναπτύχθηκε στα εργαστήρια NOWLAB της εταιρείας BigRep, που ειδικεύεται σε καινοτόμες εφαρμογές του μέλλοντος που προέρχονται από 3-D εκτυπώσεις.
Την μοτοσικλέτα σχεδίασαν ο Marco Mattia Cristofori με τον Maximilian Sedlak.
«Το Nera E-Bike συνδυάζει πολλές καινοτομίες που αναπτύχθηκαν από την NOWLAB, όπως το ελαστικό χωρίς αέρα, τη λειτουργική ολοκλήρωση και την ενσωματωμένη τεχνολογία αισθητήρων», εξηγεί ο Daniel Büning, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NOWLAB. «Αυτή η μοτοσικλέτα όπως και τα άλλα μας πρωτότυπα διευρύνουν τα όρια της δημιουργικής μηχανικής και θα αναμορφώσουν την τεχνολογία κατασκευής αντικειμένων από 3-D εκτυπώσεις όπως την ξέρουμε».

ν

ν

 


Translate this post