Αγάπη μου, συρρίκνωσα το αυτοκίνητο! (vid)

Κατηγορία NEWS, Καινοτομίες

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δείτε το απίστευτο συρρικνούμενο αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε στο Ισραήλ, το οποίο μικραίνει κατά βούληση για να χωρέσει στο πάρκινγκ.

ν

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ή γυρίζετε από τη δουλειά και ο μόνος χώρος στάθμευσης που βρίσκετε ίσα που χωρά ένα ποδήλατο ή πατίνι; Κανένα πρόβλημα. Βγάζετε το τηλεκοντρόλ και πατώντας ένα κουμπί αρχίζετε να… συρρικνώνετε το αυτοκίνητό σας, στο μέγεθος που χρειάζεται για να χωρέσει!
Το συρρικνούμενο αυτοκίνητο είναι εφεύρεση μιας νεοφυούς επιχείρησης του Ισραήλ, η οποία μπορεί να κάνει ένα τετραθέσιο όχημα μικρότερο κι από ένα SMART, ή ένα μηχανάκι.
Το συγκεκριμένο όχημα ονομάζεται CT (City Transformer) και μπορεί να μικρύνει έτσι ώστε να χωρά και στις μικρότερες και πιο στενές θέσεις στάθμευσης.
Αποκαλείται «όχημα του μέλλοντος», καθώς τα αυτοκίνητα ολοένα και πληθαίνουν στη γη, ενώ ούτε οι δρόμοι ούτε ο πλανήτης διπλασιάζονται σε έκταση.
Το δίθυρο, διθέσιο City Transformer είναι κάτι μεταξύ μιας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας και ενός μικρού αυτοκινήτου σε τέσσερις τροχούς. Και μπορεί να σταθμεύσει ακόμη και σε πάρκινγκ μοτοσικλετών.
Επίσης, στη στενή του μορφή, μπορεί να περνά στο στενό χώρο ανάμεσα σε δύο άλλα οχήματα.
Όπως είπαμε, με το πάτημα ενός κουμπιού, το City Transformer μπορεί να συρρικνωθεί μεταξύ 1 μέτρου και 1,44 μέτρων, έτσι ώστε, στους φίλους σας που δεν θα ξέρουν τι συμβαίνει, μπορείτε να τους κάνετε επίδειξη των… μαγικών σας ικανοτήτων!
Ο City Transformer λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια από μπαταρίες και έχει αυτονομία 150 χλμ. μεταξύ των φορτίσεων. Το όχημα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 45 χιλιομέτρων την ώρα συρρικνωμένο και 90 χιλιομέτρων την ώρα όταν επεκταθεί.
Ο επικεφαλής της καινοτομίας Udi Meridor λέει ότι οι μπαταρίες του αυτοκινήτου μπορούν να φορτιστούν στο σπίτι, ενώ υποσχέθηκε πιο ισχυρές μπαταρίες όταν το όχημα βγει από το στάδιο των δοκιμών. Αυτή τη στιγμή ένας μικρός στόλος κινείται δοκιμαστικά στο Τελ Αβίβ.
«Απώτερος στόχος», δήλωσε ο Meridor στο ιστότοπο ειδήσεων Times of Israel, «να είναι το όχημα πολύ φθηνό τόσο στην αγορά του όσο και στη συντήρησή του».
«Θέλουμε να το βλέπετε σαν ένα gadget – οικονομικά προσιτό και φιλικό προς το περιβάλλον. Η ιδέα μας είναι να αναβαθμίζετε κάθε τόσο αυτό το gadget με νέες δυνατότητες ώστε να μην χρειαστεί να αγοράζετε αυτοκίνητο κάθε λίγα χρόνια».
Το τελικό πρωτότυπο του City Transformer θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους 10 μήνες, δήλωσε ο Meridor. Με την παραλαβή 10.000 παραγγελιών, η παραγωγή θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2020. Κάθε City Transformer θα κοστίζει γύρω στα 10.000 δολάρια (9.000 ευρώ).
Προβλέπονται διάφορες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας drophead με κινητήρα V6 και μιας πιο ανθεκτικής έκδοσης για ορεινούς όγκους.

ν

ν

 


Translate this post