Νέα αιματοχυσία στις ΗΠΑ με 13 νεκρούς (vid)

Κατηγορία Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Τρόμος στην Καλιφόρνια, όταν ένας μυστηριώδης άνδρας ντυμένος στα μαύρα, χωρίς να πει λέξη, άνοιξε πυρ κατά σπουδαστών που γιόρταζαν σε μπαρ.

Δεκατρείς νεκροί, συμπεριλαμβανομένου του δράστη, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του νέου φονικού σε μπαρ σπουδαστών στην Καλιφόρνια. Photo: AP/Mark J. Terrill. Πηγή: Supplied

ν

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δεκατρείς άνθρωποι δέχθηκαν τα πυρά ενόπλου, ο οποίος εισέβαλε σε γεμάτο μπαρ στο Θάουζαντ Οουκς της νότιας Καλιφόρνιας, κατά τη διάρκεια φοιτητικής γιορτής.
Ο σερίφης της κομητείας Βεντούρα ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 13 νεκροί από τους πυροβολισμούς –ανάμεσά τους και ο δράστης– ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Νωρίτερα, αστυνομικές πηγές δήλωσαν ότι ο δράστης της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» μέσα στο μπαρ.
Πρόκειται για έναν μυστηριώδη άνδρα που κρατώντας ένα ημιαυτόματο όπλο, μπήκε στο μπαρ και χωρίς να πει λέξη άνοιξε πυρ κατά των φοιτητών που γιόρταζαν. Μεταξύ των θυμάτων είναι κι ένας βοηθός σερίφη που ετοιμαζόταν να βγει στη σύνταξη.
Αργότερα έγινε γνωστό ότι δράστης ήταν ένας πρώην πεζοναύτης, ονόματι Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ, 28 ετών, ο οποίος αφού πυροβόλησε πάνω από 30 φορές, αυτοκτόνησε.
v


ν


ν

Ο Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ ήταν πρώην πεζοναύτης. Ο 28χρονος δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και η διάγνωση έγινε τον Απρίλιο έπειτα από ένα συμβάν που διαδραματίστηκε στο σπίτι του. Image: Supplied
ν

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο ένοπλος εισέβαλε στο μπαρ στις 23:20, πέταξε καπνογόνα και άνοιξε πυρ με ένα μαύρο πιστόλι. Συνέχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Τουλάχιστον 200 άνθρωποι βρίσκονταν στον χώρο του μπαρ την ώρα της επίθεσης.
Όταν έφτασαν οι πρώτοι αστυνομικοί, άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο βοηθός του σερίφη. Λίγο μετά ο δράστης αυτοκτονεί.
Οι φοιτητές που βρίσκονταν στο εσωτερικό του Borderline Bar & Grill στο Θάουζαντ Οουκς της Καλιφόρνιας, προέρχονταν κυρίως από πανεπιστήμια: από το Λουθηρανικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, το ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο Pepperdine University και το κρατικό Πανεπιστήμιο Channel Islands.
Αυτό είναι το 307ο φετινό περιστατικό μαζικής σφαγής στις Ηνωμένες Πολιτείες.
ν

ν

 


Translate this post