Γκεόργκε Ιβανόφ: Το δημοψήφισμα απέτυχε (vid)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Σύμφωνα με τον Γκεόργκε Ιβανόφ, το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ απέτυχε! Το 63% της αποχής εκφράζει τη λαϊκή βούληση.

ν

ΣΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ του προς τον λαό της ΠΓΔΜ ο πρόεδρος της χώρας Γκεόργκε Ιβανόφ υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής κατέδειξε ξεκάθαρα πως η συμφωνία των Πρεσπών απορρίφθηκε.
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, τόνισε ότι ο λαός εκφράστηκε με σαφήνεια μέσω το μποϋκοτάζ, που αποτελεί την φωνή όσων υποτιμήθηκαν και δεν εισακούστηκαν.
«Η υποστήριξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ είναι μια παράπλευρη ζημία σε ένα αντιδημοφιλές δημοψήφισμα», ανέφερε ο Ιβανόφ.
«Όσο και να το διαστρεβλώσει κάποιος δεν μπορεί να αλλάξει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πως το δημοψήφισμα απέτυχε. Ήρθε η ώρα της λογοδοσίας απέναντι στον μακεδονικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά.
ν

Το διάγγελμα του Ιβανόφ

«Αγαπητοί συμπολίτες, πριν από μερικές ημέρες από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η ελευθερία, η ειρήνη και η δημοκρατία είναι μόνο δυνατές μόνον σε κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη. Χθες ο λαός της Μακεδονίας έδειξε την κυρίαρχη βούλησή του. Όπως κι ο πρόεδρος Μακρόν, έτσι κι εγώ πιστεύω στην ισχυρή ταυτότητα κάθε έθνους, πιστεύω στην ιστορία και στην φιλοδοξία του μακεδονικού μας λαού. Το δημοψήφισμα είναι μια ψηφοφορία. Στο δημοψήφισμα οι πολίτες εκφράζουν απευθείας της κυρίαρχη δύναμή τους. Το κοινοβούλιο πρέπει να σεβαστεί την απόφαση. Γι’ αυτό και συγχαίρω τον λαό της Μακεδονίας, τους Αλβανούς, Τούρκους, Σέρβους, Ρομά, Βόσνιους και Βλάχους για την απόφασή τους», επισημαίνει ο Γκεόργκε Ιβανόφ.
«Ως πρόεδρος θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι όπως σε όλες τις αποφασιστικές στιγμές της ιστορίας της Μακεδονίας, ο λαός έλαβε μια σοφή απόφαση. Δουλειά μας είναι να σεβαστούμε αυτήν την απόφαση. Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μάθημα για όλα τα πολιτικά κόμματα ώστε να είναι προσεκτικά τι και σε ποιον τάζουν. Κι ως πολίτης αναμένω από της κυβερνώσα πλειοψηφία να αναλάβει την ευθύνη για το αποτυχημένο δημοψήφισμα.
»Όλοι μας στην ζωή μας έχουμε υποστεί ήττες, άλλοι περισσότερες κι άλλοι λιγότερες. Το μέγεθος του ανδρός συνίσταται στο να αναγνωρίζει και να αποδέχεται την ήττα του. Χθες η Μακεδονία παρέμεινε ανίκητη. Ζήτω η Δημοκρατία της Μακεδονίας», κατέληξε στο διάγγελμά του ο Γκεόργκε Ιβανόφ.

ν

ν

Πηγή: Euronews
ν

 


Translate this post