Η καρδιά του Ελληνισμού χτυπά στη Θεσσαλονίκη

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ολόκληρος ο Ελληνισμός δίνει το παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για να βροντοφωνάξει «Όχι» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και της ιστορίας της από τους μεταπράτες των Αθηνών.

ν

ΣΤΟ ΠΟΔΙ βρίσκεται όλη η Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και την προσπάθεια της κατοχικής κυβέρνησης των διεθνιστών της Αθήνας να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία και την ελληνική ιστορία, προκαλώντας νέα δεινά στη χώρα που θα οδηγήσουν μελλοντικά στον διαμελισμό της.
Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων και τη χρήση του όρου «Μακεδονία» είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 14:00, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Λευκό Πύργο.
Παράλληλα με το συλλαλητήριο που διοργανώνεται, σύμφωνα με το thestival.gr, έχει δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γείτονος χώρας.
«Όλοι στο Συλλαλητήριο για να βροντοφωνάξουμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική» αναφέρει σε μήνυμά του ο Νίκος Καραγιαννακίδης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.
ν

Οι ομιλητές του συλλαλητηρίου

Η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου της 21ης Ιανουαρίου για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, δημοσιοποίησε σήμερα τα ονόματα των ομιλητών.
Αυτοί είναι οι:
Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ
 
Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος
 
Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος
 
π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης
 
Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του Συλλαλητηρίου προχωρούν εντατικά. Ήδη έχουν ναυλωθεί πάνω από 500 τουριστικά λεωφορεία από όλη την Ελλάδα, ενώ θα συμμετάσχουν και Κρήτες βρακοφόροι, απόγονοι των ηρώων που πολέμησαν στους Βαλκανικούς Πολέμους.
Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα λάβουν μέρος και βουλευτές, κυρίως από την Ένωση Κεντρώων, ενώ στο συλλαλητήριο θα παρευρεθεί και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
ν

Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν

Η ομάδα Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν διοργανώνει στις 21 Ιανουαρίου, διαμαρτυρία με σημείο συνάντησης τον Λευκό Πύργο και ώρα 14:00.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, «οι εντολοδόχοι των ξένων συμφερόντων, που το παίζουν κυβερνώντες, έλαβαν νέες εντολές (ίσως κατά το υπερπόντιο ταξίδι τους…) και ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν ένα από τα λαμπρότερα κομμάτια της ιστορίας μας, δηλαδή την ψυχή μας… τη Μακεδονία!» και καλούν σε τέσσερις συγκεντρώσεις.
Ξεκινώντας από την Κυριακή 21 του μήνα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για ακόμη τρεις Κυριακές, στο ίδιο σημείο συνάντησης, την ίδια ώρα.
ν

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Μια άλλη ομάδα και συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων μαζεύει υπογραφές προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.
Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα onomasia.gr, θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για αυτό το εθνικό θέμα.
«Ζητάμε: Να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα», καταλήγει η ανακοίνωσή τους.
ν

Τα επιμελητήρια ΕΕΘ, ΕΒΕΘ και ΒΕΘ

Τα επιμελητήρια της Βόρειας Ελλάδας ΕΕΘ, ΕΒΕΘ και ΒΕΘ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν τα εξής:
«Τα τρία επιμελητήρια, ως φορείς έκφρασης του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης αλλά και ως φορείς της κοινωνίας της, αναγνωρίζουν πλήρως και σέβονται το δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει και να εκφράζει τις θέσεις του, ιδίως όταν πρόκειται για ένα εθνικό θέμα».
Όπως επισημαίνεται, «είναι εκ των ων ουκ άνευ να τονιστεί ότι οι Έλληνες δεν επιθυμούμε να δούμε άλλο κράτος, που θα φέρει στην ονομασία του τον ελληνικό όρο “Μακεδονία”».
Ωστόσο, οι Διοικητικές Επιτροπές των Επιμελητηρίων αναφέρουν ότι ούτε οι φορείς, αλλά ούτε και οι κοινωνίες διαπραγματεύονται ή διαχειρίζονται τα διεθνή θέματα. «Αρμόδια είναι πάντα η ελληνική κυβέρνηση, που έχει την υποστήριξη όλων μας προκειμένου να πετύχει μια συμφωνία που θα ανταποκρίνεται στα δίκαια του Ελληνισμού», καταλήγουν.
ν

Η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη»

Στο πλευρό του λαού που διαδηλώνει για το Σκοπιανό δηλώνει πώς τάσσεται η δημοτική παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης «Μένουμε Θεσσαλονίκη».
«Στο πλευρό του λαού που διαδηλώνει και όχι έξω από την κοινωνία, ή χειρότερα, με όσους την διαφεντεύουν και την ξεπουλάνε. Τονίζοντας τους εθνικούς κινδύνους που ελλοχεύουν μέσα στην σύγχυση και το χάος που έχει διασπείρει η αποστασία των ηγεσιών στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας», σημειώνει η παράταξη στην ανακοίνωσή της. 
Στο μακροσκελές κείμενο της, υποστηρίζει πως η αποστασία των ηγεσιών και η ριζική απομάκρυνσή τους από το λαϊκό αίσθημα είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί το τωρινό συλλαλητήριο από εκείνα που συντελέστηκαν το 1992, σε κλίμα πάνδημης ομοψυχίας.
«Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες με το Μακεδονικό, αναδεικνύει περίτρανα την παρακμή της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου, και την ίδια στιγμή αποδεικνύει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό έθνος».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του «Μένουμε Θεσσαλονίκη»

ν

ν

 


Translate this post