Όλα τα αρχαία μνημεία της χώρας δόθηκαν στους Γερμανούς

Κατηγορία Αρχαιολογία, Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Στα πλαίσια της καταλήστευσης της χώρας από τους κατακτητές, η δοσιλογική κυβέρνηση παραχώρησε όλα τα αρχαία μνημεία στους Γερμανούς.

Η Ελλάδα πεθαίνει, Έλληνες δεν υπάρχουν και κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτή τη δύσμοιρη χώρα. Image: Supplied

ν

ΑΚΡΟΠΟΛΗ, Δελφοί, Ολυμπία, Κνωσός, Σούνιο. Χιλιάδες αρχαιολογικά μνημεία και χώροι, Μουσεία, ακόμη και ιστορικά κτίρια μεταβιβάστηκαν κρυφά από τον Τσακαλώτο τον Ιούνιο στο Υπερταμείο για να πωληθούν ώστε να γεμίσουν τα γερμανικά ταμεία.
Συνολικά 10.119 ακίνητα, μνημεία και χώροι βρίσκονται προς πώληση από το Υπερταμείο για να καλυφθεί μέρος του χρέους.
Ο κατάλογος με τα αρχαία μνημεία που βγαίνουν προς πώληση με μεθόδους πλειστηριασμού, συντάχθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και το Υπερταμείο. 
Η προδοτική και αντισυνταγματική αυτή ενέργεια έγινε κρυφίως από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τον Ιούνιο του 2018, όταν υπέγραψε την συγκεκριμένη μεταβίβαση.
ν

Τα λύτρα της προδοσίας

Ειδικότερα, με πρόσφατη απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής μεταβιβάστηκε στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) το σύνολο των ακινήτων του Δημοσίου, κατ’ εφαρμογή του νόμου (ν. 4389/2016).
Μάλιστα, για να είναι δύσκολος ο εντοπισμός των αρχαίων μνημείων, μουσείων, ιστορικών κτιρίων και αρχαιολογικών χώρων που δόθηκαν στους Γερμανούς, στον κατάλογο δεν αναφέρονται με τα ονόματά τους, αλλά με δωδεκαψήφιους κωδικούς αριθμούς!
Τα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που συνέταξαν τον κατάλογο με τα αρχαία μνημεία που πρόκειται να πωληθούν αμείφθηκαν με το ποσό των 130.000 ευρώ.
Η προδοσία πάντα αποδίδει.
Από τον κατάλογο με τα ακίνητα του υπουργείου Πολιτισμού, στα οποία περιλαμβάνονται αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία, τα οποία έχουν ενταχθεί στο Υπερταμείο έχουν έως τώρα εντοπιστεί μόνο οι αρχαιότητες που υπάρχουν στα Χανιά και που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο προς πώληση (ο σχετικός κατάλογος δημοσιεύεται πιο κάτω).
ν

27 Απριλίου 1941: Οι Γερμανοί υψώνουν τη σημαία τους στην Ακρόπολη. Σήμερα, εβδομήντα επτά χρόνια μετά από εκείνη την αποφράδα ημέρα, η «ελληνική» κυβέρνηση παραχωρεί όλα τα αρχαία μνημεία της χώρας στον σύγχρονο Γερμανό κατακτητή. Image: Supplied
ν

Η αντίδραση των αρχαιολόγων

«Την άμεση εξαίρεση μεταβίβασης της κυριότητας και διαχείρισης των μνημείων των Χανίων και άλλων περιοχών της χώρας που περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των 10.119 ακινήτων προς μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ)», καθώς και «την ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιακών μονάδων και των κατά τόπους Περιφερειακών Υπηρεσιών σχετικά με τα ακίνητα που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της ΕΤΑΔ ΑΕ», ζητάει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την κυβέρνηση ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).
Όπως αναφέρθηκε, μερικά από τα σπουδαία μνημεία που έχουν συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα προέρχονται από τα Χανιά.
ν

Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων. Πολλοί εθνικοί θησαυροί πρόκειται να βγουν στο σφυρί κατ’ απαίτηση των Γερμανών από τη διορισμένη από αυτούς κυβέρνηση. Image: Supplied
ν

Ο κατάλογος των αρχαιοτήτων από το νομό Χανίων

• Μεγάλα τμήματα της ανατολικής τάφρου των Ενετικών οχυρώσεων
• Η τάφρος του Βυζαντινού τείχους
• Η νότια τάφρος των Ενετικών οχυρώσεων
• Ακίνητα στα οποία έχουν έλθει στο φως σημαντικά μινωικά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα
• Συγκροτήματα ενετικών νεωρίων (φύλαξης πλοίων)
• Ο προμαχώνας Μοnigo
• Ο Ενετικός προμαχώνας Lando
• Το φρούριο Φιρκά
• Το τουρκικό χαμάμ
• Ακίνητα απαλλοτριωμένα για αρχαιολογικούς σκοπούς από το ΥΠΠΟΑ ή και ακίνητα στα οποία έχουν επίσης πραγματοποιηθεί εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης.
Περιλαμβάνονται ακόμη και τα αρχαιολογικά Μουσεία:
• τόσο το στεγαζόμενο στον ναό του Αγίου Φραγκίσκου
• όσο και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και
• η Οικία Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου και
• το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης.
Χθες η Μακεδονία, σήμερα οι αρχαιότητες και τα μνημεία, αύριο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Η Ελλάδα πεθαίνει, Έλληνες δεν υπάρχουν και κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτή τη δύσμοιρη χώρα.
ν

 


Translate this post