Χιονίζει στη βόρεια Ιταλία και στην Αυστρία (vid)

Κατηγορία Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δραστική μεταβολή του καιρού στην Ευρώπη. Ύστερα από τους καύσωνες, χιονίζει αυγουστιάτικα σε Αυστρία και βόρεια Ιταλία, με το χιόνι να φτάνει σε ορισμένες περιοχές τα 50 εκατοστά.

ν

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ άνεμοι, κρύο και ατμόσφαιρα καταχείμωνου επικρατεί στην Κεντρική Ευρώπη, καθώς μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο υπήρξε απότομη μεταβολή του καιρού από συνθήκες καύσωνα σε χειμωνιάτικες καταιγίδες με χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους και έντονη χιονόπτωση σε τμήματα της Ιταλίας και της Αυστρίας.
Στο Obertauern, ένα χιονοδρομικό κέντρο στο Σάλτσμπουργκ, έπεσε χιόνι 40 εκατοστών με το θερμόμετρο να δείχνει 2° Κελσίου, ενώ σε άλλα μέρη έπεσε κάτω από το μηδέν.
Στο Schladming στη βορειοδυτική Αυστρία, το χιόνι έφτασε μεταξύ 25 και 30 εκατοστών.
Παρ’ όλο που στην περιοχή των Αυστριακών Άλπεων το χιόνι Αύγουστο μήνα δεν είναι κάτι σπάνιο, σύμφωνα με τους ντόπιους η ποσότητα του χιονιού φέτος είναι ασυνήθιστη.
Το Pordenone στη βορειοανατολική Ιταλία χτυπήθηκε από έντονες καταιγίδες, ενώ οι πίστες του Cortina d’Ampezzo, ενός χιονοδρομικού κέντρου στη βόρεια Ιταλία, καλύφθηκαν από χιόνι 10 εκατοστών στις 26 Αυγούστου.
Το Rifugio Scoiattoli, ένα αλπικό καταφύγιο στους Δολομίτες, όπως ονομάζεται η οροσειρά των Άλπεων στη βορειοανατολική Ιταλία, καλύφθηκε ολόκληρο από χιόνι.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο ασυνήθιστος αυτός καιρός δεν θα διαρκέσει και σύντομα θα επιστρέψουμε στις θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου.
Οι θερμοκρασίες αυτό το καλοκαίρι ήταν ασυνήθιστα υψηλές σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ότι ο Ιούλιος ήταν ο τρίτος πιο καυτός μήνας στην ιστορία της μετεωρολογίας.

ν

ν

 


Translate this post