Γένοβα: Θρήνος και οργή στις κηδείες των θυμάτων

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Έγιναν οι κηδείες 18 θυμάτων από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι. Ωστόσο, 20 οικογένειες αποφάσισαν να απέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ν

ΕΘΝΙΚΟ πένθος στην Ιταλία και θρήνος για τα θύματα της τραγωδίας στην γέφυρα Μοράντι. Περίπου 5.000 άτομα παρακολούθησαν την κηδεία 18 θυμάτων από την κατάρρευση της γέφυρας. Ωστόσο, 20 οικογένειες αποφάσισαν να απέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο Ιταλός πρόεδρος Ματταρέλλα, πριν από την κηδεία, επισκέφθηκε το σημείο της κατάρρευσης, όπου επί τέσσερις ημέρες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια οι πυροσβέστες, η αστυνομία και οι καραμπινιέροι, η Πολιτική Προστασία και αμέτρητοι εθελοντές.
Ο Ρομπέρτο Μπατιλόρο έχασε τον γιο του Τζιοβάνι: «Ο γιος μου δεν πέθανε· σκοτώθηκε γιατί το κράτος δεν προστάτευσε τους πολίτες του. Δεν σκοτώθηκε όμως μόνο ο γιος μου∙ 40 και πλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά. Ακόμη οι διασώστες ψάχνουν στα συντρίμμια», λέει.
ν


ν

Στην τραγική κατάρρευση της Γένοβας και στην επιβεβλημένη απόδοση δικαιοσύνης αναφέρθηκε πριν λίγο ο καθολικός αρχιεπίσκοπος της Γένοβας, ‘Αντζελο Μπανιάσκο.
«Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, έστω και αν αυτό δεν θα σβήσει τον πόνο. Η κατάρρευση αυτή προκάλεσε ένα τεράστιο τραύμα στην καρδιά της πόλης», τόνισε ο καρδινάλιος.
«Η πληγή είναι βαθιά, και οφείλεται στον απέραντο πόνο όσων έχασαν τους συγγενείς τους, ή περιμένουν να μάθουν νέα για τους αγνοούμενους. Οφείλεται και στους τραυματίες και στους άστεγους. Τόσες και τόσες είναι οι αιτίες απόγνωσης, αλλά και τα μηνύματα αλληλεγγύης που έφτασαν από την Ιταλία, όπως και από τόσες χώρες του κόσμου», πρόσθεσε.
«Θα οικοδομήσουμε και πάλι γέφυρες και θα περπατήσουμε μαζί», ολοκλήρωσε ο καθολικός καρδινάλιος.
Ο αριθμός των θυμάτων της τραγωδίας, που έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινότητα, ανέρχεται σε 41 ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους, ο αριθμός των οποίων εικάζεται ότι είναι μεταξύ 10 και 20.
Περίπου 600 οικογένειες έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους.

ν

ν

Πηγή: Euronews

 


Translate this post