Γιατί η Αρίθα Φράνκλιν έπαιξε μόνο σε μια ταινία (vid)

Κατηγορία NEWS, Music Corner, Πρόσωπα

ΠΡΟΣΩΠΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η συμμετοχή της στην θρυλική ταινία Blues Brothers το 1980, της άνοιξε διάπλατα την πόρτα για μια πολλά υποσχόμενη κινηματογραφική καριέρα, αλλά η Αρίθα Φράνκλιν απέρριψε όλες τις προτάσεις.

Η Αρίθα Φράνκλιν (25 Μαρτίου 1942 – 16 Αυγούστου 2018) με τον Τζον Μπελούσι και δεξιά τον Νταν Ακρόυντ στην ταινία The Blues Brothers το 1980. Πηγή: Universal Pictures

ν

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ της σόουλ Αρίθα Φράνκλιν (Aretha από το ελληνικό όνομα Αρετή), που πέθανε από καρκίνο του παγκρέατος ηλικίας 76 ετών, άφησε μια εντυπωσιακή κληρονομιά.
Με μια μουσική σταδιοδρομία δεκαετιών, αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις και 20 βραβεία Grammy, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν το βραβείο του Ζωντανού Θρύλου και αυτό της Συνολικής Προσφοράς, από το Divas Live μέχρι την ορκωμοσία του Ομπάμα το 2009 και το WrestleMania III, η Αρίθα Φράνκλιν ήταν από πολλές απόψεις η φωνή της Αμερικής.
Αλλά η θρυλική ερμηνεύτρια εμφανίστηκε μόνο σε μια ταινία. Πρόκειται για την περίφημη The Blues Brothers του 1980 (ελληνικός τίτλος Οι Ατσίδες με τα Μπλε), μια τρελή κωμωδία καταστροφής γύρω από τις περιπέτειες δυο αδερφών, πρώην τροφίμων των φυλακών, που προσπαθούν να σώσουν ένα ορφανοτροφείο από την πτώχευση, με τον Νταν Ακρόυντ (Έλγουντ) και τον αείμνηστο Τζον Μπελούσι (Τζέικ) στους βασικούς ρόλους.
Η ταινία περιέχει πολλά κομμάτια μουσικής R&B, ενώ σε αυτήν παρουσιάζονται όλα σχεδόν τα μεγάλα ονόματα της μπλουζ μουσικής, από τον Τζον Λη Χούκερ μέχρι τον Καμπ Κάλογουεϊ και από τον Ρέι Τσαρλς μέχρι τον Τζέιμς Μπράουν.
ν

Στην ταινία των Blues Brothers, η Αρίθα είχε κλέψει την παράσταση. Πηγή: Universal Pictures
ν

Στην ταινία, το σενάριο της οποίας έγραψε ο Νταν Ακρόυντ με τον σκηνοθέτη Τζον Λάντις, ο Τζέικ και ο Έλγουντ για να ξαναστήσουν το συγκρότημα που είχαν παλιά, χρειάζονται τον κιθαρίστα Ματ Μέρφυ. Μόνο που αυτός είναι τώρα ένας νομοταγής και φιλήσυχος πολίτης που διατηρεί ένα μαγέρικο με τη σύζυγό του (Αρίθα Φράνκλιν). Η κα Μέρφυ δεν έχει σε εκτίμηση τους αδελφούς Τζέικ και Έλγουντ και σίγουρα δεν θέλει το σύζυγό της να μπερδευτεί ξανά μαζί τους.
Στο τραγούδι της εκφράζει, με την εκπληκτική φωνή της, όλα αυτά τα συναισθήματα, λέγοντας στον σύζυγό της: Think (Σκέψου).

ν

ν

Η Αρίθα Φράνκλιν πήρε μέρος ξανά στο όχι και τόσο πετυχημένο sequel της ταινίας το 2000, πιθανώς από υποχρέωση. Γεγονός είναι πάντως πως παρά τη βροχή των προτάσεων τα ενδιάμεσα χρόνια, δεν έπαιξε σε καμία άλλη ταινία. Πιθανόν να είχε δίκιο που δεν θέλησε να κάνει καριέρα ηθοποιού.
Η παρουσία της στους Blues Brothers το 1980 σφράγισε την ταινία και την κατέστησε θρυλική, ίσως γιατί η Αρίθα Φράνκλιν τραγούδησε σαν να ήταν σε αποστολή από τον Θεό.
ν

 


Translate this post