Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Πολυχρονίδης (vid)

Κατηγορία Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης στο ατομικό BC3 στη διοργάνωση που πραγματοποιείται στο Λίβερπουλ.

Πρωταθλητές: Κατερίνα Πατρώνη και Γρηγόρης Πολυχρονίδης. Image Credit: CC BY 3.0 GR

ν

ΠΑΡΟΤΙ βρέθηκε στο τρίτο σετ να χάνει με 5-2, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης νίκησε 6-5 τον Νοτιοκορεάτη Βον-Χο Γεόνγκ και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο ατομικό BC3 στη διοργάνωση που πραγματοποιείται στο Λίβερπουλ.
Ο κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας BC3, με Sport Assistant την σύζυγό του, Κατερίνα Πατρώνη, έφτασε σε μια εντυπωσιακή νίκη στον τελικό επί του Ασιάτη αντιπάλου του και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.
O Πολυχρονίδης, προκρίθηκε στον τελικό μετά τη νίκη 8-0 επί του Αυστραλού Ντάνιελ Μίκελ στα ημιτελικά.
Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, έχασε το πρώτο σετ με 2-0, ισοφάρισε στο δεύτερο σε 2-2, για να βρεθεί με την… πλάτη στον τοίχο στο τρίτο σετ το οποίο και τον έφερε πίσω στο σκορ με τρεις πόντους διαφορά (5-2).
Με… οδηγό την εμπειρία του, ο Πολυχρονίδης, άλλαξε άρδην την εις βάρος του κατάσταση. Με εξαιρετική εμφάνιση στο τέταρτο και τελευταίο σετ, ο Πολυχρονίδης πήρε τέσσερις πόντους και εν τέλει και τη νίκη με 6-5.
Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο του Πολυχρονίδη, σε μεγάλη διοργάνωση, επί βρετανικού εδάφους, αφού να θυμίσουμε ότι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πριν από έξι χρόνια, ήταν χρυσός στα ζευγάρια BC3 (μαζί με τους Πανανό και Κορδαλή).

ν

ν

 


Translate this post