91 νεκροί και 25 αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Μάτι (vid)

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

116 φαίνεται να είναι συνολικά τα τραγικά θύματα της φωτιάς στο Μάτι, ενώ δεν έχει κατηγορηθεί κανείς ακόμη για την εγκληματική αμέλεια που κόστισε τη ζωή τόσων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλά μικρά παιδιά.

ν

ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ μετά την ανείπωτη τραγωδία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής τον αριθμό των αγνοουμένων.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλας Μαλλίρη, σε 25 άτομα ανέρχονται οι αγνοούμενοι από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.
Μέχρι στιγμής 59 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ εκκρεμούν ακόμη 28.
Όπως διευκρίνισε η κ. Μαλλίρη, «οι 28 σοροί, των οποίων εκκρεμεί η ταυτοποίηση μπορεί να είναι και λιγότεροι μπορεί και περισσότεροι. Αυτό οφείλεται στην κατάσταση που βρέθηκαν οι σοροί από τη φωτιά και δεν είναι σίγουρο σε πόσα άτομα ανήκει το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί».
ν

Ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός

Στο μεταξύ, τέσσερις ακόμα άνθρωποι άφησαν το βράδυ της Κυριακής την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν, ενώ βρέθηκε νεκρή και η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη.
Την Παρασκευή είχε ταυτοποιηθεί και η σορός του συζύγου της, Δημήτρη Τουρναβίτη.
Η Χρύσα Σπηλιώτη θα μπορούσε να είχε σωθεί, μπήκε όμως μέσα στις φλόγες αναζητώντας τον σύντροφό της που τον είχε χάσει μέσα στον πανικό.
Εκατοντάδες οι ιστορίες αυταπάρνησης και ηρωισμού.
Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε μέσω της σελίδας της στο Facebook η ηθοποιός Αννέτα Παπαθανασίου γράφοντας τα εξής: «Αγαπημένοι μου φίλοι, σήμερα η εδώ και 32 χρόνια κολλητή μου φίλη, Χρύσα Σπηλιώτη ταυτοποιήθηκε και είναι πια επίσημα νεκρή».

Η ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου θα μπορούσε να είχε σώσει τη ζωής της, μπήκε όμως μέσα στις φλόγες αναζητώντας τον σύντροφό της Δημήτρη Τουρναβίτη. Image: Supplied
ν

ν

Συνολικά, η τραγική λίστα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, έχει φτάσει τους 91.
Αν όμως στον κατάλογο της φρίκης προστεθούν και τα ονόματα των 25 ανθρώπων που αναζητούνται ακόμη από τις οικογένειές τους, τότε η μακάβρια λίστα των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι φτάνει τους 116 νεκρούς…
Την ίδια ώρα, κλιμάκια της Πυροσβεστικής, του Στρατού, του ΕΚΑΒ, εθελοντικών οργανώσεων και του Ερυθρού Σταυρού συνεχίζουν τις αναζητήσεις στις καμένες περιοχές στο Νέο Βουτζά και στο Μάτι, σε μια προσπάθεια να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν κι άλλα θύματα σε μέρη που ακόμη δεν έχουν ερευνηθεί.
Όπως αναφέρει το Euronews, υποβρύχιες έρευνες διεξάγει η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής για τον τυχόν εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων στη θάλασσα.

ν

Συνεχίζονται οι υποβρύχιες έρευνες του Λιμενικού για αγνοούμενους | Euronews

ν

 


Translate this post