Πώς να φτιάξετε διακοσμητικά πασχαλινά αυγά

Κατηγορία Σπίτι

ΣΠΙΤΙ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Από την Ελευθερία Καλλέρη
ν

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από το πατροπαράδοτο βάψιμο των κόκκινων αυγών, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας δίνουμε και να φτιάξετε υπέροχα ζωγραφισμένα αυγά.

Ανανεώστε τον διάκοσμο του σπιτιού σας με μια πρωτότυπη πασχαλινή σύνθεση. Image: Supplied

ν

ΓΙΑ ΤΗ μέθοδο αυτή θα πρέπει να αδειάσετε τα αυγά από το περιεχόμενό τους με έναν τρόπο που θα σας δείξουμε παρακάτω. Για να μην πάνε τα αυγά χαμένα λοιπόν μπορείτε να φτιάξετε μια ομελέτα και να κρατήσετε το εξωτερικό των αυγών για να φτιάξετε αυτά τα όμορφα, πασχαλινά διακοσμητικά.
ν

Τι θα χρειαστείτε

ν
• Όσα ωμά αυγά θέλετε να ζωγραφίσετε.
• Ένα μπολ για να βάλετε μέσα το εσωτερικό των αυγών.
• Μια βελόνα ή παραμάνα για να φτιάξετε τις τρύπες.
• Κλωστή, σπάγκο ή κορδέλες.
• Οδοντογλυφίδες ή σπίρτα για να μπορείτε να τα δουλέψετε.
• Χρώματα ή μαρκαδόρους για τη ζωγραφική.
• 
Μια αυγοθήκη (προαιρετικά), καθώς θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο εύκολα την τρύπα στο αυγό, αλλά και τη ζωγραφική σας.
ν
1. Στην κορυφή του αυγού, βυθίστε τη βελόνα και σπρώξτε την ίσια προς τα κάτω για να κάνετε μια τρύπα. Θα χρειαστεί να σπρώξετε αρκετά δυνατά, αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να προσέχετε να μην σπάσετε το αυγό.
ν
2. Μόλις φτιάξετε την τρύπα, με τη βοήθεια της βελόνας, μεγαλώστε την λίγο για να χωράει μέσα η οδοντογλυφίδα.
3. Αναποδογυρίστε το αυγό και κάντε το ίδιο και στην άλλη κορυφή.
ν
4. Και τώρα το «δύσκολο» κομμάτι της δουλειάς. Φυσήξτε από τη μια τρύπα του αυγού για να μπορέσει να βγει το εσωτερικό του από την κάτω τρύπα. Για να διευκολύνετε τη δουλειά, κάντε μια τρύπα με την οδοντογλυφίδα στη μεμβράνη γύρω από το εσωτερικό του αυγού. Βοηθάει επίσης όταν κάνετε την πάνω τρύπα λίγο μεγαλύτερη. Κουνήστε λίγο το αυγό για να βοηθήσετε το υγρό να φύγει. Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να αναποδογυρίσετε το αυγό για να φυσήξετε από την κάτω τρύπα. Βάλτε στο ψυγείο το εσωτερικό των αυγών για να φτιάξετε μια ωραία ομελέτα αργότερα!
5. Πάρτε τα άδεια αυγά και ξεπλύνετε τα καλά στη βρύση. Αφήστε τα κάπου να στεγνώσουν. Χρησιμοποιήστε το σεσουάρ για να τα στεγνώσετε αν δεν έχετε υπομονή να περιμένετε ή δουλέψτε με ένα αυγό κάθε φορά.
ν
6. Και τώρα μπορείτε να αρχίσετε να ζωγραφίζετε τα αυγά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερομπογιές ή μαρκαδόρους, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. Μπορείτε να τα ζωγραφίσετε σε στάδια, φτιάχνοντας πρώτα την πρώτη στρώση, αφήνοντας να στεγνώσει και προχωρώντας μετά στην επόμενη.
ν
Για να ζωγραφίσετε άνθη κερασιάς, ξεκινήστε πρώτα με κοφτές πινελιές με καφέ χρώμα για να φτιάξετε τα κλαδιά.
ν
Στη συνέχεια, κάντε μικρές πινελιές με τη μύτη του πινέλου, για να δώσετε την εντύπωση των ροζ λουλουδιών.
ν
7. Μόλις τελειώσετε με τη ζωγραφική, θα πρέπει να φτιάξετε το κορδόνι για να κρεμάσετε το αυγό. Κόψτε τις άκρες μιας οδοντογλυφίδας και δέστε ένα κορδόνι πάνω της, σχηματίζοντας μια θηλιά, όπως στη φωτογραφία που βλέπετε. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κορδέλα αντί για κορδόνι, αλλά θα πρέπει να έχετε φτιάξει πιο μεγάλες τρύπες για να το κάνετε αυτό.
ν
8. Βεβαιωθείτε ότι η τρύπα στην κορυφή είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει η οδοντογλυφίδα μαζί με τον κόμπο. Τοποθετήστε την μέσα στο αυγό και τραβήξτε ελαφρά το κορδόνι προς τα έξω. Τώρα έχετε έτοιμο το πρώτο διακοσμητικό αυγό σας!
ν
9. Κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα αυγά και αν θέλετε να έχετε ποικιλία, αλλάξτε μοτίβο.
ν
10. Μπορείτε να κρεμάσετε στη συνέχεια τα ζωγραφισμένα αυγά σε ένα αυτοσχέδιο δέντρο ή σε κλαδιά που έχετε βάλει μέσα σε ένα βάζο.
Καλή διασκέδαση!
ν

 


Translate this post