Πώς να περάσετε υπέροχα Χριστούγεννα

Κατηγορία Σπίτι

ΣΠΙΤΙ

Posted by Youmagazine Staff

 

• Μια από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου, τα Χριστούγεννα, εκτός από χαρά, συχνά φέρνουν άγχος και στρες για να τα προλάβουμε όλα: δώρα, χριστουγεννιάτικο τραπέζι, γλυκά κτλ.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τις ετοιμασίες της τελευταίας στιγμής και να διασφαλίσουμε ότι θα περάσουμε υπέροχα;


v

ΟΠΟΙΟΙ κι αν οι στόχοι σας για τη νέα χρονιά, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τώρα τον τελευταίο στόχο της χρονιάς που μας φεύγει: να περάσετε υπέροχα στις γιορτές!
v

1. Φτιάξτε τον εορταστικό προϋπολογισμό σας

Αποφασίστε πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε για κάθε ένα από τα μέλη της οικογένειας, φίλους και γνωστούς που πρόκειται να τους πάρετε δώρο. Παράλληλα, υπολογίστε τι χρειάζεστε για το τραπέζι, τα γλυκά και τα υπόλοιπα έξοδα. Πριν ξεκινήσετε λοιπόν τα ψώνια των Χριστουγέννων, θα πρέπει να καθορίσετε πόσο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Έτσι θα μπορείτε να χειριστείτε καλύτερα τη λίστα των χριστουγεννιάτικων αγορών σας.
v

2. Ξεκινήστε να προμηθεύεστε μικρά δώρα

«Δεν είναι το δώρο, αλλά η σκέψη αυτό που μετράει», λέμε πάντα και αυτό είναι αλήθεια. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ακριβά δώρα, αλλά να δείξουμε την αγάπη μας. Μπορούμε να πάρουμε πανέμορφα δωράκια, στολίδια, μικρά πράγματα που θα ομορφύνουν τη ζωή των άλλων και θα τους δείξουν ότι κάποιος τους σκέφτεται. Μπορείτε από τώρα να κοιτάζετε για τέτοια μικρά αριστουργήματα και να τα αγοράζετε σιγά-σιγά.
v

3. Μάθετε τι έχουν ανάγκη οι άλλοι

Αν πρόκειται να πάρετε κάτι για κάποιον, προσπαθήστε να μάθετε τι είναι αυτό που ενδεχομένως χρειάζεται ή που θέλει πάρα πολύ. Σίγουρα έτσι το δώρο σας θα μετρήσει περισσότερο και θα του δώσει μεγαλύτερη χαρά.
v

4. Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για ευκαιρίες

Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες γύρω μας και απλώς πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να ανακαλύπτουμε όμορφα και οικονομικά δώρα.
v

5. Στείλτε χριστουγεννιάτικες κάρτες

Δεν θα ήταν ωραίο αντί για τηλεφώνημα ή ηλεκτρονικό μήνυμα να στέλνατε μια χριστουγεννιάτικη κάρτα στα αγαπημένα σας πρόσωπα που βρίσκονται μακριά; Μια τέτοια χειρονομία σίγουρα θα τους ζέστανε την καρδιά, ειδικά αν είναι ηλικιωμένοι και ζουν μόνοι τους.
v

6. Γεμίστε τον καταψύκτη

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που θα σας χρειαστούν για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τα οποία μπορείτε να τα προμηθευτείτε νωρίτερα και να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Αντί να τρέχετε μέσα στις γιορτές στο σουπερμάρκετ μαζί με όλο τον υπόλοιπο κόσμο, κάντε μια λίστα τι σας χρειάζεται και γεμίστε τον καταψύκτη σας.
v

7. Μη φοβηθείτε να πείτε «όχι»

Πολλοί άνθρωποι την περίοδο αυτή καταλήγουν να κάνουν πράγματα που θα προτιμούσαν να μην τα κάνουν, ίσως και ποτέ! Ξεκινήστε σήμερα, λέγοντας «όχι» σε δεσμεύσεις που ξέρετε ότι θα σας προκαλέσουν μεγάλο άγχος κατά τη διάρκεια των γιορτών και όπου μπορείτε προτείνετε μια εναλλακτική λύση.
Με ένα καλό πρόγραμμα λοιπόν, μπορείτε να επιβιώσετε από την ταραχώδη βιασύνη και τον άγχος των εορτών. Έτσι τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ομαλά και εσείς δεν θα μετανιώσετε για οτιδήποτε κάνετε τις τελευταίες μέρες του χρόνου.
v

Για ευχάριστη και καθαρή ατμόσφαιρα στις γιορτές
φτιάξτε το δικό σας αρωματικό τζελ χώρου

Στις εορταστικές βραδιές θέλουμε οι καλεσμένοι μας να μπουν σε ένα σπίτι που θα μυρίζει όμορφα, και που θα συνεχίσει να μυρίζει όμορφα παρ’ όλη την όχι και τόσο ευχάριστη ανάμιξη από μυρωδιές φαγητών και τσιγάρου. Για να το πετύχετε, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αρωματικό τζελ έτσι όπως το προτιμάτε, δίνοντας το προσωπικό σας άρωμα στις γιορτές.

Θα χρειαστείτε:

• 2 φλιτζάνια αποσταγμένο νερό (από αυτό που χρησιμοποιείτε στο σίδερο ατμού)
• Αιθέρια έλαια ή ένα άρωμα της επιλογής σας
• 4 φύλλα βρώσιμη ζελατίνη

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε 1 φλιτζάνι νερό μέχρι σχεδόν να βράσει. Προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέστε το δεύτερο φλιτζάνι αποσταγμένο νερό, 10-20 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο ή το άρωμα της αρεσκείας σας.
Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα μέσα σε καθαρά βαζάκια από παιδικές τροφές ή από μαρμελάδα και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου όλη τη νύχτα. Μπορείτε να τα βάλετε και στο ψυγείο για να πήξει το μείγμα πιο γρήγορα, να ξέρετε όμως ότι το άρωμα θα μείνει στο ψυγείο.
Τοποθετήστε τα βαζάκια πάνω στη σόμπα ή το καλοριφέρ για να βοηθήσετε να διαχυθεί πιο γρήγορα το άρωμα ή απλά τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
Αν θέλετε μπορείτε να τα προσφέρετε σαν ένα πολύ ευχάριστο και πρωτότυπο, χειροποίητο δώρο. Τυλίξτε τα βαζάκια με ύφασμα ή γιορταστικό χαρτί, βάλτε φιόγκους και κρεμάστε μια καρτούλα που να γράφει «Χρόνια Πολλά».
v

 


Translate this post