Οι Βρετανοί θέλουν τη Μέι μέχρι την ολοκλήρωση του Brexit

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ

Youmagazine Newsroom

 

Παρά την εσωτερική αμφισβήτηση, η Τερέζα Μέι παραμένει στη θέση της, καθώς οι περισσότεροι Βρετανοί θέλουν να είναι αυτή που θα υπογράψει το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

ΣΧΕΔΟΝ έξι στους δέκα Βρετανούς θέλουν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι να παραμείνει στο αξίωμά της ωσότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας ORB η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Telegraph και δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. 
Η έρευνα, η οποία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο μετά την ομιλία της Μέι στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, κατέδειξε ότι το 57% των ψηφοφόρων θεωρεί πως η πρωθυπουργός πρέπει να παραμείνει στον θώκο τουλάχιστον ωσότου ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το διαζύγιο του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα αποχωρήσει τον Μάρτιο του 2019.
Μόλις ο ένας στους πέντε ερωτηθέντες στο πλαίσιο της δημοσκόπησης αυτής σε δείγμα 2.000 ψηφοφόρων έκρινε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον θα τα πήγαινε καλύτερα από τη Μέι εάν την αντικαθιστούσε. Μόνο το 46% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι η Μέι «δεν είναι κατάλληλη» για το αξίωμα ενώ το 43% διαφωνεί με αυτή την κρίση, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, παρά την εφιαλτική τροπή που πήρε η ομιλία της στο συνέδριο, τις αμφισβητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Συγκριτικά, το ποσοστό της υποστήριξης προς τους Τόρις βρίσκεται περί το 40% στις δημοσκοπήσεις, επισήμανε η Telegraph.
Ο Τζόνι Χιλντ, εκπρόσωπος της ORB, σχολίασε στην εφημερίδα ότι μάλλον αποτελεί «ειρωνεία το ότι (τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν) την περασμένη εβδομάδα στην πραγματικότητα ίσως αύξησαν την υποστήριξη προς την πρωθυπουργό. Εν μέσω της φάρσας, των αμφισβητήσεων της ηγεσίας της, των προβλημάτων στο σκηνικό και του βήχα της, οι ψηφοφόροι φάνηκε πως έσπευσαν να την υποστηρίξουν».
ν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Translate this post