Οκτώβριος 2017: Πότε έχουμε αλλαγή της ώρας

Κατηγορία Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Youmagazine Newsroom

 

Ήρθε η μέρα που θα πρέπει να αλλάξουμε την ώρα από θερινή σε χειμερινή, γυρίζοντας τα ρολόγια μια ώρα πίσω.

 

Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ που θα κληθούμε να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω είναι τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Οκτωβρίου. Αυτό σηματοδοτεί το –προσωρινό– τέλος της λεγόμενης «θερινής ώρας», η οποία έχει επιβληθεί σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.
Η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε η αλλαγή ώρας ήταν στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τους Γερμανούς για λόγους καθαρά στρατιωτικούς.
Ωστόσο, η αλλαγή της ώρας επιβλήθηκε για κάποιον άγνωστο λόγο και στην πολιτική ζωή κι έτσι κάθε χρόνο την  τελευταία Κυριακή του Μαρτίου οι δείκτες των ρολογιών μεταφέρονται μια ώρα μπροστά, ενώ την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου οι δείκτες των ρολογιών γυρίζουν μια ώρα πίσω.
Για την ακρίβεια, το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου του Οκτωβρίου, όταν οι δείκτες θα περάσουν τις 12:00 τα μεσάνυχτα (άρα είναι Κυριακή), και φτάσουμε στις 04:00 ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μια ώρα πίσω ώστε οι δείκτες να δείχνουν 03:00.
Η χειμερινή ώρα θα διατηρηθεί έως τον Μάρτιο του 2018 όπου και θα αλλάξει σε θερινή την Κυριακή στις 26 Μαρτίου. (Το 2018 αλλαγή ώρας θα γίνει την Κυριακή 25 Μαρτίου).
Μπορεί τώρα τα ρολόγια να πηγαίνουν σωστά, οι αλλαγές όμως αυτές απορρυθμίζουν το βιολογικό μας ρολόι, με τον οργανισμό να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να προσαρμοστεί κάθε φορά στη νέα αλλαγή.

 


Translate this post