Η Αθήνα ανάμεσα στους top τουριστικούς προορισμούς

Κατηγορία NEWS, Ταξίδια

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Αθήνα καταλαμβάνει την 3η θέση ανάμεσα στους δέκα καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

 

Η ΕΛΛΑΔΑ, ως χώρα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Δείκτη Παγκόσμιου Προορισμού 2017, που κυκλοφόρησε στις αρχές Ιουλίου από την Global DMC Partners, το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο ανεξάρτητων εταιρειών διαχείρισης προορισμού (DMCs).
Η επιλογή των 10 πρώτων χωρών έγινε με βάση τα στοιχεία από 700 και πλέον τόπους που προσφέρονται για παγκόσμιες συναντήσεις το 2017 και από 500 και πλέον προορισμούς που αντιπροσωπεύει η Global DMC Partners.
Η κατάταξη των 10 κορυφαίων χωρών έχει ως εξής:
1) Μεξικό (Cabo + Riviera Maya)
2) Ιταλία (Ρώμη)
3) Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι)
4) Μπαχάμες
5) Ελλάδα (Αθήνα)
6) Ισπανία (Βαρκελώνη + Μαδρίτη)
7) Γαλλία (Παρίσι)
8) Κόστα Ρίκα
9) Αυστρία (Βιέννη)
10) Ελβετία
Οι χώρες αυτές είναι πρώτες στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών αναφορικά με συνέδρια, διεθνείς συναντήσεις, οικονομικά forum και για προσωπικές συναντήσεις για την οικοδόμηση ισχυρότερων και αποδοτικότερων επιχειρηματικών σχέσεων, σύμφωνα με την πρόεδρο της DMC Catherine Chaulet.
Να σημειωθεί ότι τέσσερις από τις παραπάνω χώρες (Ελλάδα, Μεξικό, Κόστα Ρίκα και Ελβετία) εισέρχονται για πρώτη φορά στις 10 πρώτες θέσεις.
ν

Ιδανικοί προορισμοί

Όσον αφορά τώρα τις 10 πόλεις που έρχονται πρώτες στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, η Αθήνα καταλαμβάνει την 3η θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο του 2017 το πρακτορείο κρατήσεων Kayak.com.au, ξεπερνώντας άλλους δημοφιλείς προορισμούς όπως το Πεκίνο, η Σαγκάη και οι Μαλδίβες.
Την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη καταλαμβάνει το Τσενγκντού, η πρωτεύουσα της επαρχίας Σιτσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα.
Η κατάταξη των 10 κορυφαίων πόλεων έχει ως εξής:
1) Τσενγκντού, Κίνα
2) Ντα Νανγκ, Βιετνάμ
3) Αθήνα, Ελλάδα
4) Μαλέ, Μαλδίβες

5) Ουλάν Μπατόρ, Μογγολία
6) Κράμπι, Ταϊλάνδη
7) Οσάκα, Ιαπωνία
8) Σιεμ Ριπ, Καμπότζη
9) Βελιγράδι, Σερβία
10) Ζάγκρεμπ, Κροατία
Οι ταξιδιώτες εντάσσουν τις πόλεις αυτές στην ατζέντα τους για τα αξιοθέατα που έχουν και τις θετικές εμπειρίες που προσφέρουν. Αναμφίβολα η Αθήνα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα εξαιτίας της Ακρόπολης και του Παρθενώνα, που είναι ένα από τα λίγα αρχαία θαύματα που σώζονται στην εποχή μας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο κρατήσεων Kayak.com.au, η Αθήνα παρουσίασε εφέτος αύξηση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών κατά 100%, σε σχέση με το Τσενγκντού που παρουσίασε αύξηση κατά 133%, το Ντα Νανγκ στο Βιετνάμ (109%), το Μαλέ στις Μαλδίβες (86%) και την Ουλάν Μπατόρ στη Μογγολία (81%).

 


Translate this post