Ανέβασε βίντεο στο Facebook λίγο πριν καεί ζωντανή

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Παγιδευμένη από τη φωτιά στον 23ο όροφο του πύργου Γκρένφελ, μια νεαρή γυναίκα από την Αίγυπτο καλεί σε βοήθεια λίγο πριν καεί ζωντανή.

Δείτε το αγωνιώδες βίντεο που ανέβασε στο Facebook χθες στις 3:38 π.μ.

Νεαρή γυναίκα αναρτά ζωντανό βίντεο παγιδευμένη στον 23ο όροφο του φλεγόμενου πύργου Γκρένφελ. Image: Supplied
ν
ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ δείχνει τις τελευταίες στιγμές μιας απελπισμένης νεαρής γυναίκας από την Αίγυπτο που καλεί σε βοήθεια από το παράθυρο, λέγοντας «έχουμε κολλήσει στον 23ο όροφο», αλλά η απόσταση από το έδαφος είναι πολύ μεγάλη για να την ακούσει κάποιος.
«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν παγιδευτεί στις σκάλες», συνεχίζει να φωνάζει η 30χρονη Αιγύπτια που ονομάζεται Rania Ibrham.
Την ίδια ώρα, οι γείτονες της τρέχουν ξέφρενα στο διάδρομο, που έχει γεμίσει καπνούς, μη ξέροντας τι να κάνουν για να ξεφύγουν από την κόλαση που πλησιάζει. Μέσα στον πανικό τους, χτυπάνε διάφορες πόρτες ζητώντας βοήθεια. Από μακριά ακούγονται οι σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων που πλησιάζουν.
Η Rania, έχοντας καταλάβει ότι σε αυτό το τραγικό συμβάν είναι μόνη της, αρχίζει να προσεύχεται στα αραβικά και καταλήγει λέγοντας: «Συγχωρήστε με όλοι, αντίο!»
(Το κείμενο συνεχίζεται πιο κάτω)
ν

v
Η Rania, μητέρα δύο παιδιών, θέλει να ανοίξει την εξώπορτα του διαμερίσματος, αλλά μια συγκάτοικός της, της λέει να μην το κάνει, γιατί θα «αφήσει τον καπνό να μπει μέσα στο σπίτι».
«Δεν μπορώ να αναπνεύσω», της λέει η άλλη γυναίκα.
Η Rania της λέει ότι πρέπει να ανοίξει την πόρτα, μήπως και κάποιος που είναι απ’ έξω χρειάζεται βοήθεια.
«Μην έχεις τα παιδιά μαζί σου, κοντά στην πόρτα, γιατί δεν θα τα βοηθήσουν οι καπνοί», λέει η άλλη γυναίκα.
Τελικά, η Rania ανοίγει την εξώπορτα και αντικρίζει έναν σκοτεινό διάδρομο γεμάτο καπνούς και ανθρώπους να τρέχουν.
ν
Εικόνα από το κινητό της Rania Ibrham την ώρα που πλησιάζει ν’ ανοίξει την εξώπορτα του διαμερίσματος. Πηγή: Facebook
ν
Κρατώντας ανοιχτή την πόρτα, καλεί τους άλλους στο διαμέρισμά της: «Γεια σας! Ελάτε εδώ, ελάτε εδώ».
Ένας τρομοκρατημένος άνδρας μπαίνει μέσα. Ένας άλλος λέει στην 30χρονη μητέρα να επιστρέψει στο διαμέρισμά της και να κλείσει την πόρτα, γιατί η φωτιά πλησιάζει.
Στον πύργο, που έχει γύρω στα 200 διαμερίσματα των 4 ατόμων, μένουν περίπου 1.000 άτομα, κυρίως μετανάστες από την Αφρική.
Είναι παράδοξο, αλλά οι οδηγίες πυρασφάλειας που βρίσκονται σε κάθε όροφο, λένε πως σε περίπτωση πυρκαγιάς οι ένοικοι δεν πρέπει να βγουν έξω, αλλά να μείνουν στα διαμερίσματά τους, έχοντας κλειστή την πόρτα, και να περιμένουν την πυροσβεστική!
ν
Ένας άντρας στο διάδρομο λέει στην 30χρονη μητέρα να επιστρέψει στο διαμέρισμά της και να κλείσει την πόρτα. Πηγή: Facebook
ν
«Μπείτε μέσα και κλείστε την πόρτα», της λέει ο άνδρας.
«Μα υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που χρειάζονται βοήθεια», αντιτείνει η νεαρή Αιγύπτια. Τελικά μπαίνει στο διαμέρισμά της και πηγαίνει προς το παράθυρο.
Το βίντεο τελειώνει εδώ. Κανείς δεν γνωρίζει ποια ήταν η τύχη της άμοιρης Αιγύπτιας, των παιδιών της και των υπολοίπων ενοίκων που είχαν εγκλωβιστεί στους πάνω ορόφους του Πύργου της Κολάσεως.
ν
Η φωτιά στον πύργο Γκρένφελ με τους 24 ορόφους διαμερισμάτων ξέσπασε γύρω στις 1:00 τα ξημερώματα στις 14 Ιουνίου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
ν

 


Translate this post