Βρέθηκε «εξωγήινο» έντομο μέσα σε κεχριμπάρι

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Βιολογία-Ανθρωπολογία

ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ανακαλύφθηκε άγνωστο έντομο το οποίο μοιάζει πάρα πολύ με τις κλασικές απεικονίσεις των εξωγήινων όντων.

Το περίεργο πλάσμα έχει συλλάβει ένα άλλο έντομο και ετοιμάζεται να το καταβροχθίσει. Πηγή: Youtube
ν

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ έχουν μείνει έκπληκτοι από την τυχαία ανακάλυψη ενός αρχαίου εντόμου, το οποίο είναι τελείως διαφορετικό από όλες τις κατηγορίες εντόμων που έχουν βρεθεί και κατηγοριοποιηθεί στον πλανήτη μας.
Το περίεργο πλάσμα, το οποίο έχει πολλά αρθρωτά αραχνοειδή σκέλη, πεπλατυσμένο τριγωνικό κεφάλι με δύο μεγάλα μάτια στις άκρες του και μια χαρακτηριστική «τανάλια» στο πίσω άκρο, όπως η ψαλίδα, ανακαλύφθηκε πρόσφατα, διατηρημένο σε καλή κατάσταση, μέσα σε κεχριμπάρι.
Υπολογίζεται ότι το έντομο, που έχει πορτοκαλί χρώμα, έμεινε μέσα στο κεχριμπάρι περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια, έως πριν λίγο καιρό που το ανακάλυψαν οι εργάτες ενός ανθρακωρυχείου στην Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία). Το ασυνήθιστο βιολογικό εύρημα πήρε το δρόμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου υποβλήθηκε από τους εντομολόγους σε εξετάσεις. Ωστόσο, ακόμη και οι πιο ειδικοί του τομέα της παλαιοντολογίας δεν μπόρεσαν να το κατατάξουν κάπου ούτε να βρουν κάποιο παρόμοιο είδος. Είναι σαν να έπεσε από τον ουρανό.
ν


ν


ν

«Το έντομο έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά που απλά δεν ταιριάζουν με εκείνα όλων των άλλων ειδών εντόμων που γνωρίζω», ανέφερε ο καθηγητής George Poinar από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.
Οι υπόλοιποι επιστήμονες συμφωνούν με την εκτίμησή του ότι το συγκεκριμένο έντομο δεν μπορεί να συμπεριληφθεί σε καμία από τις τριάντα μια κατηγορίες στις οποίες κατατάσσονται όλα τα έντομα.
Έτσι, το έντομο, το οποίο ονόμασαν Aethiocarenus burmanicus, απέκτησε τη δική του κατηγορία, την Aethiocarenodea. Και δικαίως, καθώς ο στενός λαιμός, τα απίστευτα μεγάλα μάτια και το ιδιόμορφο επίμηκες σχήμα κεφαλής κάνει το έντομο να μοιάζει με μικρογραφία του ΕΤ.
Ο καθηγητής Poinar περιέγραψε και ένα αστείο περιστατικό που συνέβη τη μέρα του Χάλογουιν. Έφτιαξε για τα παιδιά του μια μάσκα με το πρόσωπο του εντόμου, εκείνα όμως τρόμαξαν τόσο πολύ που αναγκάστηκε να την πετάξει.
ν


ν


Translate this post