Στο 45% η Τερέζα Μέι σύμφωνα με δημοσκόπηση

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 45% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 26% του Τζέρεμι Κόρμπιν.

ν

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 19 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί το Συντηρητικό Κόμμα της  Τερέζας Μέι, καθώς σύμφωνα με  δημοσκόπηση του Opinium, συγκεντρώνει ποσοστό 45% έναντι 26% των Εργατικών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με on line δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Απριλίου ενόψει των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου στη Μεγάλη Βρετανία, το 45% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψηφίσει το κυβερνών κόμμα των Τόρις, το οποίο ενισχύεται κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με προηγούμενη δημοσκόπηση του Opinium (11-13/4).
Ποσοστό 26% συγκεντρώνει το Εργατικό Κόμμα, ποσοστό 11% συγκεντρώνουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, ενώ στο 9% βρίσκεται το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP).
Οι εκλογές αυτές δεν θα είναι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit. Θα μπορούσαν να είναι αν το Εργατικό Κόμμα ήταν ενωμένο και αν ο ηγέτης του διέθετε μια ελάχιστη αξιοπιστία. Ούτε ο ίδιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν, όμως, ούτε κανένας άλλος πιστεύει σοβαρά ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να γίνει πρωθυπουργός. Ούτε ο ίδιος ούτε κανένας άλλος ξέρει ποια είναι η θέση του Εργατικού Κόμματος για την Ευρώπη, όπως δεν το ήξερε στη διάρκεια της αναιμικής εκστρατείας του κόμματος πριν από το περυσινό δημοψήφισμα.
Υπό την αντιφατική και χλιαρή ηγεσία του Κόρμπιν, ενός ονειροπόλου της παλιάς Αριστεράς, το παραδοσιακό κόμμα της βρετανικής σοσιαλδημοκρατίας είναι καταδικασμένο σε ένα κοινοβουλευτικό χαρακίρι.
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, λοιπόν, η Αγία Τερέζα, όπως αποκαλούν πολλοί τη μοναδική κόρη ενός πάστορα της αγγλικανικής εκκλησίας, θα αναλάβει να βγάλει τη χώρα της από την γερμανοκρατούμενη Ευρώπη.

 


Translate this post