«Έλληνες, σας σφάζουν μπροστά στα μάτια όλων!»

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τον Πήτερ Κένιγκ (*)

 

Ανοιχτή επιστολή του Πήτερ Κένιγκ προς τον ελληνικό λαό, τον οποίο, όπως γράφει, σφυροκοπούν οι δυνάστες του, ρουφώντας και την τελευταία σταγόνα αίματος που διαθέτει.

ν

Ο οικονομολόγος Πήτερ Κένιγκ

ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ το ανάστημά τους και να σταματήσουν να αφήνουν την Ευρώπη να κάνει… πλιάτσικο στις περιουσίες και κατ’ επέκταση στην ίδια τους τη ζωή, καλεί με ανοιχτή επιστολή του τους Έλληνες ο οικονομολόγος Πήτερ Κένιγκ (Peter Koenig).
Ο διάσημος οικονομολόγος κάνει λόγο για «σκλαβιά» και «ταπείνωση» του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας ότι βιώνει καταστάσεις που παραπέμπουν μόνο σε μια χώρα η οποία έχει ηττηθεί σε πόλεμο και καλείται να πληρώσει το τίμημα της ήττας της. Στην προκειμένη περίπτωση ο δυνάστης της είναι μια οικονομική ελίτ, ένα αρπακτικό –όπως αναφέρει– που αυτοαποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην επιστολή του καλεί τους Έλληνες να εγκαταλείψουν τους μηχανισμούς του δυτικού ιμπεριαλισμού, καθώς αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να ανοικοδομηθεί η κατεστραμμένη ελληνική οικονομία. Κίνηση, που κατά τον ίδιο, αποτελεί απαραίτητη πράξη αξιοπρέπειας.
Δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή, χωρίς κενά και παραλείψεις, μια επιστολή-σοκ, καταπέλτης για τους εφησυχασμένους που περιμένουν «πότε θα κάνει ξαστεριά».

 

Ολόκληρη η επιστολή

Αγαπητέ και αξιότιμε ελληνικέ λαέ,
Σας σκοτώνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και ουδείς λέει κουβέντα, πόσο μάλλον η ελληνική ελίτ ή η κυβέρνηση. Ελάχιστοι αντέδρασαν. Άφησαν να εκτυλίσσεται η σφαγή, διότι προφανώς δεν τους αφορά. Είναι τυφλωμένοι από την ψεύτικη λάμψη του ευρώ και ανήκουν στην ελίτ μιας τάξης Ευρωπαίων ευγενών.
Προφανώς, περνούν καλά, συμπεριλαμβανομένων των σοσιαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ που καταναλώνουν χαβιάρι (μεταξύ άλλων). Δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν το αιματοκύλισμα του ελληνικού έθνους, σε ηθικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Η πρόσβαση στο σύστημα υγείας είναι απαγορευτική, καθώς (ο τομέας) έχει ιδιωτικοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να κοστίζει πολύ ακριβά. Στις συντάξεις έχει πέσει «ψαλίδι» για πέμπτη διαδοχική φορά. Πλέον, μοιάζουν σαν ένα πενιχρό βαλιτσάκι επιβίωσης. Μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί έως και 50%. Χιλιάδες άνθρωποι επιβιώνουν χάρη στα συσσίτια.
Η πλειονότητα των κοινωνικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και ενός σημαντικού μέρους της εκπαίδευσης, έχει ιδιωτικοποιηθεί και ξεπουληθεί. Δεν υπάρχει τίποτα. Εξαφανίστηκαν κατόπιν εντολών του Βερολίνου και διά στόματος των εκπροσώπων της τρόικας – της εγκληματικής συμμορίας που αποτελείται από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν. Ο τελευταίος θεσμός είναι ένα συνονθύλευμα από διεφθαρμένες μαριονέτες, που αποφασίζει για την τύχη και το μέλλον 800 εκατ. Ευρωπαίων. Και ΕΣΕΙΣ, οι Έλληνες, δεχτήκατε τους ξυλοδαρμούς που προέκυψαν από τις αποφάσεις τους.
Τον Σεπτέμβριο του 2016, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε ένα νομοσχέδιο άνω των 2.000 σελίδων που συντάχτηκε στις Βρυξέλλες, γραμμένο στα αγγλικά, το οποίο το ελληνικό Κοινοβούλιο θα έπρεπε να ψηφίσει μέσα σε λίγες ημέρες αλλιώς… Το ζήτημα, όμως, είναι ότι ουδείς βρέθηκε να ζητήσει απάντηση στην ερώτηση: «Αλλιώς τι θα γίνει;»
Οι συγγραφείς του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεν μπήκαν καν στον κόπο να μεταφράσουν στα ελληνικά ένα «βουνό» από νομικούς τεχνικούς όρους και λεπτομέρειες, και φυσικά δεν έδωσαν επαρκή χρόνο στους Έλληνες βουλευτές να συζητήσουν για τη νέα φορολογική νομοθεσία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι περισσότεροι βουλευτές δεν μπόρεσαν, λόγω γλώσσας και περιορισμένου χρόνου, να διαβάσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Παρ’ όλα αυτά, το κείμενο «πέρασε» από τη Βουλή και έγινε νόμος του κράτους.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η Ελλάδα εκχώρησε άνευ όρων για 99 χρόνια όλα τα περιουσιακά της στοιχεία (υποδομές, αεροδρόμια, λιμάνια ακόμα και δημόσιες παραλίες και φυσικές πηγές ενέργειες) στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ο οποίος θα μπορεί ελεύθερα μέσω του Υπερταμείου να βάζει πωλητήριο (ουσιαστικά να ιδιωτικοποιεί), με απώτερο σκοπό την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Αρχικά, υπολόγιζε σε 50 δισ. ευρώ έσοδα – εκτίμηση που αποδείχθηκε λανθασμένη πολύ γρήγορα.
Εν τω μεταξύ, η αξία των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων υποτιμήθηκε περαιτέρω από την τρόικα σ’ ένα ποσοστό που μεταφράζεται σε 5-15 δισ. ευρώ, σε σύγκριση μ’ ένα δημόσιο χρέος που ξεπερνά πλέον τα 350 δισ. ευρώ. Αυτό το Υπερταμείο, λοιπόν, είναι ένας αντιδημοκρατικός, υπερεθνικός μηχανισμός, ο οποίος δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
ν
Η νομοθεσία της Ελλάδας είναι εισαγόμενη, γραμμένη στ’ αγγλικά, με ένα «βουνό» από νομικούς τεχνικούς όρους και λεπτομέρειες, που οι βουλευτές δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν, ωστόσο υπερψηφίζουν υπακούοντας στα κελεύσματα των ξένων κατακτητών, λέει ο Πήτερ Κένιγκ.
ν
Με αυτό το μνημόνιο, λοιπόν, αγαπητοί Έλληνες, η ελληνική Βουλή, Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ Βουλή, παύει να έχει οποιαδήποτε ισχύ. Πρακτικά, έχει ακυρωθεί η ύπαρξή της. Δεν μπορεί να νομοθετεί σε θέματα προϋπολογισμού ή φορολογίας. Τα πάντα έχουν αποφασιστεί στις Βρυξέλλες, με τη συνενοχή του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο ήταν το 1933, όταν το Ράιχσταγκ (Νομοθετικό Σώμα της Γερμανίας κατά την περίοδο 1867-1945) μετέφερε όλες τις εξουσίες του στον καγκελάριο Αδόλφο Χίτλερ.
Αυτό, αγαπητοί μου Έλληνες, είναι ένας ξεκάθαρος οικονομικός φασισμός μπροστά στα μάτια τα δικά σας και όλου του πλανήτη. Όμως, ουδείς θέλει να δει κατάματα την αλήθεια. Να παραδεχτεί αυτό που συμβαίνει. Και αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα.
Αυτή η (ξεκάθαρη) αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου επιβεβαιώθηκε, καθώς η τελευταία ελπίδα για μείωση του χρέους έσβησε στα τέλη του Φεβρουαρίου. Μέχρι και το ΔΝΤ συνέστησε –και σε ιδιωτικές συζητήσεις συνεχίζει να το κάνει– μείωση του χρέους.
Ωστόσο, η Γερμανία ανακοίνωσε χωρίς ίχνος οίκτου την τελική λεηλασία της Ελλάδας, απαιτώντας τη μεταφορά στο Υπερταμείο –το οποίο ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από το Βερολίνο– του χρυσού, των κρατικών υπηρεσιών και των ακινήτων του Δημοσίου. Το αντίτιμο για αυτήν τη «διάσωση», εφόσον η Ελλάδα γονατίσει και τα δώσει όλα, ανέρχεται σε 86 δις ευρώ. Και αυτά τα λεφτά θα είναι ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ.
Σε αντάλλαγμα με τι; Άλλοι τόκοι, υψηλότερη αναλογία στην εξυπηρέτηση του χρέους και ακόμα χειρότερες προοπτικές σε σχέση με το παρελθόν για το αν όλα αυτά θα έχουν αίσιο τέλος τελικά. Και φυσικά, επαναλαμβάνω, χωρίς ποτέ η χώρα να βγει απ’ όλη αυτήν την ευρω-αμερικανική διαδικασία με τις φασιστικές δολοφονικές επιθέσεις.
Πριν από λίγες ημέρες η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να είπε μετά το τετ-α-τετ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, πως «η θέση του Βερολίνου για το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας παραμένει ίδια».
ν

Μερικά στοιχεία για το χρέος στην Ελλάδα (9 Μαρτίου 2017)

  • Πληθυσμός: 10,8 εκατ. 
  • Χρέος: 352 δισ. ευρώ
  • Τόκοι ανά έτος: 19,5 δισ. ευρώ.
  • Από το 2010 έως τα τέλη του 2016 το σύνολο των δανείων προς την Ελλάδα ξεπέρασε τα 250 δισ. ευρώ – ούτε ένα λεπτό από αυτά δεν διατέθηκε προς όφελος του ελληνικού λαού, παρά μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους και για την πληρωμή γερμανικών και γαλλικών τραπεζών.
  • Η σχέση χρέους προς το ετήσιο ΑΕΠ: 181%. Το 2008 ήταν 109%. Στις ΗΠΑ η σχέση χρέους προς το ΑΕΠ αυτή τη στιγμή είναι 109,63%.
  • Το ελληνικό ΑΕΠ υπολείπεται κατά 2 μονάδων του ευρωπαϊκού. Από το 2008 συρρικνώθηκε κατά 25%.
  • Η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, άνω του 26%, και πλησιάζει το 50% στους νέους (ηλικίας 18-35 ετών).
  • Το 2008, που ξεκίνησαν όλα, το ελληνικό χρέος θα ήταν πλήρως διαχειρίσιμο εσωτερικά, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και «bail-outs» – τα οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση διάσωση αλλά… συσσώρευση επιβληθέντων χρεών.
  • Το ελληνικό χρέος δεν υπήρξε ΠΟΤΕ απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως άφησαν να πιστέψουμε οι τραπεζίτες της Fed, της ΕΚΤ και της Wall Street. Η ελληνική κρίση και κατ’ επέκταση η ευρωπαϊκή χτίστηκε από αυτά τα «αρπακτικά» προς όφελός τους και εις βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δεν είχε να κάνει ποτέ με το ελληνικό ή το ευρωπαϊκό χρέος. Όμως, ουδείς κάνει ερωτήσεις. Η πλειονότητα των Ευρωπαίων και των διεθνών οικονομολόγων και πολιτικών, που φυσικά γνωρίζουν, δεν τολμά να αρθρώσει λέξη. Παράλληλα, η φωνή όσων θέλουν να μιλήσουν έχει «φιμωθεί», την ώρα που τα εκδιδόμενα ΜΜΕ λένε ψέματα σε Ευρωπαίους και Έλληνες πολίτες.

ν

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB). Η Ελβετία θα μπορούσε, αν ήθελε, να διασώσει την Ελλάδα, χωρίς να επιβαρυνθεί η οικονομία της.

ν

Βάζοντας το ελληνικό χρέος σε μια σειρά

Τον Σεπτέμβριο του 2011, χωρίς καμία προειδοποίηση, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) προχώρησε σε υποτίμηση του φράγκου κατά 12% έναντι του ευρώ, προκειμένου να προστατεύσει την οικονομία της. Ήταν μια κίνηση τουλάχιστον άδικη, καθώς καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν έχει την ελευθερία να ανατιμήσει ή να υποτιμήσει το νόμισμά της, σύμφωνα με τις ανάγκες της οικονομίας της. Παρά το γεγονός ότι η Ελβετία δεν είναι μέλος της Ε.Ε., έχει υπογράψει μαζί της περισσότερες από 120 διμερείς συμφωνίες, οι οποίες την καθιστούν –επί της ουσίας– σχεδόν ισοδύναμη μ’ ένα κράτος-μέλος.
Σε χρονικό διάστημα 3 ετών και 3 μηνών από την αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας σε 1,20 ελβετικά φράγκα ανά ευρώ, η SNB έχει συγκεντρώσει μια αξία πάνω από 500 δισεκατομμύρια φράγκα σε ξένο νόμισμα, κυρίως σε ευρώ. Χρήματα που αντιστοιχούν στο 150% του ελληνικού χρέους.
Λέγεται ότι η Ελβετία, μια χώρα 8 εκατομμυρίων ανθρώπων, θα μπορούσε θεωρητικά να διασώσει την υπερχρεωμένη Ελλάδα, με ένα δάνειο 50 ετών (όροι της Παγκόσμιας Τράπεζας IDA), αν ήθελε να είναι αλληλέγγυα, αντισταθμίζοντας κάπως την αμφίβολη ηθική της (Τράπεζας) SNB. Η Ελβετία δεν πρόκειται να υποφέρει. Αντίθετα, μια τέτοια κίνηση θα προστάτευε το ελβετικό νόμισμα, περιορίζοντας τον κίνδυνο του πληθωρισμού, εξαιτίας των τεράστιων ποσοτήτων ελβετικών φράγκων που πρέπει να «εκτυπωθούν» για να διατηρηθεί η τεχνητή συναλλαγματική ισοτιμία με το ευρώ. Προτίθεται η Ελβετία να συμμετάσχει σε μια τέτοια αλληλέγγυα δράση διάσωσης; Προφανώς όχι.
ν

Έλληνες πολίτες, ξυπνήστε!

Πάρτε τον έλεγχο της κατάστασης! Μην πιστεύετε πολιτικούς και μίντια! Βγείτε από αυτόν τον εγκληματικό οργανισμό που ονομάζεται Ε.Ε., από αυτό το δυτικό απατηλό νομισματικό σύστημα, που σας πνίγει μέχρι θανάτου.
Αποκτήστε ξανά την κυριαρχία σας και το νόμισμά σας. Δηλώστε αδυναμία να αποπληρώσετε το δημόσιο χρέος σας – ακόμη και σύσσωμη, η Δύση δεν μπορεί να σας σταματήσει.
Εάν διοικήσετε τη χώρα σας με τις δημόσιες τράπεζές σας και με το δικό σας νόμισμα, σταδιακά αλλά σταθερά θα μπορέσετε να ξαναχτίσετε την κατεστραμμένη οικονομία σας.
H αποπληρωμή του χρέους είναι διαπραγματεύσιμη. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις στον κόσμο. Η Αργεντινή είναι μια από τις πρόσφατες αυτές περιπτώσεις. Ακόμη και η Γερμανία είχε επαναδιαπραγματευθεί το χρέος της το 1952. (Βλ. Συμφωνία του Λονδίνου για το εξωτερικό χρέος της Γερμανίας).
H Γερμανία, η χώρα που ηγείται της οικονομικής δολοφονίας της Ελλάδας, οφείλει να αποπληρώσει τις τεράστιες αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προξένησε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στις 8 Φεβρουαρίου του 2015, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τη Γερμανία να επιστρέψει ένα συνολικό ποσόν ύψους 279 δισ.  ευρώ ως αποζημίωση. Τον Απρίλιο του ίδιου έτους, η Γερμανία απάντησε πως το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων διευθετήθηκε το 1990 – κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Δεν είναι αποκύημα φαντασίας το γεγονός ότι η ασφυκτική πίεση που ασκεί η Γερμανία στην Ελλάδα σήμερα στοχεύει στο να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει. ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ό,τι η κυβέρνησή σας, οι Βρυξέλλες και η τρόικα κάνουν σε ΕΣΑΣ και τη ΧΩΡΑ ΣΑΣ. Σε αντίθεση, απαιτήστε πλήρη καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων ­– απαιτήστε το Grexit ως τη μόνη νόμιμη συνέπεια που προέκυψε από το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015 κατά των μέτρων λιτότητας που ζητούσε η τρόικα, σε αντάλλαγμα για ένα πακέτο «διάσωσης».
Εάν το πράξετε, θα δείτε σύντομα φως στο τέλος του τούνελ – ένα φως που έχει σβήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της Γερμανίας και των γκάνγκστερ της τρόικας, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησής σας.
ν
Διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας στο κέντρο της Αθήνας, Παρασκευή 6 Μαΐου 2016. Photo: AP. Πηγή: Supplied

ν

Οι απειλές εξόδου από την Ευρωζώνη

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπαθεί ακόμη να μπλοφάρει και να εντυπωσιάσει τον κόσμο απειλώντας την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ. Οποιαδήποτε υγιής κυβέρνηση θα έκανε αυτήν την απειλή σύμμαχό της, εγκαταλείποντας αυτό το σάπιο τέρας που αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί και το λαθεμένο και απατηλό νόμισμα που ονομάζεται ευρώ. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι αυτό: η Ελλάδα κυβερνάται από τρελούς. 
Ως εκ τούτου, η ελληνική κυβέρνηση απαντά στους τρελούς (τρόικα) με λαϊκή υποταγή, με ήπια παράδοση εξουσίας – εις βάρος των εκατομμυρίων ήδη αδικημένων Ελλήνων πατριωτών που υποδουλώνονται.
Πέραν αυτών, υπάρχει ένας πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών που ασκεί ακόμη επιρροή, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο θρυλικός, γοητευτικός και «ριζοσπαστικός» υπουργός με τη μοτοσικλέτα.
Παρ’ όλο που παραιτήθηκε σε μια προφανή πράξη διαμαρτυρίας κατά της υποδούλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στις απαιτήσεις της τρόικας, μετά το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος, ο Βαρουφάκης δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας κομφορμιστής που δεν ζητάει παρά λίγες «μεταρρυθμίσεις» από τις Βρυξέλλες, οι οποίες δεν θέλουν να φανταστούν το κόστος ενός Grexit, για να μη συμπεριλάβουμε και την κατάρρευση της Ε.Ε. – κατάρρευση η οποία, παρεμπιπτόντως, επίκειται. Όμως ως υπουργός Οικονομικών ποτέ δεν είχε θέσει την επιλογή του «Grexit» ως Plan B.
ν

Δεν υπάρχει κανείς που να φωνάζει, να διαμαρτύρεται, να βγαίνει στους δρόμους, στα μπλόκα, να σταματήσει το ξεπούλημα των γεφυρών, των σιδηροδρόμων, ό,τι έχει απομείνει στην ΠΑΤΡΙΔΑ σας τέλος πάντων ως δημόσιο αγαθό. Κανείς. Δεν θέλω να κατηγορήσω γι’ αυτό τους Έλληνες, οι οποίοι καθημερινά πρέπει να παλέψουν για την προσωπική τους επιβίωση, να βρουν τρόπους για να ταΐσουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Οι κατηγορίες μου στοχεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα, όλους αυτούς που ανήκουν στην ελληνική ελίτ, στα μίντια (άραγε έχουν εξαγοραστεί, όπως και στη Γερμανία, από τη CIA;) και στους βουλευτές που κοιτούν με δέος (σ.σ.: τους δανειστές) και φροντίζουν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Καμία δράση. Κι εσείς, Έλληνες πολίτες, βλέπετε (απαθείς) τη ΧΩΡΑ σας, την Ελλάδα, να αιμορραγεί έως θανάτου!
ν

Να είστε προσεκτικοί, διότι όλο αυτό δεν έχει να κάνει με χρέος και διάσωση. Εάν σας πουν ότι η ευθύνη για την κρίση στην Ευρώπη είναι της Ελλάδας και του χρέους της, και ότι η ομαλοποίηση της κατάστασης εξαρτάται από το πόσο η Ελλάδα θα συμμορφωθεί με τους κανόνες του νέου πακέτου διάσωσης, αυτό είναι ένα εξωφρενικό ψέμα.
Αυτή η κρίση δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους Ευρωπαίους, από την ελίτ της Ευρώπης, από την Fed και την Goldman Sachs (GS), η οποία παρεμπιπτόντως διαφεντεύει την ευρωπαϊκή οικονομία μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Μάριο Ντράγκι, ένα πρώην στέλεχος της GS. Έτσι, λειτουργεί η ευρωπαϊκή οικονομία.
ν

Η σημασία της Ελλάδας

Γιατί θέλουν να έχουν την Ελλάδα κάτω από την μπότα τους; Διότι αυτοί, τα αποβράσματα των Βρυξελλών και τα «καθάρματα» της Ουάσινγκτον (όπως τους αποκαλούσε ο πρόεδρος Τραμπ), θέλουν μια Ελλάδα υποταγμένη. Γιατί η Ελλάδα διαθέτει μια καίρια στρατηγική θέση στο σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Ίσως η δεύτερη στη σειρά πιο σημαντική χώρα του ΝΑΤΟ (μετά την Τουρκία) λόγω της στρατηγικής της θέσης. Δεν θέλουν η Ελλάδα να διοικείται από ένα αριστερό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από Αριστερά. Τα μέλη του είναι νεοφιλελεύθεροι ακριβώς όπως αυτοί. Τα αφεντικά της υφηλίου επιθυμούν μια «καθεστωτική αλλαγή» – εκείνο το παλιό καλό καθεστώς που αντιστρατεύεται οτιδήποτε αντίκειται στους νόμους της Δύσης.
ν
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη Σύνοδο Κορυφής στη Μάλτα, στις 3 Φεβρουαρίου 2017. Πρόκειται για μια «εγκληματική συμμορία», όπως την αποκαλεί ο Πήτερ Κένιγκ, που σκοπό έχει την καταδυνάστευση και εκμετάλλευση των λαών της Ευρώπης. (Image: Reuters / Yves Herman)
ν
Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σκύβει το κεφάλι και υποκλίνεται στα αφεντικά του χρήματος επιτρέποντας την ταπείνωση και την καταστροφή των ίδιων της των πολιτών.
Εάν η Ελλάδα διεξήγαγε τώρα εκλογές και κέρδιζε ένα δεξιό κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία ή ακόμη χειρότερα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, ή μια συμμαχία των δύο, το αγκάθι του χρέους θα εξαφανιζόταν εν μια νυκτί. Γιατί αυτό που επιθυμεί η Ουάσιγκτον μαζί με το σκυλάκι της τις Βρυξέλλες, είναι μια Ελλάδα υποταγμένη που δεν θα αμφισβητήσει ποτέ τον ρόλο της στο ΝΑΤΟ, που δεν θα αμφισβητήσει ποτέ την Ε.Ε., που δεν θα αμφισβητεί τα δεσμά του ευρώ, που δεν θα αμφισβητήσει ποτέ την πρόσβαση των ΗΠΑ στη Μεσόγειο Θάλασσα – μια θάλασσα πλούσια σε ορυκτό πλούτο και υδρογονάνθρακες.
Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα παράκτια κράτη της Μεσογείου, για την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Οι κυβερνήσεις τους έχουν ήδη αλλάξει με εξωτερική παρέμβαση (ΗΠΑ/Ε.Ε.) προκειμένου να γίνουν υπάκουα κουτάβια της νεοφιλελεύθερης δεξιάς.
Η αδρανής ελίτ και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν καμία δικαιολογία. Είναι το λιγότερο η χειρότερη μορφή του Συνδρόμου της Στοκχόλμης: παραμένουν υποταγμένοι στον βασανιστή τους «μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος». Και ο θάνατος, με όρους απόλυτης καταστροφής, λεηλάτησης περιουσίων και απόλυτης δουλείας, βρίσκεται κοντά.
Εσείς, Έλληνες πολίτες, θέλετε να συνεχίσετε σε αυτό το μονοπάτι της υποδούλωσης που σας έχει επιβάλει η αυτοκρατορία των αρπακτικών, η οποία στην τελική θα σας ελέγχει σε κάθε σας βήμα;
Ή θα προτιμούσατε να ξαναπάρετε πίσω την εθνική κυριαρχία σας, το νόμισμά σας –απαγκιστρωμένοι από τη δικτατορία των Βρυξελλών– και να αρχίσετε από την αρχή, όπως οι ευγενείς και σοφοί Έλληνες έπραξαν 2.500 χρόνια πριν, φέρνοντας τη Δημοκρατία;
Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα έχει ακόμη τη δυνατότητα και τη σοφία να ξαναχτίσει τη Δημοκρατία. Θυμηθείτε πως, ενώ δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη γεωγραφική θέση μας, μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον και αυτό είναι αναντίρρητα στην Ανατολή.
Αυτή η Ελλάδα είναι ακόμη ζωντανή!
Ζήτω οι Έλληνες!
ν

_________________

(*) Ο Πήτερ Κένιγκ (Peter Koenig) είναι οικονομολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής. Υπήρξε στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας επί 30 χρόνια, στους τομείς του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, επισκεπτόμενος διάφορα μέρη του κόσμου.

Το άρθρο του δημοσιεύτηκε αρχικά στον ιστότοπο Global Research.

 


Translate this post