Ξεπουλάνε και τα τελευταία ασημικά της χώρας

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αν και είναι προσωρινός, ο Αλέξης Τσίπρας για να παραμείνει στην εξουσία, ξεπουλάει στους ξένους και τα τελευταία ασημικά της χώρας.

1421hg123hgu643126436
v

ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ προσωρινοί, προξενούν στη χώρα μόνιμη βλάβη. Και ενώ καμώνονται ότι αντιστέκονται, στο τέλος υποχωρούν και παραδίδουν στους ξένους όλα τα χρυσαφικά και τα ασημικά της χώρας. Γιατί αυτό επιτάσσει το Μνημόνιο που έχουν υπογράψει. Για 99 χρόνια. Για να παραμείνουν αυτοί έστω μια μέρα παραπάνω στην εξουσία.

Έτσι, μεταφέρονται στο Υπερταμείο όλες οι μετοχές ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ (Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης), Κτιριακές Υποδομές, Αττικό Μετρό, ΕΛΒΟ και ΔΕΗ, βάσει του προσχεδίου του νομοσχεδίου που καταθέτει στη Βουλή η κυβέρνηση για να καλύψει τα προαπαιτούμενα, ενώ εκτός μένουν προς ώρας ο ΑΔΜΗΕ και η ΕΑΒ.

Στην περίπτωση της ΔΕΗ, στο νέο ταμείο περνά το 34% της εταιρείας, μιας και το 17% ανήκει ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο στο Υπερταμείο είχαν μεταφερθεί οι ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ. 

Το εν λόγω πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αύριο, Παρασκευή, με τη μορφή του επείγοντος, ενώ την ερχόμενη Τρίτη πιθανότατα θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται επίσης και οι ρυθμίσεις στο ενεργειακό πεδίο και συγκεκριμένα το κείμενο για τον σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της υποχρέωσης εφαρμογής του ευρωπαϊκού μοντέλου.
v

Ξεπουλάνε και την Εγνατία Οδό

Στο ΤΑΙΠΕΔ πέρασε και ο έλεγχος της Εγνατίας Οδού, το μόνο πλήρες και ολοκληρωμένο οδικό έργο στη χώρα μας. Η Εγνατία θα πωληθεί μόλις για 100 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που η κατασκευή της κόστισε στο κράτος, δηλαδή σε όλους εμάς, 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» το τίμημα έχει καθοριστεί στα 100 εκατομμύρια και η παραχώρηση θα γίνει για 40 χρόνια.

Σημειώστε ότι κάθε χρόνο τα έσοδα από τα σημερινά διόδια είναι πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εργαζόμενοι στην Εγνατία μιλούν για ένα οικονομικό έγκλημα και εξηγούν ότι αυτή τη στιγμή το κράτος ετοιμάζεται να παραχωρήσει έναντι 100 εκατομμυρίων για 40 χρόνια έναν δρόμο που αποφέρει μέσω διοδίων περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Στη σύμβαση θα προβλέπεται και ποσοστό από τα έσοδα των διοδίων, όμως σε κάθε περίπτωση το τίμημα είναι ελάχιστο μπροστά στα υπολογιζόμενα έσοδα για τα επόμενα 40 χρόνια που παραχωρείται.

 


Translate this post