Επικοινωνώντας με τις νεράιδες

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Παραφυσικό

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από την Ελευθερία Καλλέρη

 

Όλοι μας έχουμε ακούσει παραμύθια και ιστορίες με νεράιδες. Οι αιθέριες αυτές υπάρξεις μας έχουν συντροφέψει στα παιδικά μας όνειρα και έχουν εξάψει τη φαντασία μας. Μήπως όμως οι νεράιδες δεν είναι μια απλή λαϊκή δοξασία, αλλά πραγματικότητα;


ν

ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ μας παράδοση υπάρχουν εκφράσεις όπως νεραϊδοπαρμένος και νεραϊδογεννημένος που δείχνουν ακριβώς την πίστη του λαού μας στα πνεύματα αυτά της φύσης. Οι νεράιδες ζουν στη φύση και σύμφωνα με τη παράδοση είναι ορατές μόνο στους αλαφροΐσκιωτους και στους σαββατογεννημένους. Υπάρχουν στους μύθους όλων των λαών, ενώ στην αρχαιότητα λατρεύονταν και θεωρούνταν προστάτιδες της φύσης και όλων όσων υπάρχουν σ’ αυτή, από τα ταπεινά ρυάκια και τις πηγές έως τα δέντρα, τις θάλασσες και τα ποτάμια.
Είναι αιθέριες, πανέμορφες υπάρξεις φωτός και όπως οι νεράιδες του παραμυθιού μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους και να τους πραγματοποιήσουν τις ευχές τους.
ν

Υπάρχουν νεράιδες;

Ένα από τα πιο δυνατά επιχειρήματα για την ύπαρξη νεράιδων και άλλων πνευμάτων της φύσης, αλλά και των ίδιων των αγγέλων, αποτελεί το γεγονός ότι η περιγραφή τους από τους διάφορους λαούς της αρχαιότητας ήταν ακριβώς η ίδια, παρ’ όλο που δεν υπήρχε καμία επαφή ανάμεσα στους πολιτισμούς αυτούς.
Υπάρχουν όμως και νεότερες μαρτυρίες ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τις παράξενες αυτές υπάρξεις. Ο μεγάλος λαογράφος της ελληνικής παράδοσης, Νικόλαος Πολίτης, έχει συγκεντρώσει και αναφέρει πολλές από αυτές τις μαρτυρίες.
ν

Οι αποδείξεις

Οι νεράιδες υπάρχουν και μοιράζονται τον ίδιο χώρο με μας, αν και δεν ζουν παρά μόνο σε μέρη απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Βρίσκονται σε ένα ανώτερο επίπεδο δονήσεων από το δικό μας κι έτσι δεν είναι δυνατό να τις αντιληφθούμε. Μπορούμε να τις δούμε μόνο αν διευρύνουμε την αντίληψή μας, ενώ τα παιδιά και οι νέοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τις δουν, καθώς είναι περισσότερο ανοιχτά στις εμπειρίες και στις αισθήσεις τους.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι ακόμη και τα φυτά έχουν τη δική τους ζωτική ενέργεια. Τα φυτά εκπέμπουν ένα φως ή αλλιώς αύρα, η οποία γίνεται ορατή αν φωτογραφηθεί με τη μέθοδο Κίρλιαν. Η αύρα των φυτών εξασθενεί όταν πεθαίνουν, ή κόβονται, και ακόμη κι αν κοπεί ένα φύλλο τους, η αύρα ή η ενέργειά του παραμένει.
ν

Βικτωριανή απεικόνιση νεράιδας
ν

Επικοινωνώντας με τα πνεύματα της φύσης

Είτε ζείτε στην πόλη είτε στην εξοχή είναι δυνατό να επικοινωνήσετε με τα πνεύματα της φύσης, φτάνει να ακολουθήσετε τους δικούς τους κανόνες. Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί και ανοιχτοί στην καρδιά και το μυαλό για να μπορέσετε αργά και σταθερά να μπείτε στον κόσμο τους. Αν θέλετε να δείτε τις φωτεινές αυτές υπάρξεις, λοιπόν, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να κάνετε μια πρώτη επαφή μαζί τους:
  • Πηγαίνετε μόνοι ή με ένα πολύ φιλικό σας πρόσωπο ή με ένα από τα παιδιά σας που μπορεί να καθίσει φρόνιμο, σε ένα μέρος όπου υπάρχουν δέντρα, φυτά, λουλούδια και το γρασίδι φυτρώνει ελεύθερα. Ξεκινήστε το πρωί ή το απόγευμα όταν υπάρχει ησυχία.
  • Πάρτε μαζί σας ένα σημειωματάριο, ένα στυλό και χρωματιστά μολύβια.
  • Καθίστε κάπου ήσυχα κι ακόμη κι αν δεν κουνιέται φύλλο, μπορεί να εντοπίσετε κάποιες κινήσεις μέσα στο γρασίδι ή να πιάσετε μια ασημιά λάμψη με την άκρη του ματιού σας.
  • Μια μεγάλη πολύχρωμη πεταλούδα ή ένας λιβελλούλης είναι συχνά ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζονται τα πνεύματα αυτά. Μπορεί να πετούν πάνω από το ίδιο σημείο για αρκετή ώρα ή να καθίσουν κάπου κοντά, χωρίς να φοβούνται. Ένα πουλί με ασυνήθιστα σχέδια μπορεί να καθίσει πάνω σε ένα φυτό και να σας κοιτάζει με απορία.
  • Παραμείνετε ακίνητοι και θα ακούσετε ελαφριούς ήχους ή ψιθύρους μέσα στο γρασίδι, διαφορετικούς από αυτούς που κάνουν τα διάφορα ζωύφια.
  • Χωρίς να κουνηθείτε, απλώστε το χέρι σας και αγγίξτε πολύ απαλά το γρασίδι ή ένα λουλούδι. Αμέσως θα νιώσετε την ενέργειά του, ένα ελαφρύ βούισμα στα αυτιά σας και μια αίσθηση σαν ένα θερμό υγρό να κυλάει μέσα σας.
  • Κλείστε αργά τα μάτια σας διατηρώντας την επαφή σας με το φυτό και μέσα στο μυαλό σας θα δημιουργηθεί η εικόνα μιας ύπαρξης. Ίσως να μην είναι αυτό που περιμένατε και μπορεί ακόμη και να είναι μια απροσδιόριστη μορφή, όπως μια φωτεινή σπείρα ή μια σειρά από λαμπερά χρωματιστά φώτα. Μπορεί όμως και να δείτε ένα ξωτικό ή μια παραδοσιακή φτερωτή ύπαρξη ή το πνεύμα ενός δέντρου με τα πρασινοκαφετιά χρώματα της γης.
  • Πολύ απαλά ανοίξτε τα μάτια σας, κρατώντας ακόμη το φύλλο ή το λουλούδι στο χέρι σας και ίσως δείτε ένα περίγραμμα μέσα στην καταχνιά ή μια σειρά από ασημένια σημεία. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο βοηθά το τρίτο μας μάτι, το φυσικό μας μάτι να αντιληφθεί τις ενέργειες των πνευμάτων της φύσης.
  • Καταγράψτε και σχεδιάστε αμέσως μια φυσική μορφή που αντιλαμβάνεστε. Δεν χρειάζεται να φτιάξετε ένα τέλειο σχέδιο, σημασία έχει να αποδώσετε τη διάθεση και την κίνηση του πνεύματος.
  • Όταν θα έχετε τελειώσει, καθίστε για λίγο ακόμη και μετά αφήστε στην κουφάλα ενός δέντρου ή στις ρίζες ενός φυτού μια μικρή προσφορά, όπως ένα μικρό κρύσταλλο, μια πέρλα ή ένα χρωματισμένο ασημί ή χρυσό νόμισμα. Tα πνεύματα της φύσης ελκύονται και χαίρονται με οτιδήποτε είναι λαμπερό.
  • Αν έχετε πάει με κάποιον άλλο μαζί, συγκρίνετε τις σημειώσεις και τις εντυπώσεις σας από αυτά που είδατε. Ανατρέξτε σε παλιά βιβλία με εικόνες από νεράιδες και ξωτικά και ίσως αναγνωρίσετε τα πνεύματα που εσείς είδατε.
  • Αν πηγαίνετε στο ίδιο μέρος αρκετά συχνά μπορεί να εντοπίσετε μερικά από τα πνεύματα με τα οποία έχετε ήδη έρθει σε επαφή και να αρχίσετε να τα παρακολουθείτε, καθώς αυτά παρακολουθούν εσάς. Μην περιμένετε να δημιουργήσετε αμέσως στενή επαφή μαζί τους. Είναι πολύ πιθανό, επίσης, καθώς δημιουργείτε επαφή να αποκτήσετε συναίσθηση και άλλων πνευμάτων που βρίσκονται εκεί κοντά, καθώς και του κόσμου τους.

    ν

Νεράιδα των λουλουδιών σε εικονογράφηση της Mary Barker

ν

Επικοινωνώντας με τα πνεύματα του κήπου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε επίσης με τα πνεύματα του κήπου σας ή ακόμη και με αυτά των φυτών εσωτερικού χώρου:
  • Αν καθίσετε στον κήπο σας το σούρουπο ή νωρίς το πρωί μπορεί να παρατηρήσετε μικρά έντομα ή πεταλούδες να πετούν πάνω από ένα συγκεκριμένο σημείο, το οποίο να εκπέμπει μικρές σπίθες φωτός ή φωτεινές αχτίδες.
  • Πηγαίνετε στο σημείο αυτό και ενδέχεται να δείτε ένα μικρό βλαστό να ξεπετιέται ή ένα φυτό που δεν δέχεται αρκετό νερό ή ήλιο.
  • Κρατήστε το χέρι σας με την παλάμη κάτω, λίγα εκατοστά πάνω από το φυτό ή δίπλα σε ένα δέντρο ή θάμνο. Με αυτό τον τρόπο συνδέετε την αύρα του φυτού με την ενέργεια του κατώτερου τσάκρα της παλάμης. Έτσι, πραγματοποιείται μια ανταλλαγή ενέργειας που θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα το φυτικό βασίλειο.
  • Κάποιο από αυτά τα φυτά ή δέντρα θα δημιουργήσουν δονήσεις στο χέρι σας και τότε θα ξέρετε ότι με το πνεύμα αυτό μπορείτε να έχετε βαθύτερη επαφή και με το καιρό να το δείτε ή να το γνωρίσετε καλύτερα.
  • Αν η επικοινωνία με τα πνεύματα του κήπου σας φαίνεται δύσκολη, είτε επειδή αυτά διστάζουν να φανερωθούν είτε επειδή τα εμποδίζει ο θόρυβος και έντονη δραστηριότητα των γύρω χώρων, χρησιμοποιείστε ένα εκκρεμές από καθαρό κρύσταλλο.
  • Κρατήστε το πάνω από διαφορετικά φυτά και θα νιώσετε διαφορετικά είδη ενέργειας να εκπέμπονται από το καθένα. Θα συνειδητοποιήσετε επίσης τις διαφορές που έχει το κάθε λουλούδι, βότανο, δέντρο ή θάμνος χωριστά. Ξανά, κάποια από αυτά θα σας δώσουν μια αίσθηση ασφάλειας και οικειότητας· αυτά είναι τα πνεύματα που είναι πρόθυμα να επικοινωνήσουν μαζί σας.
  • Τοποθετήστε μια πέτρα αχάτη ή νεφρίτη στις ρίζες αυτών των φυτών.
  • Όταν πρόκειται να φυτέψετε ένα νέο φυτό στον κήπο σας κρατήστε από πάνω του το εκκρεμές του κρυστάλλου και ρωτήστε το πνεύμα της φύσης πού θα ήθελε να μεγαλώσει μέσα στον κήπο σας.
  • Στη συνέχεια, σταθείτε όρθιοι και ακολουθήστε τις ταλαντεύσεις που κάνει το εκκρεμές μέχρι να σταματήσει και να αρχίσει να κάνει σπειροειδείς κινήσεις. Το σημείο αυτό είναι το τέλειο σημείο για να τοποθετήσετε το νέο σας φυτό. Δοκιμάστε το και δείτε τον κήπο σας να μετατρέπετε σε παράδεισο!
  • Μπορείτε, επίσης, να κρατήσετε το εκκρεμές πάνω από ένα άρρωστο φυτό. Kάντε μια σπειροειδή κίνηση με το εκκρεμές τρεις φορές αντίθετα με τους δείκτες του ρολογιού και τρεις φορές, σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού. Με αυτό τον τρόπο στέλνετε θεραπευτικό φως στο φυτό και βοηθάτε το κουρασμένο πνεύμα της φύσης να το θεραπεύσει.
  • Ακόμη και τα φυτά στο γραφείο σας έχουν το δικό τους πνεύμα. Χρειάζονται όμως μεγαλύτερη φροντίδα, ενώ θα πρέπει να τα βγάζετε κατά διαστήματα έξω στον ήλιο. Έτσι θα μπορέσουν να αναπληρώσουν τη φυσική ενέργεια που χάνουν από τα φώτα και το θόρυβο ενός εργασιακού χώρου.

    ν

© 2013-17 Youmagazine.gr

 


Translate this post