Ο «μελωδικός καουμπόι» έφυγε από τη ζωή

Κατηγορία Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 74 ετών, ο τραγουδοποιός Λουκιανός Κηλαηδόνης. Ο καλλιτέχνης νοσηλευόταν τον τελευταίο διάστημα λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Σε λαϊκό προσκύνημα την Πέμπτη η σορός του.


ν

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ο «φτωχός και μόνος καουμπόι», που την εποχή της επικράτησης του πολιτικού τραγουδιού στη χώρα μας πρότεινε την επανασύνδεση με τον Αττίκ και τον Κώστα Γιαννίδη, αλλά και την αμερικανική τζαζ, κάντρι και σουίνγκ μουσική.
Η σύζυγός του και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά επιβεβαίωσε την μεγάλη απώλεια μέσω του λογαριασμού της στο Facebook γράφοντας:
«Ο Λουκιανός έφυγε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2017, τα ξημερώματα από κοντά μας.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που τον φρόντισαν σε όλες του τις νοσηλείες.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που τον αγαπήσατε και ξέρουμε ότι θα τον αγαπάτε για πάντα.
Η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Στη μνήμη του Λουκιανού όσοι θέλετε μπορείτε να καταθέσετε χρήματα στον λογαριασμό GR8501101130000011395450502 της Εθνικής Τράπεζας βοηθώντας μία αγαπημένη μας οικογένεια που το έχει ανάγκη.
Οικογένεια Λουκιανού Κηλαηδόνη»
Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1943 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και κατόπιν Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, χωρίς ποτέ να ασκήσει αυτό το επάγγελμα. Ήταν παντρεμένος με την Άννα Βαγενά και είχε δύο κόρες. Το 1999 δημιούργησαν μαζί τη δική τους μουσική σκηνή, το «Μεταξουργείο», στο οποίο και εμφανίζονταν επί σειρά ετών. Απεβίωσε στις 7 Φεβρουαρίου 2017 εξαιτίας καρδιακής ανεπάρκειας. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 6 Φεβρουαρίου.
Τη δική του επανάσταση ο Κηλαηδόνης την έκανε μεσούσης της χούντας, με τον τρίτο μόλις προσωπικό του δίσκο, τα θρυλικά «Μικροαστικά» του 1973, από κοινού με τον Γιάννη Νεγρεπόντη. Φυσικά, δεν ήταν μόνο αυτή η πλέον αξιόλογη φάση της πορείας του Κηλαηδόνη. Μαζί με τον Δήμο Μούτση ήταν οι δύο Έλληνες συνθέτες-τραγουδοποιοί που φανέρωσαν μέσα στα χρόνια τις διαφορετικές −από υφολογικής άποψης− πτυχές του μεγάλου ταλέντου τους.
ν

Σε λαϊκό προσκύνημα

Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τραγουδοποιό Λουκιανό Κηλαηδόνη θα πουν αύριο, Πέμπτη 9/2, συγγενείς και φίλοι. Με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η σύζυγός του Άννα Βαγενά έκανε γνωστό ότι η σορός του Λουκιανού Κηλαηδόνη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο θέατρο «Μεταξουργείο».
Αναλυτικά η ανάρτηση της Άννας Βαγενά:
«Αύριο, Πέμπτη 9/02/2017, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ η σορός του Λουκιανού θα βρίσκεται στο θέατρό μας, το ?Μεταξουργείο?, Ακαδήμου 14 στο Μεταξουργείο για όσους επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν.
Η οικογένεια Λουκιανού Κηλαηδόνη».

 


Translate this post