Πώς η Πόρσε του Γιώργου Βακάκη σκόρπισε το θάνατο

Κατηγορία Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Σοκαρισμένο το Πανελλήνιο από το δυστύχημα που άφησε νεκρά τέσσερα άτομα από την «τρελή» πορεία της Πόρσε του Γιώργου Βακάκη.

Η κάμερα ασφαλείας δείχνει την κόλαση φωτιάς μέσα στην οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα. Πηγή: Κώστας Αθανασιάδης/Youtube
ν

ΣΕ ΕΝΑ από τα πιο απίστευτα τροχαία ατυχήματα των τελευταίων ετών, που άφησε άφωνο το πανελλήνιο με την βιαιότητα της σύγκρουσης μια 33χρονη νέα γυναίκα, ο 3χρονος γιος της και δύο παλληκάρια και στενοί φίλοι, σκοτώθηκαν μέσα σε μια κόλαση φωτιάς. Τι απέμεινε; Ένας σοκαρισμένος πατέρας και σύζυγος που βγήκε έξω και τραβούσε τα μαλλιά του από την απόγνωση, ευρισκόμενος σε κατάσταση σοκ από το αποτρόπαιο θέαμα, μια πύρινη γραμμή και κομματιασμένα απομεινάρια από ένα Honda Civic και μια Porsche.

v

v

Το φρικτό δυστύχημα, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου στο 83ο χιλιόμετρο της εθνικής Αθηνών-Λαμίας, προκάλεσε μια εκτός ελέγχου πανάκριβη Πόρσε την οποία οδηγούσε ο γιος του ιδιοκτήτη των καταστημάτων Jumbo, με τα γκάζια «τσίτα», τόσο «τσίτα» ώστε να πέσει σαν βολίδα πάνω σε ένα Χόντα απολύτως κανονικά σταθμευμένο σε παρακείμενο πάρκινγκ.
Ο οδηγός της Πόρσε, χάνοντας τον έλεγχο του πολυτελούς αυτοκινήτου που έτρεχε στην εθνική οδό, μπήκε στον παράδρομο όπου ήταν σταθμευμένο το Χόντα κι έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα τα δύο αυτοκίνητα να τυλιχθούν στις φλόγες και να βρουν ακαριαίο θάνατο τόσο μια μητέρα με το 3χρονο παιδί της που βρισκόταν μέσα στο πρώτο, όσο και ο 24χρονος οδηγός της Πόρσε με τον νεαρό συνεπιβάτη του με τον οποίο κατευθύνονταν προς την Αράχοβα. Κι έμεινε ο δύστυχος πατέρας που είχε πάει προς νερού του να κοιτά αποσβολωμένος το άφατο κακό…
Τα ακριβή αίτια δεν είναι ακόμα γνωστά, γεγονός όμως είναι ότι η Πόρσε έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα. Οι ειδικοί υπολογίζουν πως έτρεχε με 320 χλμ. καθώς από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης το ντεπόζιτο του Χόντα, στο οποίο βρίσκονταν η μητέρα και ο μόλις τριών ετών γιος της, εξαϋλώθηκε! Τα καύσιμα σκορπίστηκαν στον αέρα και το μοτέρ εκτινάχθηκε σε απόσταση 85 μέτρων. Τα δύο οχήματα κόπηκαν στη μέση.
Νεκροί ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης, ο συνοδηγός του Ανδρέας Γεωργακόπουλος, η 33χρονη Αποστολία Υπάτιου και 3χρονος Παύλος Υπάτιος.
ν

Από τη σύγκρουση το ντεπόζιτο του Χόντα εξαϋλώθηκε! Image: Supplied

ν

Δραματική αύξηση θανάτων

Κάθε χρόνο η Ελλάδα πληρώνει βαρύ τίμημα σε αίμα, λες και η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Για παράδειγμα, μέσα στο 2015, 1.600 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, ενώ άλλοι 20.000 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας ο Αναστάσιος Μαρκούζος – ευρύτερα γνωστός ως Ιαβέρης.
Κάθε μέρα σκοτώνονται πέντε άνθρωποι, άλλοι τόσοι μένουν τετραπληγικοί, 10 γίνονται παραπληγικοί και άλλοι 60 τραυματίζονται. Το κόστος σε υλικές ζημιές υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ… 
Είναι σαν να πέφτει κάθε μέρα σε μια κατοικημένη περιοχή, ένα μικρό αεροσκάφος της αεροπλοΐας με 20 επιβάτες, εξήγησε στην Επιτροπή ο κ. Ιαβέρης.
Τα περισσότερα θύματα που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, είναι κάτω των 30 ετών. Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία, το 60 με 70% των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, είναι ηλικίας 15 – 29.
Αιτία; Η κακή κατάσταση των δρόμων και οι επικίνδυνοι οδηγοί που σε συνδυασμό με την άγνοια και την αδιαφορία οδηγούν σε ένα εγκληματικό αποτέλεσμα, εξήγησε ο Ιαβέρης.
«Το αυτοκίνητο γίνεται όπλο, όταν μπαίνει ένα βλήμα» είπε χαρακτηριστικά ο Ιαβέρης και εξήγησε: «Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια, στην Ελλάδα που πέρασε και δύο πολέμους, έχασαν την ζωή τους σε ώρα μάχης 70.000 ελληνόπουλα. Στα 60 τελευταία χρόνια με το αυτοκίνητο έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι ενώ 350.000 έμειναν ανάπηροι».
Το 2014 συνέβησαν στην Ελλάδα 11.737 τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων τα 10.095 ελαφρά, 895 σοβαρά και 747 θανατηφόρα. Από αυτά είχαμε, δυστυχώς, 801 νεκρούς και 1.068 σοβαρά τραυματισμένους.
Το 2016 ήταν χειρότερο σε αριθμούς, με τα τροχαία δυστυχήματα να παρουσιάζουν αύξηση κατά 21,8%.

 


Translate this post