Η γυμναστική κατά των αυτοάνοσων νοσημάτων

Κατηγορία MAGAZINE, Ιατρικά

ΥΓΕΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Αρκούν 20 λεπτά ήπιας γυμναστικής για να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό και να μειωθούν οι φλεγμονές στον οργανισμό, σύμφωνα με τους ερευνητές.


v

OΛΟΙ γνωρίζουμε ότι η γυμναστική κάνει καλό, βοηθά στον έλεγχο του βάρους, στην υγεία της καρδιάς, στην καλύτερη κυκλοφορία, στη διατήρηση των οστών και των μυών σε καλή κατάσταση. Τώρα οι ερευνητές βρίσκουν ότι μπορεί να έχει και αντιφλεγμονώδη δράση.
Πρόκειται λοιπόν για ένα ευχάριστο νέο για όσους ανθρώπους πάσχουν από χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις όπως διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα, αρθρίτιδες, ινομυαλγία κ.ά.
Η έρευνα έγινε από το Τμήμα Ψυχιατρικής και Οικογενειακής και Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, που διαπίστωσαν πώς ακριβώς προκύπτει η αντιφλεγμονώδης δράση της γυμναστικής την οποία ήδη γνώριζαν οι επιστήμονες.
Ο εγκέφαλος και το συμπαθητικό νευρικό σύστημα δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ώστε να μπορέσει το σώμα να φέρει σε πέρας την άσκηση. Στη συνέχεια, εκκρίνονται ορμόνες και έπειτα προκύπτουν ανοσολογικές αντιδράσεις, που μεταξύ άλλων ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό.
Στην έρευνα πήραν μέρος 47 άνθρωποι, που έκαναν «διάδρομο» ανάλογα με το επίπεδο ικανότητας και αντοχής του καθενός. Οι επιστήμονες τους πήραν αίμα πριν και μετά την άσκηση. Έτσι, βρήκαν ότι η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι εντατική για να είναι αποτελεσματική όσον αφορά στη μείωση της φλεγμονής και ότι 20 με 30 λεπτά μέτριας έντασης γυμναστική, όπως είναι το περπάτημα, φαίνεται να είναι αρκετά.
ν

Πηγή: Vita.gr

 


Translate this post