Παρένθετη μητέρα και γιαγιά στα 67 της χρόνια!

Κατηγορία Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Μοναδική ελληνική πρωτιά: 67χρονη γέννησε το εγγόνι της! Η μεγαλύτερη σε ηλικία παρένθετη μητέρα στον κόσμο!


ν

ΤΟ ΕΓΓΟΝΙ της ως παρένθετη μητέρα έφερε στον κόσμο μια 67χρονη γυναίκα στην Αθήνα, επειδή η κόρη της αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας προκειμένου να φέρει στον κόσμο η ίδια το παιδί της.  

Μάλιστα, γιαγιά και εγγονή είναι πολύ καλά στην υγεία τους και η επέμβαση του τοκετού στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία υπό την επίβλεψη ομάδας γιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων. Το βρέφος ζυγίζει 1 κιλό και 20 γραμμάρια και γεννήθηκε την 31η εβδομάδα ενώ βρίσκεται σε θερμοκοιτίδα.

Έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, το νεαρό ζευγάρι, έχοντας αποφασίσει οικογενειακώς αυτή την ενέργεια, επισκέφθηκαν τον μαιευτήρα γυναικολόγο Κωνσταντίνο Πάντο προκειμένου να τους βοηθήσει να αποκτήσουν παιδί.

Η εμβρυομεταφορά έγινε τον Μάιο του 2016 και αφού προηγουμένως είχε εκδοθεί θετική δικαστική απόφαση, καθώς ο νόμος στην Ελλάδα το απαγορεύει. Είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο εκδίδει τέτοια απόφαση.

Στη συνέχεια οι γιατροί γονιμοποίησαν τα ωάρια της κόρης με το σπέρμα του συζύγου με την εξωσωματική γονιμοποίηση. Τα τοποθέτησαν στην κατάψυξη και όταν πήραν την δικαστική απόφαση, μετέφεραν το έμβρυο στη μήτρα της γιαγιάς.

Ωστόσο, αναγκάστηκαν να πάρουν το έμβρυο με καισαρική στους 7μισι μήνες κύησης, χωρίς να κινδυνέψει κανείς, καθώς η παρένθετη μητέρα, γιαγιά, εμφάνισε συμπτώματα προεκλαμψίας.

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, η κυοφόρος είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία παρένθετη μητέρα και παράλληλα γιαγιά μωρού στον κόσμο. Αμέσως μετά καταγράφονται μια παρένθετη μητέρα 61 ετών στο Σικάγο και μια άλλη 57 ετών στην Αγγλία.

 


Translate this post