Ο ματωμένος γάμος της Σερβίας – μια απίστευτη τραγωδία

Κατηγορία Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Σέρβος πατέρας, έχοντας πάθει κατάθλιψη από το γάμο του γιου του, σκότωσε τη νύφη και τους γονείς της, καθώς και τρία άλλα άτομα.

Ένας γάμος στη Σερβία μετατράπηκε σε απίστευτη τραγωδία. Image: Supplied

ν

Ο “ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ” είναι ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά έργα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, το οποίο ο Λόρκα εμπνεύστηκε το 1933 από ένα άρθρο εφημερίδας που ανέφερε ένα έγκλημα στην ανδαλουσιανή πόλη Νιχάρ.
Αυτή τη φορά η τραγωδία συνέβη στη Σερβία, όπου ένας κάτοικος, παθαίνοντας αμόκ μετά το γάμο του γιου του, πήρε το όπλο του και σκότωσε έξι άτομα, μεταξύ αυτών τη νύφη και τους γονείς της, πριν πέσει νεκρός από έναν Γάλλο καλεσμένο του οποίου η σύζυγος τραυματίστηκε από την επίθεση.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές της αστυνομίας, ο 55χρονος εκτελεστής ήταν αντίθετος με το γάμο του γιου του. Αν και δεν παραβρέθηκε στο μυστήριο, πήγε τη επόμενη μέρα, Κυριακή 17 Μαΐου γύρω στις 10:00 το πρωί, στο γαμήλιο γλέντι οπλισμένος με μια καραμπίνα.
Η γαμήλια δεξίωση γινόταν στο δημαρχείο της κωμόπολης Kanjiža, 200 χιλιόμετρα βόρεια του Βελιγραδίου.
ν

Το δημαρχείο της κωμόπολης Kanjiža. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Οι μάρτυρες αναφέρουν πως ο 55χρονος έπινε ολόκληρη την προηγούμενη μέρα και όλη τη νύχτα, εξοργισμένος με την κοπέλα που παντρευόταν ο γιος του.
Στο γλέντι σκότωσε τη νύφη, τους γονείς της και τρία άλλα άτομα που πήγαν να τον εμποδίσουν.
Το τραγικό περιστατικό συμβαίνει δύο χρόνια μετά από μια παρόμοια τραγωδία, κατά την οποία ένας Σέρβος βετεράνος του πολέμου, ο οποίος είχε επίσης ταραχθεί από τη σχέση που διατηρούσε ο γιος του, σκότωσε 13 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους ήταν συγγενείς του.

 


Translate this post