Η Yahoo παραδέχεται ότι υπάρχει διαρροή στοιχείων

Κατηγορία Τεχνολογία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Διαρροή στοιχείων τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων χρηστών της επιβεβαιώνει η Yahoo, ύστερα από επίθεση χάκερς και παροτρύνει τους χρήστες της να αλλάξουν τους κωδικούς τους.

212gj45hj5j3h6hj6
v

ΔΙΑΡΡΟΗ στοιχείων, μετά από ηλεκτρονική επίθεση σε τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο λογαριασμούς χρηστών του δικτύου της, παραδέχθηκε η Yahoo την Πέμπτη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ενδέχεται οι χάκερς να είχαν «υποστήριξη από κάποιο κράτος».

Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παροτρύνει τώρα τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους.

Όπως αναφέρεται, τα στοιχεία, που εκλάπησαν το 2014, ενδέχεται να περιέχουν ονόματα, λογαριασμούς e-mail, αριθμούς τηλεφώνων, ημερομηνίες γέννησης, αλλά πιθανόν και απροστάτευτους κωδικούς, στοιχεία πιστωτικών καρτών και πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών.

Από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι οι χάκερς βρίσκονται σήμερα στο δίκτυο της Yahoo.

Δεν είναι σαφές το πώς η αποκάλυψη αυτή μπορεί να επηρεάσει το σχέδιο της Yahoo να πουλήσει έναντι 4,8 δισ. δολαρίων την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες υπηρεσίες της στη Verizon.

Η τελευταία ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για την υπόθεση τις τελευταίες δύο ημέρες και θα εκτιμήσει την κατάσταση όσο θα συνεχίζεται η έρευνα. «Μέχρι τότε, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω», γνωστοποίησε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Yahoo, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

 


Translate this post