Στις 29 Ιουλίου τα ψέματα τελειώνουν οριστικά

Κατηγορία Σύγχρονα Μυστήρια

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Έρχεται το τέλος του κόσμου (ξανά), καθώς θα αντιστραφούν οι μαγνητικοί πόλοι της Γης, όπως συνέβη πριν από 800.000 χρόνια.

5231GK1243HJ23LHJ5235

Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 το τέλος του κόσμου θα ερχόταν με λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς, σύμφωνα με μια προφητεία των Μάγια. Τελικά όμως δεν ήλθε. Λέτε να έρθει τώρα; Πηγή: Supplied
v

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν πρέπει να χάνει ποτέ τις ελπίδες του. Σύμφωνα με μια νέα προφητεία που ανέβασε στο Youtube μια ομάδα γνωστή ως “End Time Prophecies” (Προφητείες για το τέλος του κόσμου), αυτή τη φορά δεν θα απογοητευθούμε: ο κόσμος θα τελειώσει μια και καλή στις 29 Ιουλίου!

Βέβαια η ίδια ομάδα είχε προβλέψει (ξανά) το τέλος της Γης και στις 6 Μαΐου, καθώς θα έπεφτε πάνω μας ένας αστεροειδής και θα μας εξολόθρευε όλους.

Δεν πρέπει όμως, όπως είπαμε, να χάνουμε τις ελπίδες μας. Αυτή τη φορά η ομάδα είναι βέβαιη πως στις 29 Ιουλίου τα ψέματα τελειώνουν οριστικά και αμετάκλητα, καθώς θα αντιστραφούν οι πόλοι της Γης.
v

Η αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου

Πέρα από το χιούμορ (που το έχουμε ανάγκη αυτή την περίοδο), η αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση. Αντίθετα είναι πολύ σοβαρή και περιβάλλεται από μυστήριο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο πλανήτης μας συμπεριφέρεται σαν ένας τεράστιος μαγνήτης δημιουργώντας γύρω του ένα μαγνητικό πεδίο. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι πόλοι αυτού του μαγνήτη δεν ταυτίζονται με τους γεωγραφικούς πόλους της Γης αλλά βρίσκονται 11,5° περίπου μακρύτερα από αυτούς.

Το αίτιο δημιουργίας του μαγνητικού πεδίου είναι η διαφορετική περιστροφή των εξωτερικών στερεών στρωμάτων της Γης σε σχέση με τα πιο εσωτερικά, που είναι θερμότερα και ρευστά. Κάθε 900 χρόνια, ο πυρήνας της Γης συμπληρώνει μια επιπλέον πλήρη περιστροφή σε σχέση με τον φλοιό της. Αυτό σημαίνει ότι ο πυρήνας της Γης προτρέχει του φλοιού κατά 0,009 δευτερόλεπτα ανά έτος.

Επειδή όμως τόσο στον πυρήνα της Γης όσο και στα εξωτερικά του στρώματα κυκλοφορούν ηλεκτρικά φορτία, οι δύο αυτές περιοχές μοιάζουν σαν τα δύο στοιχεία ενός ηλεκτρικού πηνίου, εκ των οποίων το ένα κινείται με διαφορετική ταχύτητα σε σχέση με το άλλο. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας κίνησηςείναι η δημιουργία ενός μαγνητικού πεδίου.

Το μαγνητικό πεδίο είναι αναγκαίος παράγοντας για την δημιουργία και την συντήρηση της ζωής πάνω στον πλανήτη μας, εφόσον αποτελεί την τεράστια ασπίδα της Γης απέναντι στα φορτισμένα σωμάτια που εκπέμπονται από τον Ήλιο και βομβαρδίζουν ασταμάτητα την επιφάνεια του πλανήτη, με μεταβαλλόμενη ένταση. Ο βομβαρδισμός αυτός γίνεται ανελέητος στις περιόδους που οι ηλιακές κηλίδες βρίσκονται σε έξαρση.
v

6231GK1243HJ23LHJ5235

Το μαγνητικό πεδίο που υπάρχει πέριξ της Γης είναι ένας αναγκαίος παράγοντας δημιουργίας και συντήρησης της ζωής. Οι μαγνητικοί πόλοι δεν συμπίπτουν με τους γεωγραφικούς (διαφέρουν κατά 11,5°), γι’ αυτό και η βελόνα της πυξίδας δεν δείχνει ποτέ τον αληθινό Βορρά. Πηγή: Supplied
v

Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι τα τελευταία 150 χρόνια η ένταση του γήινου μαγνητικού πεδίου, που προφυλάσσει τη Γη, έχει μειωθεί κατά 10%. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με κάποια μαθηματικά μοντέλα, αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, αυξάνει την πιθανότητα, στο μακρινό μέλλον, να καταρρεύσει και αργότερα να αντιστραφεί, το μαγνητικό πεδίο της Γης με τρόπο ώστε ο βόρειος μαγνητικός πόλος να γίνει νότιος και το αντίστροφο.

Μια τέτοια αναστροφή δεν είναι ένα απίθανο γεγονός, εφόσον γνωρίζουμε ότι το γήινο μαγνητικό πεδίο έχει αντιστραφεί εκατοντάδες φορές κατά τα προηγούμενα 400 εκατομμύρια χρόνια. Όπως υπολογίζεται, η προηγούμενη αναστροφή έγινε πριν 800.000 χιλιάδες χρόνια. Με αυτόν το ρυθμό μείωσης, όπως αναφέρει ο Τζέρεμυ Μπλόξαμ του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, το μαγνητικό πεδίο θα μπορούσε να εξαφανιστεί θεωρητικά σε 1.500 έως 2.000 περίπου χρόνια.

Ήδη, μετρήσεις των δορυφόρων έδειξαν ότι πάνω από το Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, η συνεχής εξασθένιση του μαγνητικού πεδίου της Γης έχει ελαττώσει την προστατευτική επίδραση του μαγνητικού πεδίου της Γης από τη ηλιακή ακτινοβολία, με τρόπο που να επηρεάζεται η λειτουργία των τεχνητών δορυφόρων. Η περιοχή αυτή ονομάζεται από τους επιστήμονες «Νότια Ατλαντική Ανωμαλία».

Μεταξύ των δορυφόρων που έχουν πέσει θύματα στα βλαβερά αποτελέσματα της ακτινοβολίας ήταν ένας δορυφόρος της Δανίας που είχε σκοπό, κατά ειρωνικό τρόπο, να μετρήσει το γήινο μαγνητικό πεδίο!

Όπως αναφέρει ο Τσαλς Τζάκμαν του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ της NASA, η αποδυνάμωση μπορεί στο μέλλον να έχει επιπτώσεις και στη χημική σύσταση της ατμόσφαιρας.
v

Ο φόβος για το τέλος της ανθρώπινης ύπαρξης

Ο φόβος, που αναδύεται μέσα από τη μελέτη τέτοιων θεωρητικών μοντέλων, είναι μήπως κάποια στιγμή μηδενιστεί η ένταση του μαγνητικού πεδίου και τελικά δημιουργηθεί μια αναστροφή των πόλων της Γης. Σε μια τέτοια περίπτωση, η μαγνητική ασπίδα του πλανήτη μας θα καταστραφεί και για χιλιάδες χρόνια δεν θα προστατεύει τη ζωή πάνω στη Γη από την ακτινοβολία του Ήλιου. Στην περίπτωση αυτή, αυτό θα είναι και το τέλος της ανθρώπινης ύπαρξης στον πλανήτη μας.
v

7231GK1243HJ23LHJ5235

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο οι υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες στο εσωτερικό της Γης δημιουργούν το μαγνητικό πεδίο. Σε αυτή την προσομοίωση σε υπολογιστή, οι γραμμές του μαγνητικού πεδίου (επάνω σειρά) συστρέφονται δημιουργώντας μπούκλες γύρω από τον εξωτερικό πυρήνα της Γης. Ο εξωτερικός πυρήνας που δημιουργεί το μαγνητικό πεδίο (κάτω σειρά) αποτελείται από σίδηρο σε υγρή μορφή και περιβάλλει τον στερεό εσωτερικό πυρήνα. Η προσομοίωση δείχνει τη διαδικασία αντιστροφής της πολικότητας από βόρεια σε νότια – μια διαδικασία που άρχισε πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Πηγή: Supplied
v

Αυτό βέβαια δεν θα συμβεί στις 29 Ιουλίου. Ενδέχεται ωστόσο μέσα στην επόμενη χιλιετία οι τωρινοί μαγνητικοί πόλοι να μετατοπιστούν ή και να αντιστραφούν κι έτσι οι μαγνητικές γραμμές να βγαίνουν από τον Βόρειο πόλο και να μπαίνουν από τον Νότιο. Μιλάμε δηλαδή για πλήρη αναστροφή στην πολικότητα του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη μας.

Σήμερα δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι κάποτε σταμάτησε πλήρως να υπάρχει το μαγνητικό πεδίο της Γης. Αντίθετα, υπάρχουν στοιχεία ότι πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια ήταν ήδη σχηματισμένο.

Εάν το μαγνητικό πεδίο ξαφνικά σταματούσε να λειτουργεί, η γενετική ίσως να άλλαζε επειδή κάποια μόρια που έρχονται από τον Ήλιο ισοδυναμούν με ραδιενεργά μόρια και επιδρούν στο DNA των οργανισμών. Τα όντα θα επιβίωναν, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Θα προσαρμόζονταν στις νέες συνθήκες.

Στην πραγματικότητα, οι μαγνητικοί πόλοι προσπαθούν να αλλάξουν πολικότητα δέκα φορές περισσότερες από αυτές που τελικά τα καταφέρνουν. Η τελευταία αλλαγή στην πολικότητα της Γης έγινε πριν 800.000 χρόνια, όταν ήδη οι άνθρωποι υπήρχαν, αλλά όχι με τη σημερινή μορφή τους.

Γενικά, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι το μαγνητικό πεδίο αντιστρέφεται ή ότι υπάρχει κίνηση ρευστών στον πυρήνα της Γης, αλλά το πώς αυτή η κίνηση προκαλεί μια μετατόπιση του πεδίου. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει καταφέρει να το εξηγήσει η σύγχρονη επιστήμη!

 


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Translate this post