Το μυστήριο του «εξωγήινου σκάφους» της Βαλτικής

Κατηγορία Εξωγήινη Έρευνα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η απίστευτη υπόθεση του «εξωγήινου διαστημόπλοιου» που βρίσκεται στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας συνεχίζεται…

4321KLB546243627

Το μυστηριώδες αντικείμενο σε γραφική απεικόνιση του καλλιτέχνη Tod Twentytod. Πηγή: YouTube
v

ΑΠΟ ΤΟ 2011 που εντοπίστηκε στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας μέχρι σήμερα, το «εξωγήινο διαστημόπλοιο» όπως ονομάστηκε, φέρνει σε αμηχανία εμπειρογνώμονες και μη, καθώς το σχήμα του μοιάζει με το Millenium Falcon από την ταινία Star Wars.
Το περίεργο αντικείμενο ανακαλύφθηκε πριν από πέντε χρόνια από Σοηδούς κυνηγούς θησαυρών και συγκεκριμένα από την Ομάδα Ocean Χ, με επικεφαλής τον πλοίαρχο Πέτερ Λίντμπεργκ και τον ερευνητή Ντένις Άσμπεργκ.
Χρησιμοποιώντας ένα σόναρ πλευρικής σάρωσης, η ομάδα εντόπισε στο βυθό, 91 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ένα περίεργο αντικείμενο που έχει τέτοιες καλοσχεδιασμένες γεωμετρικές γραμμές ώστε δεν μπορεί να θεωρηθεί δημιούργημα της φύσης.
ν

Το μυστηριώδες αυτό αντικείμενο στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας εξακολουθεί και προβληματίζει τους ειδικούς. Πηγή: YouTube /AcidGlow
ν

Μεταξύ άλλων, έχει αναφερθεί πως οι δύτες που προσπάθησαν να το πλησιάσουν, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους καθώς ο εξοπλισμός τους σταμάτησε να λειτουργεί.
«Οτιδήποτε χρησιμοποιούσε ηλεκτρισμό, καθώς και το δορυφορικό τηλέφωνο που είχαμε μαζί μας, σταμάτησαν να λειτουργούν μόλις βρεθήκαμε πάνω από το αντικείμενο», λέει ο Στέφαν Χόγκερμπορν, που συμμετείχε στις έρευνες της Ομάδας Ocean X.
«Όταν απομακρυνθήκαμε από το αντικείμενο γύρω στα 200 μέτρα, όλα άρχισαν ξανά να λειτουργού. Μόλις όμως επιχειρήσαμε να πλησιάσουμε ξανά, σταμάτησαν πάλι».
Το μυστηριώδες αντικείμενο, με πλάτος 61 μέτρα και ύψος 8 μέτρα, είναι κυκλικό και έχει απασχολήσει πολλές φορές τα πρωτοσέλιδα του Τύπου με εικασίες που κυμαίνονται από γιγάντιο μανιτάρι, βυθισμένο ρωσικό πλοίο ή εξωγήινο διαστημόπλοιο.
v

5321KLB546243627

Στερεοσκοπική απεικόνιση του άγνωστου αντικειμένου από τον καλλιτέχνη Tod Twentytod. Πηγή: YouTube
v

Ένα δείγμα που ανακτήθηκε από τους δύτες δόθηκε στον Ισραηλινό γεωλόγο Steve Weiner, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για έναν φυσικό γεωλογικό σχηματισμό.
Μετά την εξέταση των δειγμάτων, ο Ισραηλινός γεωλόγος αποφάνθηκε ότι τα υλικά ήταν «μέταλλα τα οποία δεν θα μπορούσε να αναπαράγει η φύση».
Ωστόσο, οι Σουηδοί γεωλόγοι Fredrik Klingberg και Martin Jakobsson λένε ότι η χημική σύνθεση του δείγματος μοιάζει με εκείνη των οζιδίων που δεν είναι ασυνήθιστα στους βυθούς, και ότι τα στοιχεία που βρέθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των λιμονίτη και γκαιτίτη, είναι υλικά που μπορούν πράγματι να σχηματιστούν από την ίδια τη φύση.
Αυτή η εξήγηση δεν ικανοποίησε τους θιασώτες του μυστηρίου, οι οποίοι προτιμούν υποθέσεις όπως ότι είναι μια συσκευή ανθυποβρυχιακού πολέμου των Ναζί ή ο πυργίσκος κάποιου βυθισμένου θωρηκτού.
v

6321KLB546243479

Το αντικείμενο όπως παρουσιάζεται στις οθόνες των ραντάρ. Πηγή: YouTube
v

Οι περισσότεροι πάντως πιστεύουν ότι πρόκειται για εξωγήινο σκάφος, γι’ αυτό και το έχουν ονομάσει «Ρόσγουελ του Ωκεανού».
Υπάρχουν, τέλος και εκείνοι που πιστεύουν ότι πρόκειται για κάποιο απομεινάρι ενός παλαιότερου πολιτισμού που είχε αναπτυχθεί στη Γη και καταστράφηκε, παρόμοιου με την θρυλική Ατλαντίδα. Υπάρχουν άλλωστε πολλές αναφορές στις μυθολογίες και στις παραδόσεις αρχαίων πολιτισμών για ιπτάμενα οχήματα και όπλα με δυνατότητες που υπερβαίνουν αυτές που γνωρίζουμε εμείς σήμερα.
Διαφορετική άποψη έχει ο Volker Brüchert, αναπληρωτής καθηγητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Για τον ίδιο, πρόκειται για γεωλογικό σχηματισμό που διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της Περιόδου των Παγετώνων, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν.
Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής της Ομάδας Ocean X, λένε πως τα δείγματα που εξέτασαν οι Σουηδοί γεωλόγοι δεν προέρχονται από το ίδιο το αντικείμενο, αλλά συλλέχθηκαν από την περιοχή πέριξ του «αντικειμένου».
Υπό τις παρούσες συνθήκες, πάντως, κανείς δεν είναι πρόθυμος να χρηματοδοτήσει μια έρευνα για να διακριβωθεί τι ακριβώς είναι αυτό που βρίσκεται στον βυθό της Βαλτικής, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Έτσι, το μυστήριο παραμένει…

 


Translate this post