Πτώση άγνωστου σώματος στον Δία (βίντεο)

Κατηγορία NEWS, Αστρονομία

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δείτε τη σύγκρουση ενός άγνωστου ουράνιου σώματος με τον γιγαντιαίο Δία, όπως την κατέγραψε η κάμερα ενός ερασιτέχνη αστρονόμου.

234LKJJ656LKGJ674

Η στιγμή της σύγκρουσης του άγνωστου σώματος με τον αέριο γίγαντα. Πηγή: Youtube
v

ΜΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ σύγκρουση καταγράφηκε στα μέσα αυτού του μήνα από ερασιτέχνη αστρονόμο, όταν ένα τεράστιο άγνωστο ουράνιο σώμα έπεσε στον πλανήτη Δία. Η καταγραφή έγινε από τον John McKeon στις 17 Μαρτίου 2016. Δείτε το βίντεο.
v

Jupiter Collision! Impact Burst Captured By Amateur Astronomer
v

 

Δεν είναι ξεκάθαρο αν το αντικείμενο που χτύπησε τον γιγαντιαίο πλανήτη αερίων στις 17 Μαρτίου ήταν κομήτης ή αστεροειδής. Σύμφωνα με έναν επιστήμονα της NASA το πιθανότερο είναι να πρόκειται για αστεροειδή.
O Δίας είναι ο μεγαλύτερος σε διαστάσεις πλανήτης του ηλιακού συστήματος και ο πέμπτος κατά σειρά πλανήτης ξεκινώντας από τον Ήλιο. Είναι ένας γίγαντας αερίων με μάζα δυόμισι φορές μεγαλύτερη του αθροίσματος της μάζας όλων των υπόλοιπων πλανητών. Απέχει από τον Ήλιο 778.500.000 χλμ.
Το time-lapse βίντεο που δημοσιεύουμε ελήφθη τυχαία από τον ερασιτέχνη αστρονόμο John McKeon στην Ιρλανδία. Πρόκειται για ένα σπάνιο περιστατικό το οποίο ο McKeon κατάλαβε ότι το είχε καταγράψει δέκα μέρες μετά.
Ανάλογο περιστατικό συνέβη το 1994 με τον περίφημο κομήτη Shoemaker-Levy 9 που συγκρούστηκε με τον Δία, σε ένα από τα πιο θεαματικά ουράνια φαινόμενα που έχει δει ποτέ ανθρώπινο μάτι.

 


Translate this post