Τέσσερις στάσεις δύναμης των Αζτέκων

Κατηγορία Αρχαία Μυστήρια, OPEN MIND

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  5|5

Από την Αναστασία Νάνου

 

#4: Για την απόκτηση Διαύγειας

Καθιστό κεραμικό αγαλματίδιο από την Βερακρούς του Μεξικού (800-1200 μ.Χ.) Πηγή: Flickr
ν

Η στάση της Διαύγειας.

H ΤΣΟΛΟΥΛΑ ντε Ριβαντάβια ήταν ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο της επαρχίας Πουέμπλα, στο Κεντρικό Μεξικό. Ιδρύθηκε από τους Τολτέκους, έναν αρχαίο λαό που είχε εγκατασταθεί στο Μεξικό. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε πόλη των Αζτέκων, αφιερωμένη στη λατρεία του περίφημου Kετζαλκοάτλ.
Στην Tσολούλα οι ανθρωπολόγοι ανακάλυψαν δυο γυναικεία αγαλματίδια που ανάγονται περίπου στο έτος 1350 μ.X. Και τα δυο απεικονίζουν μια γυναικεία μορφή καθισμένη σε μια στάση, η οποία στη συνέχεια έγινε γνωστή ως “στάση της κυρίας από τη Tσολούλα”. H στάση αυτή χαρίζει εσωτερική διαύγεια. Και οι δυο μορφές φορούν τον ίδιο μυτερό σκούφο και τον ίδιο φαρδύ γιακά, και επίσης κάθονται και οι δυο σε σκαμνί.
Όταν έχει κανείς ένα φίλο κάπως μεγαλύτερης ηλικίας και πιο συνετό, ο οποίος να μπορεί να βρίσκεται πάντα δίπλα του, έτοιμος να συζητήσει εκείνο που τον μπερδεύει ή τον απασχολεί και ο οποίος με κάποιο τρόπο καταφέρνει πάντα να δώσει κάποιο νόημα στη σύγχυση του κόσμου, είναι πράγματι σαν να κατέχει έναν αληθινό θησαυρό. Αν δεν έχετε κοντά σας κάποιον παππού ή γιαγιά, ή κάποια θεία που να παίζει έναν τέτοιο ρόλο, τότε θα σας βοηθήσει η κυρία της Tσολούλα.
Είναι σαν μια ηλικιωμένη σοφή φίλη που καταφέρνει να ξεκαθαρίζει τις ιδέες και, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να είναι αρκετά αυστηρή ώστε να σας εμποδίσει να βασανίζεστε από ψεύτικα προβλήματα. Επομένως, η στάση αυτή ενδείκνυται όταν αναζητάτε την πιο σωστή λύση σε ένα θέμα για το οποίο δεν έχετε σαφείς ιδέες. Διαλογιζόμενοι σε αυτή τη στάση οι απαντήσεις θα έλθουν είτε από μέσα σας είτε από κάποια εξωτερικά σημάδια ή συμπτώσεις που θα σας διαφωτίσουν.
H γραμμή που χωρίζει τους δυο κόσμους, τη συνηθισμένη ζωή και την ασυνήθιστη πραγματικότητα, δηλαδή την ιερή πραγματικότητα, είναι πάντα υπερβολικά λεπτή. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις όπου οι δυο κόσμοι συναντώνται, ακόμη και μέσα στο ίδιο δωμάτιο.
―Πώς εκτελείται. Καθίστε σε μια καρέκλα με τα γόνατα ανοιχτά και τα πόδια παράλληλα. Τοποθετήστε το αριστερό χέρι λυγισμένο στο αριστερό γόνατο. Βάλτε την παλάμη του δεξιού χεριού, με τα δάκτυλα λυγισμένα, μπροστά στο δεξιό πόδι ακριβώς πάνω από το γόνατο, από την εξωτερική πλευρά. Κρατήστε το δεξιό βραχίονα ελαφρώς τεντωμένο, ενώ ο αριστερός πρέπει να είναι πιο χαλαρωμένος. Σκύψτε λίγο προς τα εμπρός, διατηρώντας όμως την σπονδυλική στήλη ίσια. Tο κεφάλι πρέπει να είναι όρθιο, τα μάτια κλειστά. H γλώσσα πρέπει ελαφρώς να προεξέχει.
ν

< Επιστροφή στην αρχή
ν

 


1 2 3 4 5

Translate this post