Σχεδόν το 50% των ασθενών με Covid-19 είναι αλλοδαποί

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΛΛΑΔΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η ψεύτικη εικόνα των κρουσμάτων στην Ελλάδα: Σχεδόν το  50% των ασθενών με Covid-19 είναι αλλοδαποί (μετανάστες και πρόσφυγες).

Σαρώνει ο κορονοϊός στους μετανάστες της Αθήνας. 243 τα κρούσματα στο Καρά Τεπέ της Λέσβου Image: AP. Πηγή: Supplied

ν

Η ΕΙΚΟΝΑ των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι ψεύτικη καθώς σχεδόν το πενήντα τοις εκατό των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία είναι αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες.

Τα στοιχεία αφορούν τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, αλλά στην Αττική ζει το 50% του ελληνικού πληθυσμού και αποτελεί ενδεικτικό «βαρόμετρο» για όλη την χώρα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, 243 νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στο Καρά Τεπέ της Λέσβου.

Όπως ανακοινώθηκε, από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020 τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν συνολικά 7.064 ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2.

Από τα 243 άτομα που βρέθηκαν θετικά, τα 128 είναι άνδρες με μέση ηλικία τα 24 έτη.

Επίσης, εξετάσθηκαν 40 μέλη διαφόρων ΜΚΟ, καθώς και 120 αστυνομικοί που εργάζονται στο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν στο σύνολο τους αρνητικά.
ν

ΤΟ ΒΑΡΥ ΦΟΡΤΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ωστόσο, το βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο εντοπίζεται σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, όπου ζει η πλειοψηφία των ευρισκομένων στην Ελλάδα παράνομων μεταναστών.

Δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του υγειονομικού βάρους οφείλεται στους παρανόμως εισερχόμενους στην χώρα οι οποίοι μεταδίδουν τον ιό στους Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα 966 από τα 2.100 κρούσματα σε μια εβδομάδα καταγράφηκαν στον Δήμο Αθηναίων, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης, σε συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 48.16% των εισαγωγών σε τρία από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία των Αθηνών, έχουν να κάνουν με αλλοδαπούς (Πακιστανούς, Αφγανούς Αφρικανούς κτλ.) οι οποίοι διαμένουν πολλοί μαζί σε διαμερίσματα ή δωμάτια ξενοδοχείων σε συγκεκριμένες περιοχές της πρωτεύουσας.

Αλλά στην πρωτεύουσα ζει το 50% του ελληνικού πληθυσμού.

Στον «Ευαγγελισμό» και στο «Σωτηρία» οι αλλοδαποί ασθενείς αυξάνονταν συνέχεια τις δύο τελευταίες εβδομάδες μετά από κάθε εφημερία. Στο «Σωτηρία» από τους 97 ασθενείς, οι 40 είναι αλλοδαποί. Στο 5% υπολογίζεται το ποσοστό των αλλοδαπών ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Στον «Ευαγγελισμό» οι αλλοδαποί με λοίμωξη Covid-19 αποτελούν το 55% των νοσηλευομένων, και μάλιστα ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 17-25 χρόνων. Στις ΜΕΘ του νοσοκομείου το 15% των σοβαρών περιστατικών και διασωληνωμένων είναι επίσης αλλοδαποί.

Τέλος, στο “Αττικόν” από τους 28 ασθενείς με κορονοϊό, οι 18 είναι αλλοδαποί.

Και ενώ αυτή είναι η κατάσταση, έρχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη να τιμωρήσει τους Έλληνες πολίτες με lockdown και περιοριστικά μέτρα που έχουν αντίκτυπο στον ψυχισμό τους, στην υγεία τους, στην κοινωνική τους κατάσταση, αλλά και στην τσέπη τους αφού οι περισσότεροι από αυτούς θα μείνουν άνεργοι…
ν

 


Translate this post