Κορονοϊός: Η Γαλλία ίσως κλείσει τα σύνορά της με την Ισπανία (vid)

Κατηγορία Ευρώπη, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Γαλλία ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορά της, ενώ υπάρχουν σκέψεις για οριστικό κλείσιμο των συνόρων με την Ισπανία.

Η Γαλλία προειδοποιεί τους πολίτες της να μην διασχίζουν τα σύνορα με την Ισπανία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Καταλονίας. Image: AFP. Πηγή: Supplied

ν

ΚΑΘΩΣ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος της νόσου Covid-19, η Γαλλία ενδέχεται να κλείσει τα σύνορα με την Ισπανία ύστερα από την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων από κορονοϊό στην Καταλονία, ενώ ήδη έχει περιορίσει τη διασυνοριακή πρόσβαση.

Επίσης η γαλλική κυβέρνηση έχει ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού. Ήδη ταξιδιώτες που φτάνουν από χώρες με έξαρση κρουσμάτων, υποβάλλονται στα σύνορα σε υποχρεωτικούς ελέγχους, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ την Παρασκευή.

Η Γαλλία συμβουλεύει τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην ισπανική περιοχή της Καταλονίας, ώστε να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας,

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δεν σχολίασε τη σύσταση του Καστέξ. Ωστόσο, πηγές της καταλανικής κυβέρνησης δήλωσαν την Παρασκευή ότι η Καταλονία εφαρμόζει αυστηρότερα μέτρα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, αναφέρει το Reuters.

Οι αρχές στην Καταλονία συνιστούν σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ντόπιων και των αλλοδαπών πολιτών, να παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις όταν ταξιδεύουν στην περιοχή.

Στην Ιταλία, ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντζα δήλωσε την Παρασκευή ότι διέταξε αυστηρότερα μέτρα καραντίνας για άτομα που ήταν στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία τις τελευταίες 14 ημέρες.
v

‘We are not facing a second wave,’ Spanish FM says as Covid-19 infections rise | FRANCE 24
v

v

 


Translate this post