Αρχαιολόγοι εντόπισαν τον τάφο της Κλεοπάτρας (vid)

Κατηγορία Αρχαία Μυστήρια

ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Πού βρίσκεται ο τάφος της Κλεοπάτρας; Οι αρχαιολόγοι ενδέχεται να βρήκαν την τοποθεσία του τάφου της θρυλικής βασίλισσας.

Η τοποθεσία του τάφου της θρυλικής βασίλισσας της Αιγύπτου περιβάλλεται από πυκνό μυστήριο. Image: Supplied

ν

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ του 2019, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, ο Αιγύπτιος αρχαιολόγος και πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων, δρ. Ζάχι Χαουάς (Zahi Hawass) ανακοίνωσε ότι γνωρίζει «πού ακριβώς πρέπει να σκάψουμε» για να έρθει στο φως ο χαμένος τάφος της Κλεοπάτρας.

Πράγματι, στην άκρη του Δέλτα του Νείλου, στην περιοχή που είναι γνωστή ως Ταπόσιρις η Μεγάλη, μόλις 30 χιλιόμετρα από την Αλεξάνδρεια, λαμβάνει χώρα μια γιγαντιαία ανασκαφή, καθώς οι ειδικοί αναζητούν τον τάφο της πιο διάσημης φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου.

Την υπόθεση ότι αυτή πρέπει να είναι η μυστική τοποθεσία όπου θάφτηκε η θρυλική βασίλισσα την εισήγαγε το 2002 η αρχαιολόγος Κάθλιν Μαρτίνες (Kathleen Martinez) από την Δομινικανή Δημοκρατία. (Βλ. σχετικό βίντεο).

Η Κλεοπάτρα, η τελευταία φαραώ της Αιγύπτου, ανήκε στη μακεδονική δυναστεία των Πτολεμαίων, οι οποίοι κυβέρνησαν την Αίγυπτο κατά την Ελληνιστική περίοδο, από το 305 μέχρι το 30 π.Χ.
ν

Η γκραβούρα αυτή δείχνει την Κλεοπάτρα, με ένα φίδι τυλιγμένο στον καρπό της, έτοιμη να αυτοκτονήσει μαθαίνοντας τον θάνατο του Αντώνιου. Image: Supplied
ν

Η θρυλική βασίλισσα αυτοκτόνησε με δηλητήριο το 30 π.Χ. σε ηλικία 39 ετών, ύστερα από το θάνατο του Μάρκου Αντώνιου, ο οποίος είχε ηττηθεί σε ναυμαχία στο Άκτιο, λίγο έξω από τη σημερινή πόλη της Πρέβεζας, από τον Οκταβιανό, τον μετέπειτα Αύγουστο. Σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς, ο Οκταβιανός επέτρεψε οι δύο εραστές να ταφούν μαζί, αν και ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Αντώνιος αποτεφρώθηκε.

Όπως και να ’χει, οι δύο αρχαιολόγοι, ο δρ. Χαουάς και η Μαρτίνες, κρατούν μυστική την ακριβή τοποθεσία του τάφου, λέγοντας απλώς ότι είναι κοντά –πιθανώς στο ίδιο συγκρότημα‒ με τον περίφημο τάφο του Όσιρη, του μεγαλύτερου θεού της Αιγύπτου και κυρίου του κόσμου των νεκρών.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Science Channel, του καναλιού που χρηματοδοτεί τις ανασκαφές, η τοποθεσία θα αποκαλυφθεί σε ειδική εκπομπή που θα προβληθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου, με την ηλιακή έκλειψη, στις 8:00 το βράδυ τοπική ώρα.
ν

Did Kathleen Martinez Find Cleopatra’s Lost Tomb? | History Documentary | Reel Truth History | Reel Truth History Documentaries
ν

ν

 


Translate this post