Ανακαλύφθηκε χάρτης της αρχαίας Ατλαντίδας! (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Αρχαία Μυστήρια, Αρχαιολογία

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Στη Νότια Ισπανία, ανακαλύφθηκε χαραγμένος σε αρχαία πέτρα χάρτης με τη ρυμοτομία της Ατλαντίδας όπως την περιγράφει ο Πλάτωνας!

Λαξευμένος σε βράχο, μαζί με άλλες παραστάσεις, βρέθηκε χάρτης μιας πόλης με ομόκεντρους κύκλους. Πηγή: Youtube
ν

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ Τζέιμς Κάμερον, έκανε με τους συνεργάτες του μια μεγάλη ανακάλυψη, καθώς γύριζε ένα επεισόδιο της σειράς Atlantis Rising για λογαριασμό του National Geographic.
Στις πλαγιές ενός λόφου, έξω από την κωμόπολη Καμπανάριο (Campanario) στην επαρχία Μπανταχόθ της Νότιας Ισπανίας, στη λεία επιφάνεια ενός βράχου, μαζί με εγχάρακτες παραστάσεις ζώων, υπάρχει χαραγμένο το πολεοδομικό σχέδιο μιας πόλης, με δρόμους και οικοδομικά τετράγωνα, που περιβάλλεται από τρεις ομόκεντρους κύκλους – όπως ακριβώς περιγράφει ο Πλάτωνας τις διαδοχικές ζώνες ξηράς και θάλασσας που περιέβαλαν την πρωτεύουσα της θρυλικής Ατλαντίδας.
Στο θέμα αυτό αναφέρεται το βίντεο που ακολουθεί, με το κινηματογραφικό συνεργείο να αποτυπώνει την συγκλονιστική ανακάλυψη.

v

v

Όπως έχουμε αναφέρει, πριν από λίγο καιρό, ο Κάμερον και το κινηματογραφικό συνεργείο του, ακολουθώντας τα ίχνη προηγούμενων ερευνητών, εντόπισαν στον Ατλαντικό Ωκεανό, έξω από το Γιβραλτάρ (τις Ηράκλειες Στήλες των αρχαίων) έξι άγκυρες που έχουν ηλικία άνω των 4.000 ετών. Αυτές βρίσκονται έξω από την είσοδο της Μεσογείου και κατά τον Κάμερον συνδέονται με την ύπαρξη της Ατλαντίδας.
«Αυτές οι άγκυρες είναι το λιγότερο 3.500 έως 4.000 ετών και η παρουσία τους δείχνει ότι στο σημείο αυτό υπήρχε στα πανάρχαια χρόνια ένα λιμάνι στον Ατλαντικό. Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν περιμέναμε να βρούμε άγκυρες», είπε ο γνωστός σκηνοθέτης Σίμτσα Τζακομπόβιτσι (Simcha Jacobovici), που συμμετέχει στα γυρίσματα.
«Είναι πιο εύκολο να βρεις μια βελόνα στ’ άχυρα παρά άγκυρες από την Εποχή του Χαλκού στον Ατλαντικό».
Φυσικά το ότι οι άγκυρες συνδέονται με την Ατλαντίδα μένει να αποδειχτεί.
ν

 


Translate this post