Ξένος Τύπος: Οι Τούρκοι εισέβαλαν σε ελληνικό έδαφος!

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Διασυρμός της Ελλάδας από την ενδοτική στάση των Δένδια ‒ Μητσοτάκη που προσπαθούν να θάψουν το ζήτημα εισβολής τουρκικών δυνάμεων στη Θράκη.

Το ελληνικό τμήμα γης στο οποίο, σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, εισέβαλαν οι ειδικές δυνάμεις των Τούρκων, ενώ σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ, στο σημείο «παρατηρήθηκε κινητικότητα και στείλαμε διάβημα»! Image: Supplied

ν

«ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ στρατεύματα εισέβαλαν στην Ελλάδα και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι γης στα αμφισβητούμενα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, κοντά στον ποταμό Έβρο». Αυτό αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ενώ το ελληνικό ΥΠΕΞ προσπαθεί να υποβαθμίσει το ζήτημα, αφήνοντας στο σκοτάδι την κοινή γνώμη για το τι ακριβώς συμβαίνει ανατολικά του Έβρου,

Όπως αναφέρει το Associated Press, περίπου 35 στρατιώτες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, με τη συνδρομή της στρατοχωροφυλακής, εισέβαλαν στο ελληνικό έδαφος, κοντά στην πόλη Φέρες, σε μια πλημμυρισμένη περιοχή στην ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου, την οποία οι Τούρκοι αμφισβητούν.

«Οι Τούρκοι στρατιώτες κατέλαβαν την περιοχή και ύψωσαν την τουρκική σημαία, απορρίπτοντας τα ελληνικά αιτήματα να αποσυρθούν από την περιοχή», γράφει η εφημερίδα Sun.
ν

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ;

Τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας καθορίστηκαν από τη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923. Στο κείμενο αναφέρεται ότι ο Έβρος καθορίζει τα χερσαία σύνορα των δύο χωρών στη Θράκη. Επειδή όμως η κοίτη του ποταμού Έβρου μετακινείται μέσα στα χρόνια εξαιτίας των πλημμυρών, το 1936 επιτροπή των δύο χωρών καθόρισε τα σύνορα στις περιοχές που πλημμυρίζουν με συντεταγμένες. Αυτές οι συντεταγμένες περιέχονται στο Πρωτόκολλο του 1926.

Μια άλλη χώρα θα δεχόταν το από το 1926 πόρισμα της κοινής επιτροπής και δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα. Όχι όμως η Τουρκία, η οποία επιδιώκει με κάθε τρόπο να δημιουργεί προβλήματα στην Ελλάδα και να «γκριζάρει» περιοχές όπως έχει κάνει με τα Ίμια το 1996 και πρόσφατα με την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης.

Επειδή στην περιοχή του Έβρου κατασκευάζεται φράκτης για να σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές που στέλνει η Τουρκία στην Ελλάδα, η Τουρκία ζήτησε να σταματήσουν στο συγκεκριμένο σημείο του Έβρου οι εργασίες, ισχυριζόμενη ότι το τμήμα αυτό, που έμεινε ακάλυπτο από τα νερά του ποταμού Έβρου, της ανήκει.

Ωστόσο το πρόβλημα προήλθε από την Ελλάδα και από την πολιτική κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία, αλλά και από μια νωθρότητα που υπάρχει τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, όσο και στην κυβέρνηση γενικότερα.

Οι Τούρκοι πιάνουν διαρκώς την ελληνική κυβέρνηση στον ύπνο.

Αυτό συνέβη και τώρα. Καθώς τραβήχτηκαν τα νερά του πόταμου, στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες, άφησαν ακάλυπτη μια περιοχή 16 στρεμμάτων την οποία έσπευσαν να καταλάβουν τα τουρκικά στρατεύματα, πιάνοντας στον ύπνο για ακόμη μια φορά τις ελληνικές δυνάμεις.

Και ενώ οι τουρκικές στρατιωτικές-αστυνομικές δυνάμεις αρνούνται να αποχωρήσουν από το σημείο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα και σωπαίνει.
ν

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ

Μάλιστα στους διαδρόμους του υπουργείου Εξωτερικών κυκλοφορεί ένα ανέκδοτο για τον Έλληνα υπουργό, για τον οποίο ποτέ «δεν συμβαίνει τίποτα». Σύμφωνα με αυτό, αν οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Ελλάδα από τον Έβρο, ο Νίκος Δένδιας θα πληροφορηθεί την εισβολή όταν ο τουρκικός στρατός θα βρίσκεται έξω από τη Θεσσαλονίκη!
ν

Νίκος Δένδιας: ένας ακατάλληλος άνθρωπος στη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Image: Supplied
ν

Μετά την «κωλοτούμπα» στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου η ΝΔ από τα πρώτα 24ωρα της κυβέρνησής της αποδέχτηκε την αλλαγή ονομασίας της γειτονικής χώρας, δηλώνοντας ότι την «τιμά» και προχωρώντας μάλιστα τις διαδικασίες για την ένταξή της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ – παρά τις προεκλογικές κραυγές περί «προδοσίας»…

Μετά τα «πίσω-μπρος» στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, με την κατάργηση και στη συνέχεια την επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και το μπάχαλο που δημιούργησε στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, δίνοντας εντολή για τη μετάβαση των ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό εκατοντάδων νησιωτών σε Χίο και Μυτιλήνη…

Ήρθε τώρα η κατάληψη ελληνικού εδάφους στο νότιο Έβρο, στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες, από τουρκικές στρατιωτικές-αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες αρνούνται να αποχωρήσουν από το σημείο, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα και σωπαίνει…
ν

«ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ…»

Για τον Νίκο Δένδια, το έδαφος που κατέλαβαν οι Τούρκοι είναι μόλις 16 στρέμματα ή «μερικές δεκάδες μέτρα» και δεν «πρόκειται να κάνουμε πόλεμο» για ένα κομμάτι γης, που έτσι κι αλλιώς το χειμώνα θα πλημμυρίσει από τα νερά του ποταμού!
ν

Η περιοχή που οι Τούρκοι προσπαθούν να γκριζάρουν. Ήταν λάθος του Δένδια να αποδώσει τις κινητοποιήσεις των Τούρκων στα fake news και να προσπαθήσει να κουκουλώσει το ζήτημα. Image: Supplied
ν

Δειλός εκ φύσεως και υποστηρίζοντας την ενδοτική του στάση, ο Νίκος Δένδιας προσπαθεί να υποβαθμίσει το ζήτημα λέγοντας «Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δύο χώρες, οι οποίες είναι σύμμαχοι (!) Αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα…»

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μια ακόμη απόδειξη ότι η Ελλάδα δεν φυλάσσει τα σύνορά της είναι το βίντεο του Associated Press που γυρίστηκε το Μάρτιο του 2020 και δείχνει πόσο εύκολο είναι να εισέλθεις στην Ελλάδα μέρα μεσημέρι, αφού κανένας δεν φρουρεί τα σύνορα της χώρας.

Εάν, αντί για τους μετανάστες, αποφασίσει κάποια μέρα να εισβάλλει ο τουρκικός στρατός, θα τον αντιληφθούμε μόνο όταν θα πλησιάζει στη Θεσσαλονίκη…
ν

Migrants cross Evros River at Turkey-Greece border | AP Archive
ν

ν

 


Translate this post