Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ύστερα από 20 μέρες

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ  | Σάββατο 2 Μαΐου 2020, 02:52 / Τελευταία Ενημέρωση: 21:25

Posted by Youmagazine Staff

 

Φωτο και βίντεο του Κιμ Γιονγκ Ουν από τα εγκαίνια εργοστασίου. Ήταν σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, αναφέρουν νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης. Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Πηγή: KCNA

ν

ΟΠΩΣ αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας και αναμεταδίδουν ευρωπαϊκά και αμερικανικά μέσα, ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ύστερα από 20 ημέρες.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν εξαφανισμένος για εβδομάδες, πράγμα που έδωσε τροφή για υποθέσεις ότι ήταν ετοιμοθάνατος μετά από εγχείριση καρδιάς ή μετά από τραυματισμό από έκρηξη πυραύλου (ανάλογα με την εκάστοτε φήμη), ότι ήταν σε κατάσταση φυτού ή ότι είχε πεθάνει και στη χώρα γινόταν πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας, με πιθανότερη νικήτρια την αδελφή του.

Ωστόσο, ο Κιμ έκανε την επανεμφάνισή του μετά από 20 ημέρες, σύμφωνα με αναφορές από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα.

Το πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας ανέφερε ότι ο Κιμ έκοψε την κορδέλα κατά τα εγκαίνια ενός εργοστασίου λιπασμάτων, ανέφερε το BBC την Παρασκευή το βράδυ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε τη δημόσια εμφάνιση του αρχηγού του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας.

Ωστόσο, λίγα στοιχεία είναι άμεσα διαθέσιμα. Η είδηση του KCNA αρχικά δεν συνοδευόταν από φωτογραφίες. Ανέφερε μόνο ότι ο Κιμ στη δημόσια εμφάνισή του συνοδευόταν από αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της αδερφής του, Κιμ Γιο Τζονγκ.

Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι παραβρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων το Σάββατο το πρωί (τοπική ώρα) ενός εργοστασίου λιπασμάτων στην πόλη Sunchon, στη Νότια Επαρχία Πγιονγκάν.

Προφανώς πρόκειται περί λάθους. Τα εγκαίνια πρέπει να έγιναν Παρασκευή 1 Μαΐου.

Το KCNA δημοσίευσε αργότερα φωτογραφίες από την εκδήλωση, δείχνοντας έναν χαμογελαστό Κιμ να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων και να περιοδεύει το εργοστάσιο με τοπικούς αξιωματούχους. Κανείς δεν φορούσε μάσκα προσώπου. Ένα μεγάλο πλάνο της τελετής δείχνει ότι οι εργαζόμενοι φορούν μάσκες, αλλά είναι παρατεταγμένοι σε σφιχτό σχηματισμό, χωρίς «κοινωνική απόσταση».
ν

Πηγή: KCNA
ν

Πηγή: KCNA
ν

Πηγή: KCNA
ν

Πηγή: KCNA
ν

Η τελευταία φορά που ο Κιμ εμφανίστηκε δημόσια ήταν στις 11 Απριλίου, σε συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

Στη συνέχεια εξαφανίστηκε, χάνοντας την εκδήλωση για τα 108α γενέθλια του παππού του Kim Il-sung, στις 15 Απριλίου, πυροδοτώντας τις εικασίες σχετικά με την υγεία του.

Σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης, ο Κιμ βρισκόταν στη Wonsan, αποφεύγοντας την Πιονγκγιάνγκ εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού.
ν

Guess who’s back: Kim Jong-un! | RT
ν

ν

 


Translate this post