Διαδικτυακή εκδήλωση για την 105η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Την Παρασκευή 24 Απριλίου, στις 19:30 θα μεταδοθεί διαδικτυακά η εκδήλωση για τα 105 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Πηγή: Facebook

v

Η ΑΡΜΕΝΙΚΗ Εθνική Επιτροπή Ελλάδος τιμά, φέτος, διαδικτυακά τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους. Η διαδικτυακή εκδήλωση θα προβληθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου, στις 19:30 από την ιστοσελίδα της Επιτροπής, το προφίλ της στο Facebook και την ιστοσελίδα της εφημερίδας Azat Or.

Κεντρικός ομιλητής είναι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας, ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα Φατέι Τσαρτσογλιάν, ο εκπρόσωπος της αρμενικής νεολαίας Λορύ Κουγιουμτζιάν και εκ μέρους της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος Λορύ Μπαραζιάν.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο γνωστός καλλιτέχνης Χάικ Γιαζιτζιάν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Διαδικτυακή Εκδήλωση αφιερωμένη στην 105η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 19:30 από το κανάλι της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος στο Youtube, καθώς επίσης από τους παρακάτω συνδέσμους:

Facebook Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος

Website Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος

Website εφημερίδας Azat Or
ν

Promo: Διαδικτυακή Εκδήλωση αφιερωμένη στην 105η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων | Armenian National Committee of Greece
ν

ν

Η Γενοκτονία των Αρμενίων είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα των Τούρκων κατά της ανθρωπότητας.

Με τον όρο Γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σφαγές Αρμενίων είχαν γίνει και ενωρίτερα επί Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ, το 1894-96, με τον αριθμό των νεκρών να εκτιμάται μεταξύ 80 και 300 χιλιάδων και τον αριθμό των ορφανών παιδιών σε 50.000. Ωστόσο οι πλέον εκτεταμένες σφαγές Αρμενίων αποδίδονται στο κίνημα των Νεότουρκων (1908-18).

Ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας συμβολικά θεωρείται η 24η Απριλίου του 1915, όταν η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Πόλης απαγχονίστηκαν. Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων ήταν από 600.000 έως 800.000, ενώ Δυτικές και Αρμενικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των σφαγιασθέντων στο 1.500.000.

Η Γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε παράλληλα και με τον ίδιο τρόπο με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Ελλήνων και των Ασσυρίων (Νεστοριανών χριστιανών).
ν

 


Translate this post