Εικόνα του Εσταυρωμένου Ιησού εμφανίστηκε στην Κολομβία (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Συμμεριζόμενη τα πάθη της ανθρωπότητας, η πάσχουσα μορφή του Ιησού εμφανίστηκε πάνω σε δέντρο στην Κολομβία.

Η εικόνα του Ιησού εμφανίστηκε σε δέντρο στην Κολομβία. Πηγή: Instagram/El Propio de Magangue

ν

Η ΕΙΚΟΝΑ του πάσχοντος Ιησού εμφανίστηκε την Κυριακή το βράδυ στον κορμό ενός δέντρου στην Κολομβία. Δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας έσπασαν την καραντίνα που είχε επιβληθεί λόγω κοροναϊού και μαζεύτηκαν να δουν το παράξενο θέαμα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής 5 Απριλίου στη Jose Antonio Galan της πόλης Magangué, στο βόρειο τμήμα της χώρας προκαλώντας ανησυχία στις Αρχές.

Χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας, οι κάτοικοι άρχισαν να προσεύχονται κάτω από το δέντρο πιστεύοντας ότι αυτό που έβλεπαν ήταν ένα σημάδι θείας παρέμβασης.

«Η εικόνα εμφανίστηκε την Κυριακή το βράδυ», δήλωσε ο δημοσιογράφος Rodolfo Zambrano.

«Ο λαός έτρεξε στο μέρος αυτό με κεριά και το έκανε τόπο προσκυνήματος, κάτι που ανησυχεί τους κατοίκους της γειτονιάς, επειδή οι πιστοί έφτασαν μαζικά».

Ο Rafael Rodriguez, ένας άλλος δημοσιογράφος στην περιοχή, που τράβηξε και το βίντεο, λέει: «Δεκάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί εδώ. Είναι εδώ, για να δουν τη φιγούρα, όπως πιστεύουν, του Χριστού. Έχουν ξεχάσει τον κοροναϊό και επί του παρόντος εξετάζουν την εικόνα».

Τα πλάνα και οι φωτογραφίες δείχνουν πράγματι μια εικόνα στον κορμό του δέντρου που έχει μια ασυνήθιστη ομοιότητα με την εικόνα του Ιησού στο σταυρό, ωστόσο πρόσθετες εικόνες που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουν αποκαλύψει ότι το φαινόμενο οφείλεται στην παρειδωλία.

Παρειδωλία ονομάζεται το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές εξωτερικό ερέθισμα εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ευκρινές και πλήρως αναγνωρίσιμο.

Ακόμα κι έτσι, όμως, το φαινόμενο δεν παύει να είναι παράξενο.
ν

Image of Jesus appears in a tree in Colombia prompting locals to break coronavirus lockdown | Real Footage
ν

ν

 


Translate this post